Ma 2024 március 04. Kázmér napja van. Holnap Adorján, Adrián napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Micsoda skandallum!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Itt a HVG könyörtelen leleplezése: 

„A káromkodós külügyminiszter és a bekapcsolt mikrofon 

Ismét nyilvánosság előtt káromkodott Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, most éppen a Reuters hírügynökség operatőrét kreténezte le minden különösebb indok nélkül. Moszkva először megpróbálta letagadni a sértegetés tényét. 

„Mit akarnak maguk? – fordult Lavrov az újságírókhoz, aki arra vártak, hogy az orosz külügyminiszter beszámoljon a német kollégájával folytatott hamburgi tárgyalásról. Majd elfordult, és oroszul közölte „gyebil”, azaz kretén. Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova először tagadta, hogy főnöke beszólt volna a Reuters-operatőrnek, majd amikor egyértelművé vált, hogy a cáfolattal csak ront a helyzeten, ellentámadásba ment át. „A Reuters azért tette közzé a Lavrovot mutató képsort, hogy megpróbálja lejáratni Oroszországot, s olcsó poénokat szerezzen magának” – idézte a szóvivőt a The Moscow Times című moszkvai hetilap.   

A költőként is ismert Lavrov – ő írta például a külügyminisztérium egyetemének, a MGIMO-nak a himnuszát is – már többször is használt diplomatához méltatlan szavakat. „Már annyi p@nci került elő a kampány idején, hogy nem is szeretném kommentálni a kérdést” – mondta angolul Lavrov, amikor a CNN újságírója októberben arra kérte, értékelje az amerikai elnökválasztási kampány állását.   

2008-ban, amikor Oroszország háborút indított Grúzia ellen, „ki a f@sz, vagy te, hogy bírálsz engem” – szavakkal válaszolt a brit külügyminiszternek, aki nem helyeselte a Kreml kaukázusi akcióját. Tavaly augusztusban pedig Lavrov azokat a szaúdi illetékeseket nevezte „kib@szott idiótáknak”, akikkel az Iszlám Állam elleni fellépés kérdéseiről tárgyalt. Lavrovnak az volt a pechje, hogy a közelében több bekapcsolva hagyott mikrofon is volt.” 

Hát, ez bizony rémes! Miket beszél ez a Lavrov… Kár, hogy amúgy minden felsorolt esetben tök igaza volt/van.

De tudok egy esetet, amikor például az amerikai elnöknek volt teljesen igaza a bekapcsolt mikrofonok tanúlsága szerint. Amikor Sarkozy francia elnökkel megdumcsizták az izraeli elnök, Netanjahu jellemét. Ez még 2011-ben történt, és maradjunk a HVG-nél, az akkori beszámolójuk így hangzott: 

„"Látni se bírom többet, ez egy megrögzött hazudozó" - mondta Sarkozy a világ 19 legfejlettebb gazdaságát, valamint az Európai Uniót tömörítő országcsoport (G20) találkozójának alkalmával. "Neked van eleged belőle? Nekem minden nap tárgyalnom kell vele!" - válaszolta Obama. Bár Sarkozy és Obama szóváltása zárt ajtók mögött történt, egy technikai malőr következtében újságírók fülébe jutott.” 

Hát ez szörnyű! Különösen, ha belegondolunk, hogy akkor és ott megfenyegették a jelenlévő újságírókat, nagy bajuk lesz, ha a véletlenül nyilvánosságra került „magánbeszélgetésről” be mernek számolni.

Amúgy tessék már megmondani: Miért nem nevezheti az orosz külügyminiszter (bármely külügyminiszter) kreténnek a reuters operatőrét (bárki operatőrét)? A szép új világ lényege, hogy egy újságíró bárminek nevezhet egy minisztert, egy miniszter pedig soha semminek egy újságírót?

Hogy egy klasszikust idézzek: „Egy lószart mama!”

Majd megtanulja mindenki, hogy szép lassan vége lesz a média diktatúrájának is, csak úgy, mint a pc elmebajnak. Bizony! Majd megtanuljátok…  

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1309) Jobbegyenes (2765) Egészség (50) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (535) Tereb (146) Mondom a magamét (7439) Belföld (10) Mozaik (83) Heti lámpás (307) Gazdaság (699) Vetítő (30) Politika (1582) Autómánia (61) Nézőpont (1) Kultúra (6) Történelem (17) Életmód (1) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>