Ma 2024 június 17. Laura, Alida napja van. Holnap Arnold, Levente napja lesz.
9841a5e862e91e7eec0d3e859dad87a5.jpg

Bayer Zsolt: Magyar Bálint kísérlete

Flag

Szöveg méret

2
Átlag: 2 (1 szavazat)

Egy magas rangú japán katonatiszt sorba állítja katonáit a második világháború vége felé, és a következő szózatot intézi hozzájuk: "Katonák! A hazának és a császárnak szüksége van önökre! Önöket most kiképezzük kamikazénak.

 Beleülnek a harci repülőbe, s azzal rázuhannak az ellenséges célpontra. Van valakinek kérdése?" A katonák rémülten állnak, végül a leghátsó sorban egy kicsike japán tétován jelentkezik, és felteszi a kérdését: "Te teljesen hülye vagy, b... meg?"

Éppen ezt a lényegre törő, a maga tömörségében zseniális és hibátlan kérdést kell feltennünk most Magyar Bálintnak: te teljesen hülye vagy, b... meg?
Tömör kis kérdésünk kiváltó oka pedig Magyar Bálint legújabb (illetve régi ez, csak fel lett melegítve) ötlete a magyar oktatás szétverésére. Tehát az ötlet: gyerekeink hetedik osztályig ne tanuljanak tantárgyakat, csak ún. készségfejlesztésen essenek át, ezzel párhuzamosan pedig szüntessék meg a nyolcosztályos gimnáziumokat, mert azok – úgymond – "válogatott" gyerekekkel dolgoznak.

Értem én, persze, hogy értem... Abban a világban, amelyet Magyar Bálint és az SZDSZ megálmodott, nincsen szükség tudásra, sem gondolkodásra, sem pedig kiművelt emberfőkre. Eszmei csatlósuk, bizonyos Buda Péter vallástörténész már leírta: az a jó a globális tőkés rendszerben, hogy az megtervezi az emberek életét születésüktől a halálukig, s egyenvágyakhoz köti őket. Ahhoz pedig, hogy ez jól sikerüljön, teljesen hülyéket kell nevelni az iskolákban. Ezért nincsen szükség falusi iskolákra (Klebelsberg Kunó hazájában, uramisten, tessenek Móra Ferencet olvasni!!!), ezért nincsen szükség tantárgyakra, ezért nincsen szükség nyolcosztályos gimnáziumokra és tehetséggondozásra. Az ideális Magyar Bálint-féle embertípus ugyanis nem gondolkodik, hanem fogyaszt. S "drive through" él, autójából ki sem szállva intézi szánalmas kis élete szánalmas kis ügyeit, aztán otthon fotelből nézi a tévét, közben chipset zabál, hatalmas valagat ereszt, s ebből kifolyólag azt a reklámot is megnézi, amelyben a mozgás nélküli fogyást kínálják őneki.
Idióták egy idióta világban.

Ez a liberális oktatási rendszer veleje. Csakhogy: legidősebb fiam éppen egy jó budai nyolcosztályos gimnáziumba jár, s oda fogom járatni középső s legkisebb fiamat is. A legkisebb pedig ősszel megy általánosba, s nem szeretném, ha 13 éves koráig egy hülye, beteg lelkű és kényszeres társadalom átalakító ötletei szerint tanulna.

Ezért aztán van egy nagyszerű ötletem, te Bálint! Mi lenne, ha végre egyszer elmennétek mindannyian a francba innen?

Keressetek egy jó kis lakatlan szigetet valahol a Csendes-óceánon. Nem kell túl nagy, ti nagyjából az ország egy százalékát képviselitek, úgyhogy elfértek rajta. Menjetek el oda, mindnyájan. Vigyétek a gyerekeiteket is. És ott szabadon, senkitől sem zavartatva, csináljatok magatoknak egy olyan világot, olyan társadalmat s benne olyan iskolát, amilyet csak akartok.

Ha gondoljátok, tizennyolc éves korig csak olvasgassatok, ne legyen semmi szaktárgy. Házi feladatot soha, de soha ne adjatok fel magatoknak és a saját gyerekeiteknek. Messzire kerüljetek el bármiféle identitást, hagyományt. Töröljétek el végképp a múltat. Számoljátok fel még az "elavult" nemi identitást is.

Vigyetek magatokkal sok-sok lágy drogot. De minket hagyjatok végre békén. Egyszer s mindenkorra. Majd csak elleszünk valahogyan nélkületek. S megígérem, hogy ha évente nem is, de úgy négyévente egyszer megnézzük, hogy hol tartotok a teljes idiótává válás útján.

Érted, Bálint? Kísérletezgessetek magatokon. Mert mi már nem tűrünk sokáig, te Bálint!
Bayer Zsolt , magyarhirlap.hu

Hozzászólások

Feri43
2016-01-28 13:27
Egyetértek, különösen az utolsó egyszavas mondattal. Látva ezt a terjedő őrületet csak egy dolog vígasztalhat: Nekem, még ha akarnák sem tudnák kötelezővé tenni, mert én már ahhoz is öreg vagyok, hogy buzi legyek. No és hogy "pride?" Inkább durva provokáció.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Mozaik (83) Autómánia (61) Belföld (11) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Tereb (146) Heti lámpás (319) Sport (729) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7654) Jobbegyenes (2815) Életmód (1) Nagyvilág (1310) Gazdaság (711) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Politika (1582) Történelem (18) Kultúra (9) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>