Ma 2024 augusztus 10. Lőrinc napja van. Holnap Zsuzsanna, Tiborc napja lesz.
f5eacb328b658ac14ad397442f804e78.jpg

Kopole: Korrupt Politikusokat Leleplező Egylet

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nem a ma jellemző megélhetési, magamutogató, megmosolyogtató korrupcióellenes „harcot” vívná.

A társadalom képébe röhögnek a korrupcióval meggazdagodott politikusok, és zavartalanul élvezik az összehörcsögölt vagyont. Mintát mutatnak arra, hogyan lehet a szavazópolgárok bizalmából olyan helyzetbe jutni, amelyben közhatalommal visszaélve dúsgazdaggá válhatnak.
 
És elárulják a voksokban kifejezett bizalmat.
 
Hiába tartanak el az adófizetők többpárti parlamentet, e törvényhozás szemet huny „a nagy rendszerváltók” korrupt ügyei fölött. A mentelmi jog sem ad elegendő kurázsit azoknak, akik jogállamot ígértek a demokrácia mellé.
 
 
Alszanak a képviselők, ellenzékestül.
 
Most éppen úgynevezett „társelnököket” választottak a Flaszterparaszt Pártban: két politikai ripacsot. Semmilyen hasznot nem hajtottak a társadalomnak. Bornírt röffentésekkel játszották el a politikust, nulla politikai teljesítménnyel.
 
Megélhetési képviselők.
 
Megélhetésiek a korrupció ellen szavakban ágáló nemzetközi szerveződések is. Van képük támogatást kérni a polgároktól abszolút hatástalan erőlködésükhöz. Csak a középszintű korrupciót akarják látni, a Mari néniket, Józsi bácsikat figyelve.
 
A „nagy rendszerváltók” korrupt ügyeivel nem mernek foglalkozni.
 
Pedig még politikusi kezdőlökést is kaptak. Medgyessy Péter miniszterelnökként jelentette be 2004-ben, hogy az egyik párt „tele van korrupciós ügyekkel.” Akkor süketnek bizonyultak a máskor nagy arccal föllépő nemzetközi szerveződések.
 
Miként a közvádló állami szerv is.
 
Még vizsgálat sem indult a miniszterelnöki tényközlés ügyében, annak ellenére, hogy pár nappal később Medgyessy Péter az állami televízióban is megerősítette írott sajtóban tett közérdekű bejelentését: a koalíciós társ tele van korrupciós ügyekkel.
 
Ma is beszédesek a tények.
 
Tudjuk, kik voltak azok a politikusok, akik új koalícióban összeborulva megpuccsolták a korrupciót legalább szavakban – és nem ahogy kellett volna: följelentésben – leleplező kormányfőt. Tudjuk, kik jöttek hatalomba, kik maradtak hatalomban akkor.
 
Ezek most a korrupció ellen nyerítenek.
 
A civil szervezetekben sem mutatkozik bátorság a korrupció elleni föllépéshez. Felszínes színjátékokban élik ki magukat, marionettfiguraként ficánkolnak, önállóságot mímelve a közvélemény előtt, saját szellemi erő híján.
 
Igaz, munkaigényes is a korrupcióellenes küzdelem.
 
Nyomozói fortélyokat kell alkalmazni, fáradságos adatgyűjtésbe, rendszerezésbe időt, energiát fektetni. Eszes akciókat is végre kell hajtani, hogy a csontvázak kiessenek a szekrényből. Netán egykét beugrató manővert is szervezni kell, hogy leleplezze magát a korrupt figura.
 
Ezt a társadalomvédő tevékenységet végezhetné a Kopole.
 
A Korrupt Politikusokat Leleplező Egylet nem a ma jellemző megélhetési, magamutogató, megmosolyogtató korrupcióellenes „harcot” vívná, hanem tényleges és önálló tevékenységet folytatna.  Vállalva az izzadságos munkát, a fejtörést, a kezdeményezést.
 
És szembenézve a - nem kis - kockázattal.
 
Kovács G. Tibor - gondola.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Gazdaság (714) Életmód (1) Kultúra (9) Mondom a magamét (7760) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2833) Politika (1582) Tereb (146) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Egészség (50) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Belföld (11) Heti lámpás (323) Sport (729) Történelem (18) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>