Ma 2023 szeptember 27. Adalbert napja van. Holnap Vencel napja lesz.
f1d9052e25dbc857c50427229959df37.jpg

Kritika – Gru

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nagyon aranyos animációs film a teljes család, de főleg a kicsik számára. Ne a Pixar szemüvegén keresztül nézzük, ezt így elöljáróban, a többit a folytatásban. 

Az amerikai mozik bevételeit elnézve, a nyár egyik hangos sikere is lehetett volna (siker volt, csak nem hangos), de a Toy Story 3 elvette tőle a napfényt, ennek ellenére, az Universal forgalmazta animációs film jelentős bevételekre tett szert, és az alacsony költségek miatt, nagy siker is lett. Bár elsőre talán a 'semmilyent' mondanám a filmre, mint összefoglaló vélemény, kiegyezhetünk abban, hogy ez egy tipikus családi mozi, inkább a kisebbekre építve, kevésbé az idősebb korosztály számára, de talán még ők is megtalálják a jót a történetben. Humoros, kedves, aranyos, szerethető karakterekkel, igazán nagyon gonosz nélkül, de nagy gondolatokkal és szeretettel tálalva.

 
A történet leírásához/megértéséhez nagyon nem kell mélyre ásnunk. Sőt, az előzetesek alapján is bőven tudtunk mindent a filmről. Gru egy igazi rossz fiú, legalábbis annak szeretné mutatni magát, és ő akarja a világ legnagyobb bűntettét is végrehajtani. Természetesen ezt a címet nem adják ingyen, így nem csak pénz után kell koslatnia, hanem a feltörekvő Vektor-t is le kell győznie a siker érdekében. Gru minden eszközt bevet annak érdekében, hogy ő jöjjön ki győztesen a dologból, így még arra is képes, hogy három ártatlan kislányt örökbe fogadjon, hogy Vektor közelébe jusson. A többit majd a moziban meglátják, de szerintem már mindenki össze tudja rakni magában, hogy mit is fog kapni.
 
A megrajzolt figurák egyébként nagyon aranyosak, mint mondtam igazán nagy gonosz nincs, szerethető szinte mindenki, és a legtöbb figurát sikerült pont annyira humorosra/viccesre megírni, hogy kapunk mindenkitől pár apró poént. A világ amiben találjuk magunkat, teljesen normálisnak hat, egyedül Gru és az őt körülvevő tárgyak/emberek/élőlények furcsák. A 3D, mert természetesen a család csak szemüveggel együtt ülhet be a filmre, teljesen rendben van. Bár, és akkor most hasogatom kicsit a szőrszálakat, a vidámpark erőltetett jelenetnek hatott, de ha azt vesszük, hogy karakter fejlődése, plusz történet, akkor ez is simán elfért. Az élmény természetesen jó lett, nem kellett csalódnunk.
 
A szinkronnal sincs semmi probléma, bár az eredeti hangokat érdemes kiemelni. Nem rossz társaságot sikerült leszerződtetni ehhez a mozihoz sem. Steve Carell felel Gru hangjáért, Jason Segel lett Vektor, míg Russel Brand, Will Arnett, Julie Andrews és Kristen Wiig is "szerepet" kapott a történetben.
 
 
Értékelés: Gru - 7/10
 
Az Universal nem vallott kudarcot, egy nagyon jó családi filmet rakott le az asztalra. Nem hozott semmi újdonságot, nem láttunk semmi újat vagy meglepőt. A történet alakulása is kitalálható volt, mint ahogy a 3D elemeinek felhasználása is a megszokott mederben mozogtak. Ettől függetlenül, jó humorú, aranyosnak nevezhető, könnyen emészhető filmet kaptunk, és ami talán a legfontosabb, a korosztály, a legkisebbek biztosan imádni fogják. Bár a világ nem annyira szépen rajzolt, mint a Pixar esetében, és a a mondanivalója sem annyira mély, de az év elején látott Hogyan neveld a sárkányod-dal felveheti a versenyt.

teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (34) Jobbegyenes (2681) Kultúra (6) Életmód (1) Mondom a magamét (7100) Tereb (145) Vetítő (30) Történelem (16) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (10) Autómánia (61) Heti lámpás (276) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Sport (729) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (529) Egészség (50) Nagyvilág (1309) Gazdaság (689) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>