Ma 2024 április 15. Anasztázia, Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.
afe5e9819936b9067c41c5cb97860a37.jpg

Ezt nézhetjük a héten - Heti mozibemutatók 6. hét

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A hét mozibemutatói között kettő bűntörténet és egy melankolikus dráma jelenti a választékot az Alfred Hitchcockról szóló Hitchcock mellett. Utóbbi az élre kívánkozik, de közel sem az egyetlen jó választásunk lehet a hét kínálatából.

]]>Boszorkányvadászok ]]>

Jancsi és Juliska meséje egy egész játékfilmet nehezen tölt ki, mondom ezt még akkor is, ha a múltban nemcsak egészestés rajzfilmek, de játékfilmek is készültek már a történetből. A Boszorkányvadászok is inkább csak az alapsztorit érintve, de egy másik irányból közelít a klasszikus Grimm-történethez. Cselekménye ott kezdődik, ahol az eredeti mese véget ér, vagyis hogy Jancsi és Juliska, legyőzve a boszorkányt, életét a boszorkányok irtásának szenteli. Menő szerkóban és felszereléssel boszorkányvadászok lesznek, és a Náci zombik rendezője, a norvég Tommy Wirkola nem is mellőzi az akciókat a filmből. A főszerepet játszó Jeremy Renner mostanság jól eladható márkanév, segítette őt A Bourne-hagyaték, a Bosszúállók és a Mission: Impossible – Fantom protokoll sikere, de azért erős alapot jelentett az Oscar-díjas A bombák földjén világhíre is. Vele Amerikában már sikerrel adták el a Boszorkányvadászokat, itthon pedig a rendhagyó alaptörténetre fogékonyak lehetnek kíváncsiak az alter Jancsi és Juliskára.

]]>Kritikánk a filmről ITT olvasható!]]>

]]>Hitchcock ]]>

Minden idők egyik legjobb rendezője, Alfred Hitchcock élete és munkássága jó alapanyag bármilyen film számára. Így gondolhatta ezt az eddig különösebbet fel nem mutató Sacha Gervasi, aki elsőfilmes lelkesedéssel tett tétova kísérletet az ijesztés mesterének bemutatására. A Hitchcock című film két legyet akar egy csapásra ütni: a Psycho forgatása okán próbál betekintést nyújtani a nagy rendező magánéletébe és feleségével való viszonyába, valamint a forgatás alapján beszélne egyúttal a színésznőivel való kapcsolatáról is. Mindehhez keresve sem lehetett volna jobb játszótársakat találni, mint a brit filmművészet két legnagyobb élő alakját, Helen Mirrent és Anthony Hopkinst. Kritikánk a filmről ]]>itt]]> olvasható.

]]>Megtört város ]]>

Mark Wahlberg csillaga a Ted szenzációs sikere után fényesen és magasan ragyog, de Russel Crowe sem panaszkodhat a Nyomorultak után. A Megtört város mégis csak közepes hollywoodi biztonsági játék lett. Wahlberg egy eltökélt, de partvonalra kerülő rendőrt alakít, aki magándetektívként is az igazság szolgálatában áll. A polgármester reaktiválja őt, s felesége megfigyelését bízza rá. A félrelépés helyett – ahogy az lenni szokott – aztán egy sokkal izgalmasabb és kuszább bűntörténet bontakozik ki, s miután személyessé válik számára az ügy, sejthetjük, hogy milyen végjátékba torkollik a Megtört város cselekménye. Az Éli könyve és A pokolból című filmek társrendezőjeként érkezett Allen Hughes a rendezői székbe, aki az előzőekhez hasonló sötét történetet készített, csak sokkal egyenetlenebb színvonalon és kiszámíthatóbb módon.

]]>Most jó ]]>

Dakota Fanning tehetséges gyerekszínészből remek fiatal felnőtt színész lett, aki jó úton halad ahhoz, hogy a következő évtizedek hollywoodi sztárja legyen. A Tűzben edzett férfi, a Világok harca és az Alkonyat-filmek után ideje, hogy magvasabb főszerepekben is bizonyítsa képességeit, s a Most jó ennek egyik első állomása. A történetben leukémiás lányt alakít, aki egy bakancslista végére szeretne érni, mielőtt meghal. Ezen a listán kiemelt helyet kapott egy szerelem és szüzességének elvesztése, s mint minden tininek, gondolatai elsősorban ezen megoldandó feladatok körül mozognak. A betegség azonban nem múlik, s a lány ideje mind jobban fogy az élet kiélvezésére.

kgy - mno.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Jobbegyenes (2786) Titkok és talányok (12) Történelem (18) Sport (729) Flag gondolja (36) Kultúra (7) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Belföld (10) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Életmód (1) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Egészség (50) Mondom a magamét (7536) Heti lámpás (312) Politika (1582) Gazdaság (704)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>