Ma 2023 október 04. Ferenc napja van. Holnap Aurél napja lesz.
47 millió Ft a szegényekért

47 millió Ft a szegényekért

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Valami szépet, valami felemelőt kellene írni, hiszen itt az új esztendő. De nem megy... Lyukas a zsebünk...

2010 a Szegénység Európai Éve lesz. Célja, gondolom, felhívni a figyelmet az Unióban is a szegénység terjedésére. Mivel hazánk száz esztendő alatt néha megbicsakló töretlen gazdasági fejlődéssel a három millió koldus országából a három millió koldus országává vált, a szegénységgel nap mint nap szembesülhetünk.

 
Vajon szükséges ezt még kommunikálni? Utolsókat rugó regnáló kormányunk aktuális minisztériuma szerint igen és 47 millió Ft-ot el is szándékoznak erre költeni.
 
Mert kommunikálni azt nagyon tudnak. Az elmúlt nyolc évben mást sem láttunk, csak azt, hogy elvettek, majd egy picit visszaadtak és ezt a picit óriási sikerként kürtölték világgá...
 
Mivel a politikai közbeszéd váltópénze lett a tocsik és zuschlag mellett a légzőkészülék is, így egyáltalán nem demagógia ezt a 47 millió Ft-ot átkonvertálni meleg ebdére, vagy hajléktalan ellátásra.
 
 
Mert bizony ekkora összegből 100 hajléktalan egész éves ellátását lehetne fedezni, vagy ki lehetne osztani 200 ezer adag ebédet. Mely talán nem is lenne hátrány, a karácsonyi szeretetdömping ingyenkonyhái előtt kígyózó sorokat látva, vagy azokat a gyerekeket, akik csak az iskolában esznek.
 
 
De ne legyünk ennyire harciasak. Hiszen kell ez a pénz a kommunikációra. Sógor és koma megnyeri a közbeszerzési pályázatot, vastagon fog a ceruza. De sebaj, mert az áfában és a munkatársak adójában visszacsorog a költségvetésbe néhány milliócska. Abból meg lehet babgulyást főzni, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű állampolgárok egy tál lencséért eladhassák a szavazataikat...
 
Forrás: Magyar Nemzet, 2009. december 30. 1. oldal
 
Nawesh
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Autómánia (61) Tereb (145) Belföld (10) Politika (1581) Kultúra (6) Mozaik (83) Mondom a magamét (7110) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Heti lámpás (276) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (34) Egészség (50) Történelem (16) Vetítő (30) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (530) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (689) Életmód (1) Nagyvilág (1309) Jobbegyenes (2685) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>