Ma 2024 július 20. Illés napja van. Holnap Dániel, Daniella napja lesz.
Bayer Zsolt: Kontra

Bayer Zsolt: Kontra

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A marxizmus megerősíti az akaratot, és meggyengíti az intelligenciát.

A Kontra jó! (]]>kontra.hu]]>). Tessenek szívesek lenni olvasgatni! Például most ezt - több, mint szórakoztató:

]]>https://kontra.hu/nicolas-gomez-davila-egy-jobbos-a-balnak]]>

Néhány gyöngyszem a fentiből, kedvcsinálónak:
 
Az a hév, mellyel a marxista megidézi a jövőbeni társadalmat, akár még megindító is lehetne, ha a megidéző szertartások kevésbé véresek lennének.
 
Így viszont épp a lényeg veszne el; a véráldozat a rituálé értéknövelés eszköze, nélküle a jövőbeni társadalom sokat veszítene értékéből. A marxisták ezért kezdenek hozzá azonnal az öldökléshez, bárhol jussanak is hatalomra: Európában, Ázsiában, Latin-Amerikában vagy Afrikában. Szamuely Tibor nagyon jól eltalálta szarva közt a tőgyit: „A vértől nem kell félni. (…) Hatalmassá fog tenni bennünket a vér. A vér lesz az, amely megtisztít bennünket, mely az igazi kommünvilághoz elvezet minket.” (Győri beszéd.) Hát épp erről ír Gómez Dávila.
 
A marxizmus megerősíti az akaratot, és meggyengíti az intelligenciát.
 
Ez gyakran eléri a határértéket: acélos akarat és debil intelligencia. A szerencsétlen akar ugyan, hogyne akarna, de nem tudja, hogy mit akarjon. Na, ilyenkor jön a külső, független és objektív rásegítés.
 
A marxizmus a válaszok legmegfelelőbb készletét bocsátotta azok rendelkezésére, akik nem értik a kérdéseket.
Azoknak viszont, akik nagyon is értették a kérdéseket, a marxizmus sűrített válfajával, népszerű nevén gumibottal sulykolta a fejébe a helyes válaszokat.
 
A marxizmus elmosódik, midőn a baloldali zselatinszerű elméjében tükröződik vissza.
Nos, sok baloldali tudna mesélni arról, hogy a recski szabadtéri erőfejlesztőben, a csillagról elnevezett ötcsillagos szegedi börtönszállóban vagy az Andrássy út 60. sz. alatti pincészetben milyen különös gondot fordítottak arra, hogy ez az elmosódott kép élesebbé váljon a baloldali elméjében.
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2825) Szépségápolás (15) Történelem (18) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Politika (1582) Gazdaság (713) Mondom a magamét (7719) Autómánia (61) Mozi világ (440) Kultúra (9) Titkok és talányok (12) Belföld (11) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Sport (729) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (146) Heti lámpás (322)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>