Ma 2021 február 25. Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.
Álomgyilkosok

Álomgyilkosok

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A Momentum hatalmas szégyene!

Úgy tűnik, még a magukról hírhedten sokat képzelő momentumosok is szégyellik, amit Magyarország ellen négy évvel ezelőtt elkövettek. Ezért a Momentum négy éve próbálja átírni a saját múltját, négy éve próbálja letagadni, hogy demagóg álomgyilkosként született.

Az évfordulón Donáth Anna ezt írja: „2017. január 19-e minden momentumos számára fontos dátum: ekkor vette kezdetét a legnagyobb hidegben reggeltől estig tartó, 30 napos olimpiáról szóló népszavazási kampányunk. El akartuk érni, hogy a budapestiek dönthessék el, a város amiben élnek, a város, ami az övék, rendezzen-e olimpiát.”

Akkor most tegyük ide azt a kérdést, amit négy éve föltettek a budapestieknek: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?”

Amit Donáth Anna állít, tehát nem igaz. Ha igaz lenne, ezt a kérdést kellett volna feltenniük: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest lakossága népszavazáson döntsön a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázat benyújtásáról?”

Ők nem ezt akarták, mert ebből nem lehetett volna politikai hasznot kihozni. Ők a pályázat visszavonását, a budapesti – ténylegesen magyarországi, hiszen rengeteg vidéki helyszín is lett volna – olimpia elbuktatását akarták. Azzal, hogy az addig hatpárti konszenzus övezte kezdeményezést átpozícionálták, és budapesti kormányellenes szavazást csináltak belőle, az elbuktatás sikerült. Ne feledjük, egyetlen kivétellel soha nem szavaztatták meg a népet arról, hogy akarnak-e olimpiát – okkal. Az egyetlen kivétel Hamburg, ott szoros versenyben, 52-48 arányban el is bukott a pályázat.

Bencsik Gábor - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1454) Heti lámpás (252) Életmód (1) Vetítő (37) Tereb (140) Belföld (5) Autómánia (61) Gazdaság (657) Sport (729) Egészség (50) Irodalmi kávéház (505) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (1967) Mozaik (83) Történelem (14) Mondom a magamét (5126) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1572) Rejtőzködő magyarország (171) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>