Ma 2020 augusztus 11. Zsuzsanna, Tiborc napja van. Holnap Klára napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Uramisten

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Persze, ezt is tudtuk előre. Egyenes út vezet idáig, ha elszabadul az elmebeteg liberalizmus...

„Szinte az összes plébániáját bezárja egy német püspökség

Stephan Ackermann, a németországi Trier katolikus püspöke bejelentette, hogy egyházmegyéje bezárja összes plébániájának 96%-át.

A trieri egyházmegye, ami a legrégebbi egyházkerület Németországban, felszámolja 903 plébániáját, 35-re csökkentve azok számát – jelentette a Gloria Tv. Az intézkedést Stephan Ackermann püspök jelentette be egy egyházmegyei tájékoztató gyűlésen Trierben. Bejelentése során a püspök „válságról” beszélt.

Nem csak a trieri egyházkerület, hanem az egész német egyház válságát mutatja az a Reinhard Marx bíboros által feltárt tény is, hogy a 2016-os évben az 1,7 milliós katolikus lakosságú müncheni érsekség szemináriumába mindössze egyetlen papnövendék jelentkezett.

Marx bíboros erről panaszkodva különösen sürgette a Ferenc pápa egyik legújabb interjújában felvetett megoldás bevezetését az egyes egyházmegyékre jellemző paphiány ellensúlyozására: a viri probati, a kipróbált házas férfiak papi funkcióba emelését – számolt be a Katolikus Válasz.” (mandiner) 

De végül is, semmi baj. Majd a bezárt plébániákra hamarosan beköltöznek a muszlim hitszónok képzők. Ott lesz jelentkező, elég. Merkel és a pápa (akinek semmit sem jelent Európa, és a jelek szerint ugyanennyit jelent a katolicizmus maga) úgyis éppen most egyeztek meg, hogy a falakat le kell bontani. Értsd: az összeset be kell engedni Európába.

(„Vatikáni találkozó: Merkel és Ferenc pápa a falak ledöntésére szólított fel

Afrikáról, a párizsi klímaegyezményről és multilaterális politikai és társadalmi kérdésekről is szó volt Ferenc pápa és Angela Merkel találkozóján szombaton a Vatikánban. A katolikus egyházfő és a német kancellár a falak ledöntésének szükségességét is hangsúlyozta.

Afrikáról, a párizsi klímaegyezményről és multilaterális politikai és társadalmi kérdésekről is szó volt Ferenc pápa és Angela Merkel találkozóján szombaton a Vatikánban, s a német kancellár Pietro Parolin szentszéki államtitkárral is egyeztetett az aktuális nemzetközi kérdésekről. A pápával folytatott, a vatikáni protokoll szerint hosszúnak számító, 40 perces találkozója után Merkel a jelen lévő újságírók szerint sajnálatát fejezte ki, hogy Egyesült Államok kilépett a globális felmelegedés mérséklésére kidolgozott egyezményből.

A katolikus egyházfő és a német kancellár a „falak ledöntésének” szükségességét hangsúlyozta. (…)” (mandiner)

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

 

Hozzászólások

Béla
2017-06-25 17:18
Tényleg senki nem szól hozzá? Vagy direkt törlik őket?

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Vetítő (37) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Mozaik (83) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (4715) Sport (729) Politika (1571) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (140) Jobbegyenes (1817) Egészség (50) Életmód (1) Gazdaság (652) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (489) Heti lámpás (243) Belföld (5) Történelem (14) Nagyvilág (1451) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (171) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>