Ma 2024 június 15. Jolán, Vid napja van. Holnap Jusztin napja lesz.
3054104a4f7231bb2d36b5491ca825e4.jpg

Kritika – Jégkorszak 3: A dinók hajnala

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A heti választás a Jégkorszak folytatására esett, amely az egész család számára kellemes program lehet, így én is, kicsit idősebb fejjel bevetettem magam a terembe, felvettem a 3D-s szemüveget, és reménykedtem abba, hogy kellemesen fogok szórakozni. Olvassátok el, mi lett ebből…

A harmadik rész A dínók hajnala alcímet kapta, és már a trailerek alapján sejteni lehetett a történetet. Igazából az a baj, hogy ha nem láttam volna a bemutatókat, akkor sem tudtak volna nagyon meglepni. Meg kell jegyezzem, hogy a Pixar kivételével, nem tudnak olyan animációs filmet gyártani, ami egyszerre szórakoztasson, és látványos is legyen. Hiába éltem a lehetőséggel, és néztem 3D-s terembe, a történet nagyon gyengére sikeredett, és a látvány sem sokat tudott ehhez hozzátenni. A szereplők megszokottak, unottak, Motkány már csak ritkán nevettet, és teljesen új szereplő kellett a történetbe, hogy felébredjek.

 

 A sztori röviden annyi, hogy a mindig morgós Manny és kedves párja (igen, ők a mamutok) "gyereket" várnak. Aminek hatására a csapat kezd kicsit megbomlani. Diego úgy érzi, hogy neki már nincs hely a családban, visszavágyik a régi vadászmezőkre. Sid is rájön, hogy most már nem ő lesz a középpontban. Saját családot akar, és ezzel indítja el a bonyodalmak láncolatát. Mélyen a föld alatt talál három tojást, amiből kis T-Rex bébik kelnek ki, akik rögtön kiszúrják Manny szemét. A család főleg akkor kerül nagy pácba, amikor a dínókat kereső anyuka is felbukkan, és a saját kölykei mellett, Sid-et is magával viszi. Ezzel sikerül a megmaradt társaságot összekovácsolni, és együtt indulnak el Sid megmentésére. Egy teljesen új világba csöppennek, és új barátokat szereznek itt.
 

A legnagyobb bajom a történettel volt. Nem tudtak semmi újat kitalálni. A megszokott elemek kerültek ismét előtérbe, a család illetve a barátok fontossága. Semmi több, ráadásul a régi szereplők mondhatni kiégtek. Ezt erősíti az is, hogy a Motkány saját történetet kapott, nem csak a makk megszerzése lett a fontos. Viszont ezzel a baj, hogy amíg az első részben röhögtünk mindig, mikor megjelent, a másodikban folytattuk ezt (megszokásból), most már vártunk volna valami meglepetést. És a rengeteg helyzetben mutatott szív formák annyira erőltetettek voltak, hogy sajnos már röhögni sem tudtam rajta. A történet egyetlen piros pontja Buck lett, egy teljesen új szereplő, aki mivel új volt, teljesen levett a lábamról.

 

 Értem én, hogy az első két rész sikeressége után folytatni kellett a történetet, azzal is egyetértek, hogy kellenek ilyen mesék. De lehetne arra is gondolni (mint ahogy ezt a Pixar meg is teszi), hogy a gyerekek mellé beülnek a szülők is. Sajnos ezen a sztorin még a 3D sem sokat dob. Egy olyan jelenet volt a történetben, amikor örültem neki, hogy szemüveg van a fejemen, a többi sajnos teljesen átlagos lett.

Értékelés: Jégkorszak 3: A dinók hajnala – 5/10

Ennél többet még akkor sem tudnék adni rá, ha sokkal látványosabb lett volna. Egyszerűen hiányoltam a történetet, és ez elvette a kedvemet. Ráadásul sokkal nagyobb aprítást is vártam, ha már hatalmas állatok közé kerültek ismerőseink. Legközelebb hátha jobban összejön, mert a folytatás (sajnos) biztos.


teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (11) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Tereb (146) Nagyvilág (1310) Autómánia (61) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Kultúra (9) Heti lámpás (319) Mozaik (83) Mozi világ (440) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Történelem (18) Sport (729) Mondom a magamét (7652) Gazdaság (711) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2813) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>