Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
429ba70a848309d5a3e3f96a19ffd182.jpg

Fradista szemmel 11.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
A Derby
A hétvégén az OTP Bank Liga 13. fordulóját rendezik meg, melyben – örökrangadó híján – egyértelműen a bajnokság legnagyobb presztízsű találkozóját láthatja a nagyérdemű: következik a derby! Még a kezdési időpont is merőben eltér az általunk megszokottól: szombat délután 3 órakor, a Sport1 kamerái előtt, a jelenlegi legjobb magyar bíró sípszavára indul 90 perces útjára a labda – de vajon kinek hoz szerencsét a misztikus 13-as szám? Egy derby-n mindig kiegyenlített erőviszonyok várhatók, ahol a közönség nem elhanyagolható segítsége miatt egy kevéssel esélyesebb a mindenkori hazai csapat. Mivel mindkét együttes vészjósló helyen áll a tabellán, ezért – bár amúgy is ez az év legfontosabb meccse – most még a szokásosnál is fontosabb, hogy érvényesítsük a papírformát!

Három vereséget követően látogattunk Pápára, a Lombard otthonába, s csak abban bízhattunk, hogy nem szakad meg a vendéglátók elleni remek sorozatunk. Ha kedd van akkor ez Belgium - így hanzott Mel Stuart 1969-es vígjátékának a címe. Nos én úgy írtam át a címet, hogy, ha Pápa, akkor ez győzelem..így is lett.

Egyre erősebben lehetet hallani a bajnoki szünetben, hogy Détárinak a következő két fordulóban el fog dőlni a sorsa. Azaz, amennyiben a Pápa elleni idegenbeli és a most szombati Újpest elleni mérkőzésen nem szerez hat bajnoki pontot a csapat, Dömének mennie kell. Nem tudom mennyi a valóságtartalma ezeknek a pletykáknak, de úgy érzem nem zörög a haraszt... Mindenesetre a három vereséget követően elég feszült hangulatban kezdődött a találkozó, a szurkolóink teljes mellszélességgel a csapat mellé álltak ebben a nehéz helyzetben, ez dícséretet érdemel. Az első játékrészben egy előretolt ékkel, Pölöskeyvel álltunk fel, aki küzdött, hajtott, de igazi helyzetbe nem tudott kerülni.
Egy-egy kósza lövéssel riogattuk csupán Szűcsöt a pápai kapuban. Viszont Jovanovics és Hakola gyorsan játtszott, rendre fellépett a támadásokhoz, s jó volt látni, hogy letámadtunk, nem ismertünk elveszett labdát. Józsi hosszú idő után kapott ismét lehetőséget, s meg kell, hogy mondjam biztosabb lett tőle a középpályánk, pontos passzai hiányoztak eddig. a védelemről is szeretnék néhány  gondolatot írni. Sokan bírálták a védelmünket, sok esetben jogosan, de most is azt állítom, nem a kapott góljaink a sokak, hanem a rúgottak kevesek. Détári a mérkőzést megelőzően azt nyilatkozta, hogy a védelem összeállt. A fanyalgóknak, szerintem a Pápa ellen ékes bizonyítékot szolgált a védősorunk. egymást segítve, biztosan állt a talpán a Maróti, Balog, Klein, Junior négyes. Hozzátéve azt, hogy Juniort sokszor futotta le Lovrencsics, de jól segítették ki a társak. Az előrejátékból nem igazán vette ki a részét a két szélső hátvéd Maróti és Junior ez indokolta a félidei cserét is. Bejött hosszú kihagyás után Somália, akinek a beállásával veszélyesebbek lettünk. Sajnálatos módon a második félidő eljén bekaptuk a szokásos gólunkat, de most nem törtünk meg, hanem fokoztuk a nyomást és szép lassan felőröltük a Pápát. Hakola nagyon meggyőző produkciót nyújtott amikor a második játékrészben középső, irányító pozícióba helyezte a mester. Somália jól kamatoztatta gyorsaságát, és nem utolsó sorban a fejelőkészségét is, hiszen Hakola badását fejelte be Szűcs kapujába egy formás támadás végén. Tovább nyomtunk, támadtunk végül Klein volt eredményes megint egy fejes góllal és ezzel megfordítottuk a mérkőzést a mi javunkra.

Osztályzatok:

Jova7– Maróti5 (Abdi6), Balog Z.6, Klein7, Júnior5 – Jovanovic5, Morales5 (Somalia7), Józsi6, Otten6, Hakola7 – Pölöskey6

Hosszú idő után végre győzelmet ünnepelhettünk és nem lett elrontva az egész vasárnapunk a vereség miatt. Fontos volt ez a mérkőzés, fontos volt ez a három pont, hiszen szombaton az ősi rivális az Újpest látogat el hozzánk. A magyar "el classico" következik, a Derby!

Ezen a mérkőzésen mindíg a pillanatnyi forma dönt, függetlenül a táblázaton elfoglalt helyezéstől. Bár most mind a két gárda gyengén szerepel a bajnokságban, nagy érdeklődés kiséri a szombaton 15 órakkor kezdődő találkozót. A vendégszektorba már elfogytak a jegyek és az információok alapján jó ütemben fogynak a jegyek a hazai szektorokban is.

Csak a győzelem az elfogadható eredmény! Ezt várja minden Fradista!

Zúgjon, zengjen a Hajrá Fradi!


Csépányi Balázs

Szerző a Flag Polgári Magazin főszerkesztője

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Gazdaság (705) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2788) Flag gondolja (36) Kultúra (7) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (7546) Életmód (1) Tereb (146) Politika (1582) Belföld (10) Heti lámpás (312) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>