Ma 2024 május 24. Eszter, Eliza napja van. Holnap Orbán napja lesz.
aaae7c1fb517af829bb1dc4180df8466.jpg

A Hurt Locker lett a legjobb – Oscar 2010

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Magyar idő szerint hétfőn hajnali kettőkor átadták a szobrocskákat, mi meg ott voltunk, mármint a képernyők előtt, és élőben izgultuk végig, hogy vajon melyik filmek és színészek lesznek a legjobbak. Mindenki a Bombák földjén és az Avatar csatáját várta, amit az előbbi film nyert meg, de nézzük csak az élményeket. 

Gondolom mindenkinek sikerült már megemészteni a ma reggel történteket. Vagy kell ezt egyáltalán emészteni? Savanyú a káposzta, vagy a "nekünk már semmi nem jó" gondolat jut eszembe, hiszen milyen más eredménnyel lennénk boldogabbak? Mielőtt még nyertesekről írnék, jöjjön pár gondolat a show-ról.

 
Magyar idő szerint 2-kor kezdődött volna a díjátadó, de sikerült egészen fél3-ig elhúzni. A Red Carpet olyan volt mint mindig, képek majd lesznek a bejegyzés alatt, semmi meglepetés, jöttek a sztárok szép számban. A műsort Neil Patrick Harris kezdte, énekelt egyet, ami nagyon jó volt, meg neki oda adjuk a legtöbbet dolgozó színész szobrocskáját, hiszen mindenhol ott van. Utána jött Steve Martin meg Alec Baldwin, akik nagyon jól bekezdtek, röhögtünk is, meg finoman osztották a jelölteket. Nem volt velük egyébként semmi bajom, emlékezetesnek nem nevezném a produkciójukat, de párszor villantottak azért. Önmagában véve én élveztem a show-t, már csak azt kellene elérni valahogy, hogy 1. időben bemenjenek a színészek, 2. a köszönő beszéd max egy perces legyen. Főleg azért mondom ezt, mert a vége annyira el lett kapkodva, hogy egyik pillanatban még a legjobb színészt díjazták, két percre rá, már vége volt a műsornak és három díjat is átadtak közbe.
 
A győztesekről annyit, hogy 13 szobrocskát sikerült eltalálnom, 11 ellenében. De az eltaláltakból 9 a fontosabb kategóriákból került ki. Mindenki az Avatar és a Hurt Locker csatáját várta, mindkét film 9 - 9 jelöléssel bírt. Aztán a végére pont ennyit hoztak el összesen. Hatot kapott a Hurt Locker, míg hármat az Avatar. Olvasva a reakciókat, sokan nem akarták, hogy az Avatar taroljon, én sem egyébként. Most, hogy ezt nem tette meg, ez is baj. Nem értem én ezt, főleg azért sem, mert egy, esetleg két díjat leszámítva annyit kapott James Cameron filmje, amennyit megérdemelt. Igaz, én a legjobb rendezőt legalább nekik adtam volna, de legjobb filmet semmiképpen. Egy vizuális eyecandy az egész, és hiába hozott annyi pénzt, ettől még nem lesz több annál.
 
 
Ugyanakkor lehetne arra is panaszkodni, hogy vajon a Hurt Locker megérdemelte a hat díjat? Egészen biztosan nem, lehetett volna Tarantino-nak is adni valamit, illetve az Up in the Air is megérdemelt volna legalább egy szobrocskát. Ezek hiányában húzhatjuk persze a szánkat, és mondhatjuk azt, hogy történelmi sikerek születtek, és az Akadémiának ez volt a fontos. Meg dobálhatjuk itt a nagy szavakat, hogy egy év múlva nem nézzük ezt a sz*rt élőben. Felesleges, ott leszünk, mert kíváncsiak leszünk és kritizálni akarunk.
 
Említettem, hogy történelem: Sandra Bullock díját sokan nem értik, annak ellenére, hogy én is rá tippeltem, nem neki adtam volna. Viszont azzal, hogy 24 óra alatt megnyerte a legrosszabb és legjobb színésznő díját, beírta magát a könyvekbe. A Hurt Locker rendezője, James Cameron volt felesége, Kathryn Bigelow az első nő, aki megkapta ezt a fontos szobrocskát. Még egy fontos pillanat tehát. Mint ahogy az is, hogy a Hurt Locker a legkevesebb bevételt összekaparó győztes lett.
Összefoglalva, örülök, hogy részese lehetettem ezeknek a történelmi pillanatoknak. Egy év múlva is, ha tehetem nézni/követni fogom. Most meg jöjjenek a győztesek, a jelöltek teljes listája megtalálható az oldalon, keressétek vissza, de a lényeg, az itt van:
 
1. Best Picture – The Hurt Locker
2. Best Director – Kathryn Bigelow, The Hurt Locker
3. Best Actor – Jeff Bridges, Crazy Heart
4. Best Actress – Sandra Bullock, The Blind Side
5. Best Supporting Actor – Christoph Waltz (Inglourious Basterds)
6. Best Supporting Actress – Mo’Nique “Precious”
7. Best Original Screenplay – Mark Boal (The Hurt Locker)
8. Best Adapted Screenplay – Geoffrey Fletcher, Precious
9. Best Animated Feature – Up
10. Best Foreign Language Film – El Secreto do Sus Ojos (Argentina)
11. Best Documentary Feature – The Cove
12. Best Score – Up
13. Best Original Song – “The Weary Kind” (Crazy Heart) – Ryan Bingham and T-Bone Burnett
14. Best Film Editing – The Hurt Locker
15. Best Cinematography – Avatar
16. Best Costume Design – The Young Victoria
17. Best Art Direction – Avatar
18. Best Makeup – Star Trek
19. Best Visual Effects – Avatar
20. Best Documentary (Short Subject) – Music by Prudence
21. Best Short Film (Animated) – Logorama
22. Best Short Film (Live Action) – The New Tenants
23. Best Sound Editing – The Hurt Locker
24. Best Sound Mixing – The Hurt Locker
 
 
teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Sport (729) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Kultúra (9) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310) Életmód (1) Heti lámpás (314) Egészség (50) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Mondom a magamét (7616) Tereb (146) Belföld (11) Autómánia (61) Jobbegyenes (2805) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Gazdaság (710) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>