Ma 2023 május 30. Janka, Zsanett napja van. Holnap Angéla, Petronella napja lesz.
Bayer Zsolt: Nagyon fontos levél!

Bayer Zsolt: Nagyon fontos levél!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Nagyon fontos levelet kaptam, hálás vagyok érte a küldőnek,

és javaslom, olvassák el figyelmesen, lehet, hogy elsőre bonyolultnak tűnik, de nem az!

Kedves Zsolt !

Ismét fellángolni látszik a covid járvánnyal kapcsolatos hazai halálesetek számávál kapcsolatos ellenzéki vádaskodás (Orbán gyilkos, rossz/felelőtlen járványügyi intézkedések, bezzeg Románia, bezzeg Ausztria, etc). Miután az emberek halálával kapcsolatos hírek manipulatív, félrevezető előadása szerintem emocionális alapokon
komoly veszélyt jelent az áprilisi választásokra, el kellene indítani egy rendszeres podcast szerű kommunikációt (heti alapon) az EuroMOMO (European Mortality Monitoring Project) adatai alapján (]]>https://www.euromomo.eu]]>).

A projekt missziója:

„Our mission is to reinforce the EU's preparedness to respond to potential risk of all hazards by a continued operation of the EuroMOMO network which ensures quality checked, standardised weekly mortality monitoring.”

Történetileg az EuroMOMO szoros kapcsolatban áll az EU és az ENSz intézményeivel, így az ECDC-vel (European Centre for Disease and Prevention and Control - ez a kiváló stockholmi EU intézmény jelentette ki 2020 februárjában, hogy a koronavírus nem jön át Európába) és a WHO-val. Ezek a referenciák hitelesítik az EuroMOMO
statisztikáit (ami alapvetően megnehezíti az ellenzék okoskodását).

„From 2016 onwards, the EuroMOMO network has been supported by and worked closely with the European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) and the World Health Organization (WHO) Regional Office for Europe.”

A javaslatom valójában az idén áprilisban neked küldött levelemen alapul, amelyben az Economist „excess mortality”-val kapcsolatos cikkére hívtam fel a figyelmedet, mely szerint hazánk az utolsó járványmentes évhez, 2019-hez, képest az európai túlhalálozási statisztika középmezőnyében szerepel.

Az EuroMOMO 2021 47-ik hetére (november 22) vonatkozó adatokat itt láthatod:
]]>https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/]]>. Lapozz előre a „week 47, 2021” laphoz, itt láthatsz egy túlhalálozási index-el normalizált Európa térképet. Told a kurzort Magyarországra és „Hungary no excess”-t olvashatsz le, vagyis hazánkban a covid miatt a 2016-2019-es békeidőhöz képest (az általunk bevallott 36 ezer halott ellenére) jelenleg nincs túlhalálozás. Ez egyébként annak a sajnálatos körülménynek a következménye, hogy az elhunytak háromnegyede a fiatalkorát a kommunista rendszer munka-, mentális- és egészségügyi környezetében élte le, és 30-40 éves korára elkopott (amit a magyarországi átlagéletkor a nyugateurópaihoz képest tényszerűen alátámaszt).

Röviden tehát az a javaslatom, hogy közöljétek hétről-hétre minél szélessebb média spektrumban az EuroMOMO heti statisztikáját összefoglaló térképet néhány soros magyarázattal, kiemelve az EuroMOMO együttműködését az EU és ENSz intézményeivel.

]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Sport (729) Életmód (1) Nagyvilág (1306) Egészség (50) Heti lámpás (264) Jobbegyenes (2620) Titkok és talányok (12) Belföld (9) Mondom a magamét (6835) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (521) Autómánia (61) Tv fotel (65) Vetítő (30) Tereb (142) Gazdaság (681) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Politika (1581) Történelem (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>