Ma 2023 szeptember 23. Tekla napja van. Holnap Gellért, Mercédesz napja lesz.
115d41eed8785e3403567252083bb81e.jpg

Kritika – A szállítmány

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Január végén kerül a magyar mozikba Antal Nimród legújabb filmje, amelyre szerintem sokan kíváncsiak, így mi sem voltuk restek, és amint lehetőségünk adódott megnéztük, mit tud kihozni az „öreg” ebből a történetből, ennyi ismert színésszel. 

Több mint két hónap után, hozzánk is megérkezett Antal Nimród legújabb filmje. Amely immáron a második Hollywoodi rendezése. Ráadásul mint tudjuk a Predators-on jelenleg is dolgoznak. Az előzetesek után több dolog is megmaradt, egyrészt jó volt látni, hogy ismert nevek sorakoztak fel a filmben, másrészt pörgősnek tűnt az egész, amolyan kérdőjellel felette, hogy ez bizony akár még jó is lehet, és tartogathat meglepetést. A várakozás elmúlt, a köd elillant, és amit kaptunk, az feleslegesen kidobott 90 perc. Sajnos ennyi fog megmaradni a filmről, és sajnálom, mert sok filmhez hasonlóan, ez is nagy kapufa volt/lett.

 
A történetről annyit, hogy van egy csapat, akik pénzszállító autóval dolgoznak. Bankokból hozzák viszik a pénzt, rengeteg pénz megfordul a kezük körül. A csapat tagjairól, főleg egyről több mindent is megtudunk. Szülei halála miatt egyedül neveli öccsét, és anyagilag sem áll éppen a legjobban. Viszont katona volt, ráadásul a legjobbak közül, aki szolgálta a hazát. Munkahelyén társai egyik nap viszont erősen megkérdőjelezhető ötlettel állnak elő. Aznap 42 millió dollárt fognak átszállítani, lopják el a pénzt, mondják azt, hogy megtámadták őket, és boldogan élhetik az életüket. Az elején ex-katona barátunk nem akar belemenni a dologba, de a már említett rossz anyagi helyzet miatt ráveszi magát, és elindul az akció.
 
A film egyébként három - négy napot ölel fel. A csapatról nagyon sok mindent nem tudunk meg, és éppen ezért nehéz is azonosulni velük. Az elején említett kérdőjel végig ott volt/van a film felett. Sajnos nem tud kitörni a középszerből. Nem tudjuk eldönteni, hogy akciót szeretnénk látni, vagy valami karakter-dráma irányába kellene elmozdulni. Jó lett volna egyébként valamelyik mellett letenni a voksot és arra elmozdulni, mert ez így elég nagy maszlag lett. Sajnos, és ez az egy mondat kicsit spoileres is lehet akár, ne várják el tőlünk, hogy a meghaló csapattagok után akár egy könnycseppet is ejtsünk, amikor két mondatot ha hallottunk róluk. Súlytalan az egész, és talán ez idegesített a legjobban.
 
 
Pedig a színészek adottak lettek volna. Jean Reno, Laurence Fishburne? Ki ne ismerné a nevüket. Nem egy jó filmben láttuk már őket. Vagy itt van Matt Dillon, akiről ez szintén elmondható. De folytathatom a sort olyan színészekkel, akik sorozatokból lehetnek ismerősök. A csapat tagja Amaury Nolasco, a Prison Break Sucre-ja, vagy kis szerepben, de rendőrt játszik a filmben Milo Ventimiglia, aki a Heroes-ból lehet ismerős (Peter). Az ex-katonát játszó Andre Kinney neve lehet a legkevésbé ismert, de vele is lehetett volna több mindent kezdeni, ha az előbb említett nagy nevek is megmozdulnak kicsit.
 
Értékelés: A szállítmány - 5/10
 
Ahogy mondtam a bevezetőben, kihagyott ziccer a film. Nem tudja eldönteni merre menjen, jobbra balra nyúl egy kicsit, és súlytalan lesz az egész. Dráma akar lenni, felvezetés nélkül. Illetve értelmetlen akciójelenetet mutat nekünk, hogy pár percre a helyünkön maradjunk, fészkelődés nélkül. Reméljük A. N. kezében a Predators sokkal jobban sikerül.


teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Politika (1581) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2680) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Történelem (16) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (276) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Belföld (10) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Nagyvilág (1309) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (529) Sport (729) Szépségápolás (15) Tereb (145) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Mondom a magamét (7091) Autómánia (61) Flag gondolja (34) Gazdaság (689) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>