Ma 2024 július 14. Örs, Stella napja van. Holnap Henrik, Roland napja lesz.
Fölényben az „elnyomottak”

Fölényben az „elnyomottak”

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Eltiport sajtószabadság, kíméletlen cenzúra, szellemi világvége – nincs olyan hét, hogy a liberális oldal ne mondaná fel a jól ismert mantrát.

Miközben a kormányzatot egyvégtében azzal vádolják, hogy ellehetetleníti az ellenzéki médiumok működését, a Nézőpont Intézet egyik minapi felmérése ennek épp az ellenkezőjét mutatja: míg 

a hazai médiapiacon 2010-ben még csak 36 kormánykritikus orgánum működött, ez a szám mára 61-re nőtt.

Eltiport sajtószabadság, kíméletlen cenzúra, szellemi világvége – nincs olyan hét, hogy a liberális oldal ne mondaná fel a jól ismert mantrát.

Nem unják. Göncz Árpád néhai államfő már 1993-ban hasonló „sztorival” házalt a La Stampa liberális olasz lapnál: 

Az Antall-kormány lábbal tiporja a sajtószabadságot!

 Ehhez képest az Új Magyarországot, a Pesti Hírlapot és Csurka Magyar Fórumát leszámítva a teljes sajtó az elvtársak markában volt.

Később, az MSZP–SZDSZ-időkben „nem volt baj” a médiával, a Fidesz-kormányok óta viszont ismét rabigában szenved a független újságírás. Ezt onnan tudni, mert egyfolytában erről harsog valamennyi ellenzéki médium. (Aztán amikor megkapják a kérdést: csak egyetlenegy példát mondjanak, mi az, amit ma nem rendezhet sajtó alá, nem mondhat mikrofonba, kamerába egy magyar ellenzéki újságíró, csak hallgatnak, mint hal a szatyorban.)
Baloldali sajtószakértők minap azon merengtek, milyen retor­ziók érhetik a „független” sajtót, ha olyan információkat jelentet meg, amelyek szembemennek a kormányzati kommunikációval. 

Nem értem a dilemmát. Eddig is szembementek, aztán mi történt? Semmi. 

Harsogtak, csúsztattak tovább, hajuk szála sem görbült. A kajánabbja a szemünkbe is röhögött.

Pilhál György - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2824) Sport (729) Heti lámpás (322) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7710) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (713) Történelem (18) Szépségápolás (15) Kultúra (9) Nézőpont (1) Autómánia (61) Politika (1582) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Mozaik (83) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Mozi világ (440) Belföld (11)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>