Ma 2024 július 24. Kinga, Kincső napja van. Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
Tria-NON, avagy a világ újrafelosztása

Tria-NON, avagy a világ újrafelosztása

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Tudósítónk jelenti a Trianoni Kastélyból, 2035. június 4-én. Kedves nézőink! Miután véget ért a négy esztendeig tartó I. Amerikai Földrész Háború (AFH) az Ensz Biztonsági Tanácsának állandó tagjaiból álló világbíróság döntést hozott az agreszor Egyesült Államok méltányos megbüntetéséről.

Mindannyian tudjuk, milyen aljas provokáció által támadta meg az Egyesült Államok Mexikót, Kubát és Oroszországot, s hogyan rángatta bele értelmetlen és vad háborújába Kanadát. Északi szomszédja két év után tudott csak szövetséget kötni a világhatalmakkal. Ekkor tudtak az ENSZ csapatai partra szállni és Kanada, illetve Mexikó felől lecsapni az agresszorra.

A világbíróság tagjai, azaz a Magyar Királyság, India, Kína, Brazília és Irán méltányos döntést hozott:

Mivel Oroszország eredeti iratokkal igazolta, hogy Alaszka 1867-es eladása törvénytelen volt, mivel az amerikaiak már akkor tudták, hogy Alaszka földje milyen sok aranyat rejt. Így az Egyesült Államoktól Alaszka visszakerült Oroszországhoz. Mivel Kanada a világbíróság döntése alapján vétlen volt a háborúban, emellett a háború ásodik felében védelmet nyújtott több, az Egyesült Államokban élő indián törzsnek, így méltányos, hogy megkapja az északi államokat, mint Washingtont, Montanát, Észak- és Dél Dakotát, valamint Minnesotát.

Mexikó, mely a legtöbbet szenvedte el az AFH során visszakapta 1848-ban az Egyesült Államok szégyenteljes háborúja során elhódított területei közül Kaliforniát, Új-Mexikót és Arizónát. Mexikó szerette volna Texast is megkapni, de a világbíróság döntése alapján mivel Texas 1836-ban kikiáltotta függetlenségét, most is önálló ország lett. Floridát megkapta Kuba, hiszen az állam 16 milliós lakosságának 25%-át teszi ki az elnyomott spanyol ajkú népesség.

Új-Anglia államait visszakapta Nagy Britannia, Az Appalache hegységtől nyugatra eső területet a Mississippiig Franciaország. Virginia és Georgia államok az elnyomott afroamerikaiaknak adott terület lett, mely csatlakozott az afrikai Libériához. Mivel Kína egy Tibeti kolostorból előkerült háromezer éves dokumentummal igazolta, hogy Hawaii szigeteken már Krisztus előtt is éltek kínaiak, a szigetcsoport Kínához került.

 

Az Egyesült Államok területe nagyjából harmadára csökkent. Igaz, hogy elveszítette tengerparti területeit, de megmaradtak a Közép-nyugat termékeny államai. Az Egyesült Államok így a jövőben elsősorban agrár ország lehet, mely képes lesz eltartani 100 milliós lakosságát és képes lesz Mexikónak és Kanadának kifizetni az ezer milliárd eurós jóvátételt.

A világbíróság döntése végleges, s a szerződést a Trianon palotában írták alá ma, 2035. június 4-én...

Nawesh

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja


 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Vetítő (30) Mozaik (83) Történelem (18) Heti lámpás (322) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Politika (1582) Mondom a magamét (7731) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2825) Gazdaság (713) Flag gondolja (36) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Autómánia (61) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (9) Belföld (11) Szépségápolás (15) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>