Ma 2024 szeptember 14. Szeréna, Roxána napja van. Holnap Enikő, Melitta napja lesz.
8a224784d0c7609d7f7ce34f83b8066a.jpg

Fradista szemmel - Kis magyar El Classico

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Derbi: újabb jegyek
A már korábban megkapott 900 belépő mellé ma kora este újabb 500 vendégjegyet kapott klubunk az Újpest-Ferencváros (augusztus 19., 16:30) bajnokira.
Az előzetes egyeztetéseken megállapított jegyelosztások arányait továbbra is tartja klubunk. Ennek értelmében a belépőkből 210 darab a szurkolói csoportok, míg 105 a szponzorok, a támogatói VIP bérlettel rendelkezők, valamint a Ferencvárosi Torna Club elnökségi tagjai és az FTC Labdarúgó Zrt. Igazgató Tanácsának tagjai részére kerül értékesítésre.
A fennmaradó 185 belépőt pénteken délután 14 órától lehet megvásárolni az Albert Stadion főpénztárában. Fontos információ, hogy csak bérlettel rendelkező szurkolóink vásárolhatnak jegyet. Egy személy maximum két bérlet felmutatására jogosult és bérletenként egy-egy jegyet vásárolhat.
Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy csapatunkat minél több szurkoló támogathassa a Szusza Ferenc Stadionban!

Vasárnap immár a 211. alkalommal csap össze a két ősi rivális. Vasárnap magyar "El Classico" - t rendeznek a városszéli Szusza Ferenc Stadionban. Vasárnap eldől ki a legény a gáton, akarom mondani ki a legény a futballpályák pázsitos gyepén.

A rangadó előtt, három fordulót követően illő egy kis mérleget készíteni. Természetesen messzemenő következtetéseket még nem lehet levonni, de érdemes néhány dolgot kiemelni az eddig látottak, tapasztaltak alapján. Újságíró tanáraim azt vallják, egyébként helyesen, hogy a dolgok lényegét és valódi mikéntjét igazán akkor érthetjük meg, ha belevetjük magunkat az adott téma sűrűjébe, azaz alámerülünk a Stix bűvös vizében. Ezért én is a pályán látottak mellett élénk figyelmet fordítottam a szurkolói hangulatváltozások, szurkolói reakciók megfigyelésével.

Ferencváros - KTE

A bajnoki nyitány mindig egy kicsit más, mint a többi találkozó, s nem csupán azért, mert itt még lehet álmodozni, várni a nagy áttörést, hanem azért is, mert az új szerzeményeket fel lehet térképezni, meg lehet figyelni hogyan illeszkedtek be a csapatba, miként mozognak az Albert Stadion semmihez sem fogható csodálatos, de ugyanakkor félelmetes aurájában. Ezúttal sem volt ez másképpen. Sokan látogattak ki a stadionba, de érdekes módon nem volt tapintható a csodavárás hangulata. sőt inkább a szkeptikus hangok voltak többségben a lelátón. Természetesen a több esztendeje tartó vesszőfutás, sikertelenség, igérgetések garmada, csalódások egész sora vezetett idáig, és sajnos ezen a letargikusnak mondható kiábrándult szurkolói hangulaton csak sorozatos győzelmekkel, eredményekkel lehet csupán változtatni.
Nos ez a várva várt győzelem nem születt meg a nyitányon. Az első félidőben is csikorogtak a csapat kerekei, a vezetést Alempijevic révén még megszereztük, de a második játékrészben mindenki gyenge teljesítményt nyújtott, még az addig jól mozgó, szorgos Cukic és Böde is. A Kecskemét egyenlítő találata, mintha még jobban megbénította volna csapatot, semmi sem sikerült nekünk ezen az estén. A szurkolók felváltva szidták Détárit és az azóta szerződést bontott Pölöskeyt is. Ennyi volt a csapatban ezen a napon. Valóban úgy érződött a lelátóról, mintha gyenge lenne a csapat erőnléte, ezt szóvá is tették, mind a szurkolók, mint pedig a szakújságírók. Sokadik találkozó volt az utóbbi időben, amikor keserű szájízzel kellett távozni a szentélyből.

