Ma 2024 április 15. Anasztázia, Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.
Bayer Zsolt: Pressman ladikja

Bayer Zsolt: Pressman ladikja

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Addig is, húzza meg magát. Maga itt nem egy helytartó, hiába próbál meg úgy viselkedni, s hiába van meg ehhez a lelki alkata. Világos?

„Amikor összegyűlünk, hogy újra elmeséljük a holokauszt történetét, joggal dicsőítjük a felszabadítókat, rácsodálkozunk a túlélők kitartására és emberségére, valamint a megölt milliók miatti felbecsülhetetlen veszteségre.”

Ez volna az idézet, amelyet most körbejárunk.

Az idézet Pressmantől származik, aki mindezt a holokauszt magyar áldozatainak emléknapján préselte ki magából. Természetesen néhány nappal azután, hogy kifizetett egy plakátkampányt, amelynek központi „gondolata” az 1956-os magyar forradalom egyik jelszavának, a „Ruszkik, haza!” jelszónak felmelegítése volt az amerikai deep state becstelenségének kondérjában.

A „ruszkik haza!” után pedig máris itt állunk a felszabadító szovjeteknél.

Hát nem fantasztikus? Ez a „felszabadító” szovjet hadsereg ugyanaz a hadsereg, amelyik a Molotov–Ribbentrop-paktum alapján a második világháború elején hátba támadta az élet-halál harcot vívó lengyeleket, majd Katynban az NKVD lemészárolta a lengyel társadalom elitjét, katonatiszteket, értelmiségieket, diákokat. Aztán ráfogták az egészet a németekre, s a mindvégig jó oldalon harcoló lengyelek megkapták jutalmul azt, amit mi büntetésből: negyvenöt év kommunizmust és szovjet érdekszférát. (Csak egy közbevetés: akkor mi a rossz oldalon álltunk, ellenben mindvégig lengyel testvéreinket segítettük, akkor is, amikor Horthy megtagadta Hitler követelését, miszerint zárja le a menekülő lengyelek elől a határt, s akkor is, amikor Varsóban magyar bakák harcoltak lengyel felkelők oldalán. Ehhez képest az amerikaiak egy fűszálat nem tettek keresztbe a lengyelekért, akik a szövetségeseik voltak, és amerikai ügyész, együtt az angollal meg a franciával szemlesütve és kussolva hallgatta végig, ahogy a szovjet vádló ráolvassa Katynt a vádlottak padján ülő német tisztekre. S most a lengyel miniszterelnök éppen azt jelenti be, hogy helyettünk a románokkal készül szorosabbra fűzni az együttműködést, továbbá fenntartás nélkül kiszolgálja az amerikaiakat. Hát, lelkük rajta…)

S ez ugyanaz a szovjet hadsereg, amelyik végig rabolta, fosztogatta, gyilkolta Magyarországot, amelyik magyar nők és asszonyok tízezreit erőszakolta meg. S ha már holokauszt: ezek ugyanazok a szovjetek (Sztálin), akik a kínai határ mellé, Birobidzsánba telepítették ki az oroszországi zsidókat, akik kirakatperekben üzentek hadat a zsidó értelmiségnek, ezek ugyanazok a szovjetek, akik első körben tették magukévá Karl Marx antiszemitizmusát.

És ezek fojtották aztán vérbe az 1956-os magyar forradalmat, amit nyugodtan megtehettek, mivel az Egyesült Államok elsőként biztosította őket arról, hogy megtehetik, mert az Egyesült Államok semmilyen segítséget nem fog nyújtani a magyaroknak.

Ez pedig Pressman nagykövet és az amerikai deep state. Hétfőn „Ruszkik, haza!”, kedden éljen a dicső, felszabadító szovjet hadsereg!

Tudja, mi a helyzet, Pressman? Az, hogy maga ott hánykolódik az aljasság és a becstelenség óceánján az ócska ladikjában, sunyin pislog hozzá, miközben Magellánnak képzeli önmagát. Kevés ennél szánalmasabb, pitiánerebb, visszataszítóbb kognitív disszonancia van manapság mifelénk.

Teljesen igaza van Vágvölgyi Gergelynek: „Mindenki jobban járna, ha szép csöndben hazahívnák és valami más feladatot kapna a Biden-adminisztrációban. Távozása lehetne az első lépés(e), amivel a magyar–amerikai kapcsolatok javulni kezdenek.”

Addig is, húzza meg magát. Maga itt nem egy helytartó, hiába próbál meg úgy viselkedni, s hiába van meg ehhez a lelki alkata. Világos?

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (704) Belföld (10) Autómánia (61) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Gasztronómia (539) Történelem (18) Mozaik (83) Tv fotel (65) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2786) Heti lámpás (312) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Kultúra (7) Mondom a magamét (7536) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>