Ma 2022 december 02. Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
Bayer Zsolt: Nyitott mellkas

Bayer Zsolt: Nyitott mellkas

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Mi meg eltűrjük. Csak tudnám, miért…

„Nyitott mellkassal” szállították a gyereket, mert nincs CT, a gyerek pedig belehalt. „Bezzeg vizes vébére meg Seuso-kincsekre van pénz!” Ezt a sípot fújják a gazemberek. A tények, a valóság most sem számít.

„Az álmatag magányban gyönyörű és vonzó ideák születhetnek a félig megalapozott ismeretekből, az elme fél-tájékozottságára támaszkodva, amik ragyogó, kábító, kicsiszolt és behízelgő szépségükben csatába szállnak a valósággal. Gyakran véres, tragikus hosszú ütközeteket vívnak, és ennél is gyakrabban dölyfösködnek, meghirdetvén magukról az utolsó előtti győztes ütközetek mindent elsodró sikerét, az »igazságot« – majd térdig a vérben és romokban, a kaotikus pusztításban és pusztulásban elenyésznek. Ez az utópikus elvárásaink ismétlődő bosszúja.”

Az idézett írásban Gágyor Péter a neoliberális utópia zsákutcájáról beszél, nagyon helyesen. De van ennél rosszabb, tragikusabb, elviselhetetlenebb. A neoliberális aljasság, amelynek legjobb, leghűségesebb cselédje az új baloldal. Most egy kislány halálát használják fel, hogy politikai tőkét kovácsoljanak maguknak.

„Nyitott mellkassal” szállították a gyereket, mert nincs CT, a gyerek pedig belehalt. „Bezzeg vizes vébére meg Seuso-kincsekre van pénz!” Ezt a sípot fújják a gazemberek. A tények, a valóság most sem számít. Csak elegendő hangerővel kell ordítani szerintük a hazugságot, és akkor majd talán beleég a fejekbe, a társadalom legalján élőkébe legalább a rettenetes kép, ahogy egy hosszában felvágott gyerekkel száguld a mentő, látni, ahogy dobog a kis szíve, aztán már nem dobog tovább, mert nincsen CT.

S hogy mi a valóság? A valóság az, hogy az a szerencsétlen kisgyerek így is, úgy is meghalt volna. Mert olyan fejlődési rendellenességgel született, mely alkalmatlanná tette szegényt az életre. A szívklinika főigazgatója, Ofner Péter elmondott mindent. Hogy az elmúlt időszakban tíz (!) életmentő szívműtétet kellett végrehajtani a gyereken, utolsó műtétje során, melyet a kardiológiai intézetben végeztek, keringése gyakorlatilag összeomlott, műszívre kellett tenni és lélegeztetni, de sajnos a kislány állapota nem javult, súlyos vérzését sem tudták megfelelően csillapítani.

Majd a beavatkozást követő 16. napon súlyos idegrendszeri problémák is jelentkeztek, ezért rendeltek el koponya-CT-vizsgálatot. És sem a szállítás alatt, sem azt követően nem történt szövődmény. Egyébként heti hat-nyolc alkalommal történik ilyen szállítás, és ez rutinfeladat. A lényeg pedig így foglalható össze: A vizsgálat eredménye megállapította, hogy a kislány súlyos roncsoló agyvérzést kapott, ami miatt a műszívkezelést nem tudták folytatni. Abba kellett hagyni a véralvadásgátló-kezelést is, és ebben az állapotban a gyermek a saját keringésére nem tudott támaszkodni, június 29-én meghalt. „Egy olyan zsákutcába kerültünk, amely végül is a gyermek halálát okozta.” – mondta Ofner Péter.

Így halt meg egy kislány.

S ebből lett az, ami. A hullarablók dáridója. Becstelen gazemberek örömtánca. Ugyanis ezeknek a kislány halála egyáltalán nem fáj, inkább örülnek neki, mert lehetőséget látnak benne, hogy üssék-vágják a kormányt. A kormányt, amely megháromszorozta a CT-k számát az országban a 2010 előtti állapotokhoz képest.

A kormányt, amely felújította majdnem az összes vidéki kórházat, s amely most fog felépíteni Budapesten egy új, XXI. századi intézményt. S mit is tettek az elődei? Ők is sokat, nagyon sokat: bezárták az OPNI-t, bezárták a Szabadság-hegyi gyerekkórházat, azzal a mondattal kísérve, hogy „ma már nem jó levegővel gyógyítjuk az asztmát”. És további kórházak bezárásán meg a vizitdíjon kívül nem csináltak semmit sem. És igen: legalább világbajnokság és Seuso-kincsek sem voltak!

A mai hullarablók pedig akkoriban vagy ujjongtak, vagy sunyítottak. Ma pedig CT-ket és Seuso-kincseket számolgatnak, és aljas, becstelen módon hazudoznak. A Jobbiktól az MSZP-ig és vissza, no és persze a mosléksajtó. Mi meg eltűrjük. Csak tudnám, miért…

Bayer Zsolt  - ]]>www.magyaridok.hu]]>

Hozzászólások

Béla
2017-07-17 12:45
Eddig ennyit tudtak tenni, hordágyágik után, ez talán nem is oly kevés. ETTŐL MÉG TÉNYKÉRDÉS, HOGY TÖBB GÉPRE VAN SZÜKSÉG. Bár tudjuk lélegeztető gépek, akkor érdeklik a szocikat, ha ellenzékben lehetnek farizeusok, amikor ők voltak hatalmon, dübörgött a gazdaság,s túlzott volt a jólét, az elkényeztetett lakosság akkor csak nyafogott. Bayernek igaza van itt is, de ettől még többet kell tenni a jövőben a kormánynak. Azért nehéz bármit tenni, mert ha most vásárolni kezdenek, elsőnek pont ezek fogják feljelenteni a kormány nyuszit, választási költekezésbe kezdett, mi lesz a szigorú mutatókkal?stb. Tehát, ha most az elképzeléseken felüli "költekezésbe" kezd a kormány, azonnal feljelentik,megint ugyanazok, akik most pálcát törnek felette, miért nem költött többet....

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1304) Mozaik (83) Belföld (8) Mondom a magamét (6468) Flag gondolja (33) Tereb (142) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (516) Gasztronómia (539) Történelem (15) Gazdaság (669) Egészség (50) Vetítő (30) Politika (1581) Heti lámpás (260) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2485) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>