Ma 2024 július 17. Endre, Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.
Újra eljöhet az aranykor

Újra eljöhet az aranykor

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
A magyar jobboldal számára politikai értelemben az aranykor, legalábbis egy időre, véget ért.
A múlt évvel Magyarország ezeregyszáz éves történetének legjobb esztendejét zártuk.

„Mintha egy darázsfészek lakóit kellene rendbe sorakoztatni, olyanféle feladatnak tűnik értékelőszámba venni a mögöttünk hagyott esztendő hozadékát.

Emlékek százai zúgnak összevissza a fejünkben, egyik hangosabb, mint a másik, valósággal félrelökdösik egymást, hogy rájuk figyeljünk. Időre van szükség, amíg mindezek a helyükre kerülnek, hogy ami mulandó, kihulljon az emlékezet rostáján, ami pedig maradandó, fennmaradjon.

Két sarkos megállapítást azért a tévedés kockázata nélkül máris tehetünk.

Az egyik, hogy a múlt évvel Magyarország ezeregyszáz éves történetének legjobb esztendejét zártuk. A másik, hogy a magyar jobboldal számára politikai értelemben az aranykor, legalábbis egy időre, véget ért. Bontsuk ki kissé mind a kettőt.

Nagy szónak tűnhet, hogy 2019 volt Magyarország történetének legjobb esztendeje, és ha a sikert az ország méretében mérjük, nem is lehet igaz. Ha azonban a mérce ahhoz igazodik, hogy az országlakosok milyen hányada élt elfogadható jólétben és biztonságban, akkor már nem lehetnek kétségeink.”

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Belföld (11) Kultúra (9) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2825) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Gazdaság (713) Sport (729) Egészség (50) Vetítő (30) Politika (1582) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7713) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Heti lámpás (322) Mozaik (83) Nagyvilág (1310) Életmód (1) Tereb (146) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>