Ma 2020 augusztus 03. Hermina napja van. Holnap Domonkos, Dominika napja lesz.
56cf0e97f51676d62bf134ed5db70216.jpg

Bayer Zsolt: Tanulható stratégia

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Az Egyesült Államok tizenöt-húsz éve egyszerre több latin-amerikai ország ellen alkalmazza a maga puha és/vagy kemény agresszióját.

De emlékezhetünk a negyvenegy évvel ezelőtti chilei puccsra is, amikor a törvényesen és demokratikusan megválasztott vezetést Pinochet tábornok eltávolította a hatalomból. Pinochet mögött pedig ott állt a teljes amerikai titkosszolgálat, a katonai tanácsadók, fegyverek, no és persze a pénz. Mert nem számított a demokratikus választás, és legfőképp nem számítottak az emberi jogok. Az számított, nehogy az USA elveszítse fennhatóságát a chilei rézbányák felett. És megkínoztak sok-sok ezer embert, sok-sok ezer ember pedig eltűnt örökre. Történt mindez 1973-ban, amikor mi itt a Fal mögött úgy tekintettünk az Egyesült Államokra, mint a demokrácia, a szabadság, az emberi jogok felkent bajnokára.

Nos, az Egyesült Államok változatlanul folytatja agresszióját Latin-Amerikában. Latin-Amerika pedig lassan megtanulta, miképpen is kell ez ellen védekezni. Az alábbiakban egy, a térségben éveken át dolgozó szakértő írásából közlök részleteket, saját okulásunkra.

Az érintett dél-amerikai országokat szintén sokkolta eleinte az Államok pszichológiai hadviselése. Majd rájöttek, hogy az első és legfontosabb lépés az „amerikai álom” lerombolása. A hollywoodi álomgyár és a televíziós sorozatok által az egész világon terjesztett Amerika-kép az, amely egyszersmind megfellebbezhetetlenné teszi az amerikaiak erkölcsi ítéleteit. Az érintett dél-amerikai országok vették a fáradságot, és bemutatták saját népüknek az amerikai szegénységet, nyomort, kilátástalanságot, így ásták alá az amerikaiak „soft power”-ét.

Latin-Amerikában az USA által pénzelt „civilszervezetek” workshopokat és szemináriumokat szerveznek, hogy bemutassák, miképpen is kell összehozni egy „soft coup d’état”-ot, vagyis egy „puha államcsínyt”. E tevékenység egyik zászlóshajója a washingtoni székhelyű WOLA, amelynek angol nyelvű honlapjáról oktatási anyagokat lehet letölteni arról, hogyan kell megbuktatni kormányokat és államokat olyan „puha” módszerekkel, mint például a mostani, magyarországihoz hasonló utcai megmozdulások szervezése. Az érintett dél-amerikai országok állami portáljai részletesen foglalkoznak ezekkel a dolgokkal, és az USA által bevetett negyedik és ötödik generációs hadviseléssel.

Az USA által alkalmazott stratégia fontos eleme, hogy az eleinte békés utcai tüntetések egyre agresszívabbá válnak, megjelenik a tettlegesség. Ezt láthattuk Ukrajnában is, és nekünk is fel kell készülnünk erre az úgynevezett „kemény szakaszra”. Ilyenkor jelennek meg a Molotov-koktélok, házilag fabrikált gránátok, valamint az utcai barikádok, amelyek előbb a fővárost, majd az egész országot megbénítják. A CIA célcsoportja ilyenkor a diákság, vagy Magyarországon például a devizahitelesek radikális keménymagja. Majd a „kemény szakasz” vége felé tűnnek fel a külföldről importált, az ország nyelvét lehetőség szerint anyanyelvi szinten beszélő paramilitáris vezetők, akik többek között a helyi bűnözőket kezdik el beszervezni. Magyarországon ebből a szempontból különösen érdemes odafigyelni az IN-KAL Security típusú, fegyverviselési engedéllyel rendelkező őrző-védő szervezetekre.

Az erőszakos, és immáron fegyveres utcai harcokat a CNN és a nyugati sajtó természetesen mint „szabadságharcot” tálalja majd saját közvéleményének. A legnagyobb nyugati portálokon amúgy (pl. Yahoo) már most megjelentek azok a belinkelt oldalak, amelyek angol nyelven hirdetik, hogy „Magyarország a NATO-t veszélyezteti”, és hogy „Magyarország a következő Ukrajna”. Ez nem más, mint a világ közvéleményének megdolgozása az elkövetkezendő magyarországi események előtt.

A dél-amerikai államok létrehoztak egy TeleSUR nevű globális adót, amely egymilliárd embernek sugároz angol és spanyol nyelven, sikerrel megtörve például a CNN tájékoztatási monopóliumát. Az érintett dél-amerikai országok (Argentína, Ecuador, Brazília, Venezuela) általában közösen lépnek fel, közös nyilatkozatokat tesznek például a Goodfriend-féle ügyekben.

Egyre inkább úgy tűnik, az USA eltökélte, ha kell, akár polgárháború árán is eltávolítja a magyar miniszterelnököt a hatalomból. Nekünk, józan polgároknak erre a forgatókönyvre is fel kell készülnünk. Józanságra, higgadtságra, megfontoltságra van most a legnagyobb szükség. És arra, hogy azért tartsuk szárazon a puskaport. És nagyon figyeljünk a CCCP-pólós kretének cselekedeteire…

Bayer Zsolt – magyarhirlap.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (4700) Jobbegyenes (1810) Szépségápolás (15) Történelem (14) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Vetítő (37) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (489) Kultúra (6) Gazdaság (652) Heti lámpás (242) Belföld (5) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (140) Mozi világ (440) Nagyvilág (1450) Politika (1571) Sport (729) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (171) Flag gondolja (33) Egészség (50) Tv fotel (65) Életmód (1) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>