Ma 2024 július 17. Endre, Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.
Orbán Viktor elvesztette a varázsát?

Orbán Viktor elvesztette a varázsát?

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)
Török Gábor a Népszavában osztotta az észt.
A Fidesz csúcsvezetői között is van olyan vélemény, miszerint ha nem változtatnak, akkor a 2022-es választást is bukják. Interjú.

„Orbán Viktor elvesztette a varázsát?

Többen gondolják úgy, hogy igen, mint korábban. Az önkormányzati választás a Fidesz helyzetének megítélésében hozta a legnagyobb változást, azt viszont túlzónak érzem, hogy az ellenzéki oldalon hurráoptimizmus uralkodik, a kormánypártban pedig válsághangulat jelent meg. Elképesztő látni, hogy a Fideszben sokan úgy vélik, már el is bukták a 2022-es választást. Szerintem nem veszítette el varázsát Orbán Viktor, nagy esélye van, hogy a helyzeten és a köpönyegén is fordítson egyet.

Lázár János korábbi miniszter és több fideszes polgármester is bírálta a kormánypárt vezetését, szerintük ugyanis a döntéshozók elszakadtak a valóságtól és nincsenek tisztában az ország valós állapotával. Ilyen nyílt kritikát régóta nem hallottunk a kormánypárton belülről.

Lázár János sokak véleményét fogalmazta meg. A párt csúcsvezetői között is van olyan vélemény – ezt személyesen is tapasztaltam – miszerint ha nem változtatnak, akkor a 2022-es választást is bukják. És van egy nagyon erős törés a Fideszt irányító fővárosi csoport és az alapvetően az eredményeket hozó, a párt derékhadát képező vidéki politikusok között, akik szerint a központ nem látja, milyen helyben a véleményklíma.

Tud változtatni Orbán Viktor?

Ha a Fideszben akarnak valamin változtatni, akkor az év elején kell lépni. Hogy tudnak-e? A tehetetlenségi erő a legnagyobb a politikában. Egy viszonylag jó helyzetből nehéz radikálisan változtatni. A Fidesz ma is a legnagyobb párt, most is megnyerné a választást, így nehéz más pályára állni, apró kis lépéseknek pedig – akár a kommunikációban, akár személyi téren – nem lenne sok értelme.”

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7713) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Belföld (11) Jobbegyenes (2825) Életmód (1) Kultúra (9) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Heti lámpás (322) Mozi világ (440) Autómánia (61) Sport (729) Mozaik (83) Tv fotel (65) Gazdaság (713) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>