Pécs - Ferencváros

Hol van már a tavalyi szezon! Bizony mondogatták a szurkolók a mecsekaljai látogatásunkat követően, hiszen a legutóbbi pécsi vendégjátékunk győzelmet hozott. Sajnos, bár ezen a találkozón mintegy 60! percig emberelőnyben játszottunk, még sem tudtunk győzelmet aratni. Az egyedüli pozitívum csupán Jova nagyszerű teljesítménye volt. A támadójátékunkkal vannak a legnagyobb problémák. Az előre játékban egész egyszerűen nincs egy játékosunk, aki valamilyen váratlan dolgot tudna bemutatni. Egyedül Böde Daniban látom azt a lehetőséget, hogy a vezéregyénisége lehet majd ennek a jelenleg vezér nélküli csapatnak. Az akarással nincs semmi gond, ezt le kell szögeznünk. Sőt inkább a túlzott, görcsös akarás nyomait látom felfedezni, a kreatív, ötletes foci helyett. A második iksz, két pont - három pontos rendszerben szinte semmit sem ér az egy pont! Győzelmek kellenek, ha valóban a dobogó elérése a cél.

Ferencváros - Pápa

A Pápa legutóbbi Üllői úti vendégjátéka sokáig emlékezetes marad a szurkolóink számára. Sokak szerint, finoman szólva nem tettünk meg mindent, nem mozgattunk meg minden követ a győzelemért. Talán ennek a múlt szezonbéli betlinek, talán a kissé hüvösre fordult időjárásnak, vagy csupán a megszerzett, sovány 2 bajnoki pontunknak köszönhetően, siralmasan kevés, mindössze 3700! ember látogatott ki a stadionba. Pörgősen idult a mérkőzés, Józsi Gyuri remek szabadrúgás, majd tizenegyes gólja felmelegítette a didergő Fradisták szívét. Minden fórum a linkre megítélt büntetőtől volt hangos, ezt vesézték ki Puhlék a Harmadik félidőben, erről cikkezett az NS-is. Arról nem szólt a fáma, hogy a Honvéd a tavalyi szezonban közel húsz!! büntetőt rúghatott, illetve arról sem, hogy ezzel szemben mi csupán hármat!
Ennyit a bírói ténykedést firtató rosszakaróinkról. A második félidőben már sorra alakítottunk ki helyenként tetszetős akciókat, igaz a Pápa is 10 emberrel játszott, majdnem az egész mérkőzés folyamán. De most végre kihasználtuk az előnyünket és gólt, gólokat rúgtunk. Négyet vágtunk a 400. bajnokiján védő Szűcs Lajosnak, talán ez volt az a bizonyos üröm, ami az örömbe vegyült ezen a szombat estén.
Mindenesetre gratulálunk Lajos a 400.-hoz!



Jó volna valami hasonlót látni a hétfői sport címlapján! :-)
 
Két szabadrúgás gólt szereztünk (Józsi és Máté), erre nagyon régen volt példa, mint ahogy arra is, hogy 4 gólt szereztünk egy mérkőzésen. (Legutóbb a tavaly előtti szezonban rúgtunk négy gólt a ZTE elleni 4:4 alkalmával.)
Összefoglalva, több jó teljesítmény is akadt a csapatban: Klein, Jovanovic, Józsi, Böde, Máté és Somália volt megítélésem szerint, aki átlag felett teljesített a Pápa elleni összecsapáson.
A szurkolók azonban elégedetlenkedtek, még a 4:1- es vezetésünk után is hallatszottak kritikai észrevételek. Megítélésem szerint időt kell hagyni Détárinak, ez az ő kerete, hagyjuk nyugodtan dolgozni!
Ez az ellenséges hangulat az ellenfeleink malmára hajtja a vizet. Ezt egy igazi Fradista sem akarhatja! Most nyugalomra van szükség, megfontolt okos focira. 12 éve nem tudtunk győzni a Megyeri úti stadionban. Ezen változtatni kell, ezzel minden Fradista egyet kell, hogy értsen.

Vasárnap jön a kis magyar El Classico! Fogjuk össze és végre mutassuk meg a liláknak miként szárnyal feltartóztathatatlanul a Zöld Sas és milyen, amikor együtt dobban a Fradi Szív!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs



HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Heti lámpás (323) Autómánia (61) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2840) Sport (729) Belföld (11) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Kultúra (9) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Mondom a magamét (7817) Gazdaság (715) Politika (1582) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>