Ma 2021 március 08. Zoltán napja van. Holnap Franciska, Fanni napja lesz.
Bayer Zsolt: Talán elkezdődik végre valami...

Bayer Zsolt: Talán elkezdődik végre valami...

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Vajon az olaszoknak is nekiesnek-e ugyanazok az idióta gazemberek, akik ilyenkor nekünk szoktak esni…

És persze nagyon kiváncsian várjuk, vajon az olaszoknak is nekiesnek-e ugyanazok az idióta gazemberek, akik ilyenkor nekünk szoktak esni…

„Az olasz kormány megtiltja a civil szervezeteknek, hogy migránsokat mentsenek és közzé kell tenniük a finanszírozásukat is

Tilos lesz mentőakciókat indítani Líbia területi vizein, kikapcsolni a helymeghatározó berendezést, és nagyobb átláthatóságot ír majd elő a Földközi-tengeren embereket mentő civil szervezeteknek az az olasz kormányzati javaslat, amelyet kedden ismertetett az olasz sajtó.

Olasz sajtóértesülések szerint a tervezet előírja, hogy a civil mentőhajók a nyílt tengeren, a líbiai partoktól távol vegyék fedélzetükre a bajba jutottakat. A római kormány azt is meghatározná, hogy a civil szervezetek hajói mennyire közelíthetik meg a líbiai partokat, amelyekkel szemben felmerült, hogy egyenesen a líbiai partokon veszik fedélzetre a migránsokat. A javaslat értelmében tilos lesz a civilek számára, hogy a líbiai partokhoz közeledve kikapcsolják radar- és más helyzetjelző készülékeiket, valamint nem jelezhetik majd helyzetüket fényjelekkel a líbiai partokról induló emberekkel teli hajóknak.

A CIVIL SZERVEZETEKNEK AZT IS KÖZZÉ KELL TENNIÜK, MIBŐL FINANSZÍROZZÁK A MENTŐAKCIÓKAT

Emellett a civil szervezeteknek le kellene adniuk a legénység névsorát, és közzé kellene tenniük, hogy milyen forrásokból finanszírozzák működésüket. A javaslat értelmében a jövőben a civil szervezetek csak akkor kezdhetik el a mentést, ha előzetesen egyeztettek az olasz parti őrséggel. Jelenleg ugyanis előfordul, hogy a civil hajók csak a mentés után értesítik az olasz hatóságokat. A jövőben a civil hajók azt sem tehetnék meg, hogy még a tengeren átadják a kimentett embereket az olasz, uniós vagy más hajóknak, és fordulnak is vissza Líbia felé újabb mentőakcióra, mint most. A kormány azt javasolja, hogy a jövőben a civileknek kelljen elvinniük a kimentett embereket az olasz partokhoz. A javaslat azt is tartalmazza, hogy a civil hajóknak a fedélzetükre kellene venniük egy-egy olasz rendőrt vagy katonát, hogy a mentéssel egy időben megkezdődhessen a kimentett emberek kikérdezése, az embercsempészek vagy más veszélyes személyek kiszűrése. A kormány tervezete kimondja, aki nem tartja be az előírásokat, az nem köthet ki Olaszországban. Az olasz parti őrség július 13-ra hívta meg egyeztetésre a civil szervezeteket. A javaslat annak a vizsgálatnak az eredménye, amelyet Carmelo Zuccaro szicíliai ügyész és az olasz parlament védelmi bizottsága folytatott az utóbbi hónapokban a civil szervezetek tevékenységéről. Elemzők szerint a római kormány a civilek tevékenységének “racionalizációjával” igyekszik csökkenteni az olaszországi partokra érkezők számát.

OLASZORSZÁGNAK EZ AZ EGYETLEN ESZKÖZE, MIUTÁN ÖNERŐBŐL NEM KÉPES AFRIKÁBAN FELTARTÓZTATNI AZ ONNAN INDULÓ TÖMEGET

Nem vezetett eredményre az a javaslat sem, hogy a tengeren mentett csoportokat más EU-tagállamokba szállítsák: franciák és spanyolok máris jelezték, hogy nem nyitják meg kikötőiket, Ausztria pedig bejelentette, kész visszaállítani a határellenőrzést az olasz határon. Róma talán egyedül Tunéziával tudna megállapodni a tengeren mentett migránsok szétosztásáról – véli az olasz sajtó. Loris De Filippi, az Orvosok határok nélkül (Msf) olaszországi szervezetének vezetője szerint Olaszország és az EU a civil szervezetek munkájának korlátozásával a migrációt nem fogja tudni megállítani, csak a civil szervezetekre hárítja a felelősséget.” (pestisracok)

Bayer Zsolt

]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (37) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1454) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Történelem (14) Mozaik (83) Heti lámpás (252) Gazdaság (657) Rejtőzködő magyarország (171) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (1976) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1577) Sport (729) Gasztronómia (539) Belföld (6) Egészség (50) Irodalmi kávéház (505) Titkok és talányok (12) Tereb (140) Mondom a magamét (5143) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>