Ma 2022 november 28. Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.
Filotás baba

Filotás baba

Flag

Szöveg méret

4
Átlag: 4 (1 szavazat)
Ezért érdemled meg a csulát.

Mindenekelőtt olvassuk el az index remek, hamisítatlan, igazi libsikretén cikkét:

„Soros-barát molinókkal tapétázta ki kerítését a tihanyi babamúzeumos

A Magyar Narancs interjút készített a tihanyi babamúzeum tulajdonosával, Filotás Tivadarral, aki Soros Györggyel szimpatizáló molinókkal rakta tele a kerítését. Filotás azzal került be a hírekbe nemrég, hogy bejelentette, egyhetes nyaralást ajánl fel az Őcsényben elutasított családnak.
„Soros demokráciát gondolt, illiberális antidemokratát kapott. Hagyjátok abba gyűlöletkampányaitokat! Magyarország megbecsülését a világban sikerült eljátszanotok” – ilyen feliratú, saját tervezésű transzparensek fogadták a látogatókat a babamúzeum kerítésén.
Ő is menekült
A 72 éves Filotás Tivadar maga is menekült volt egykor, 1956-ban két testvérével együtt hagyta el az országot. Előbb Innsbruckban, majd végül Münchenben telepedett le. Idegenek segítségének köszönheti, hogy tanulhatott, és egzisztenciát alakíthatott ki Münchenben. 1994-ben települt haza német feleségével és hozta létre a babamúzeumot Tihanyban. Származása, ősei múltja is arra indította, hogy a maga eszközeivel válaszoljon a sorosozós plakátkampányra. Hiszen szépapja francia hugenottaként menekült Szabadkáig a katolikus öldöklés elől, a család másik ágán görög bevándorlók jöttek a Délvidékre - írja a Magyar Narancs.
Először Toscanában akartak letelepedni, és ott létrehozni babamúzeumot a gyűjteményéből, de egy balatoni út során beleszerettek a tájba, és a magyarok vendégszeretetébe.
Filotás azt mondja, ugyan már télen-nyáron Tihanyban él, de figyeli a német sajtót, és szerinte egyre rosszabb a hírünk. "Hálátlannak tartanak bennünket, amiért nem úgy fogadjuk a rászoruló menekülteket, ahogyan bennünket fogadtak 1956-ban, és amiért az uniós támogatást elfogadjuk, de cserébe a kötelezettségeinket nem vagyunk hajlandók teljesíteni" - nyilatkozta a Narancsnak. Filotás szerint az idegenellenesség katasztrófát hozhat a turizmusra.
A molinókkal a figyelemfelhívás, a példaadás volt a célja. A helybéliek vegyesen fogadták, volt aki köpködött, volt, aki helyeselt.”

Nem mennék bele ennek a szerencsétlennek a mondandójába, elég baj neki, hogy pont annyi esze van, mint a babáinak. De egyet, csak egyet, mégis: szóval, hogy katasztrófát hoz a turizmusra az „idegenellenesség”.

Na, Filotás baba, figyelj erősen: soha, érted, soha ennyi turista nem jött Magyarországra, mint az elmúlt két évben. Ömlenek a turisták Magyarországra, és tíz turistából kilenc azt mondja, hogy egyebek mellett a biztonság miatt jön, az vonzza, az a tény, hogy itt fehér emberek jönnek szembe az utcán, és este a gyereket is el lehet engedni nyugodtan bárhová, nem kell attól rettegni, hogy valami kibaszott iszlamista-dzsihadista-terrorista geciállat felrobbantja, vagy csak úgy megerőszakolja egy állat, aki múlt héten érkezett valahonnan a Közel-Keletről vagy Afrikából. Ideje körülnézned a környéken Filotás baba, a fűrészporral tömött fejeddel, és elbeszélgetni azokkal a német nyugdíjasokkal és családokkal, akik oda települtek, a szomszédságodba, szerte a Balaton-felvidékre és a Balaton partjára, elbeszélgethetnél velük, miért éppen itt élnek, nálunk, és mit nem bírnak elviselni odahaza, ahol a hozzád hasonló Soros-barátok miatt már nem lehet normálisan élni.

Ja, és még egy apróság: Amikor te ’56-ban elmenekültél innen Innsbruckba, hogy csináltad? Dobáltad az osztrák rendőröket, ordítoztál velük, aztán mindenkit lebaszva követelted, hogy engedjenek tovább azonnal oda, ahová éppen kedved szottyant menni, át minden határon, papírok nélkül, hazudva valami nevet, országot, életkort magadnak, mindeközben jó sok pénzt is követeltél, meg ellátást, meg házat, jártodban-keltedben fogdostad a csajokat, az uszodában olykor megerőszakoltál egy-egy kislányt vagy kisfiút, leszartad a téged befogadó ország törvényeit, szokásait, kultúráját, erőszakos voltál, hangos, elviselhetetlen, ótvaros, büdös bunkó, utcára szartál-hugyoztál, loptál, bűnöztél, no-go zónákba tömörültél a magadfajtákkal, bombákat kezdtél gyártani, hogy felrobbantsd azokat, akikre ráerőszakoltad magad az elviselhetetlen, kibaszott életeddel együtt, vagy teherautót béreltél és belehajtottál az innsbrucki karácsonyi vásár közepébe, esetleg késsel hadonászva gyilkoltál az utcán, amíg végre szét nem lőtték azt a megrohadt, beteg, kiirtandó agyadat?

Nem? Nem így csináltad?

Na látod, Filotás! Az ’56-os menekülteket a fentiekhez hasonlítani, egyszerűen becstelen, szemét gazemberség. Úgyhogy leginkább ezért érdemled meg a csulát.

Bayer Zsolt

Forrás:]]> Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

 

Hozzászólások

Béla
2017-11-20 08:18
Igen jó írás, mivel senki nem jár ide, nem is olvassák sajnos, nem érdemes hozzászólni. de jó az írás ettől még. s az is igaz, hogy itt legalább szabadon lehet szólni...

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (669) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Jobbegyenes (2481) Politika (1581) Kultúra (6) Mondom a magamét (6459) Mozi világ (440) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (142) Történelem (15) Belföld (8) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Irodalmi kávéház (516) Gasztronómia (539) Heti lámpás (260) Sport (729) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1304) Életmód (1) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>