Ma 2023 október 04. Ferenc napja van. Holnap Aurél napja lesz.
05c1918f1e59511d1a113c221ab64b3a.jpg

Bayer Zsolt: Magánügy

Flag

Szöveg méret

3
Átlag: 3 (1 szavazat)

Az bizony. Ami alább leíratik, színtiszta magánügy. S magánügyem az is, hogy közügyet farigcsálok belőle. Teszem pedig azért, hogy már a legelején szóljak: 1998 és 2002 között is tele voltunk olyasféle alakokkal, mint akiről szól ez a történet. Rá is mentünk. Hát ezért szólok: most nem hagyjuk, nem hagyom, hogy ellepjenek bennünket, mint a tetvek. Éppen elég nehéz lesz minden nélkülük is… 

A történet pedig a következő: miután több mint kétharmaddal megnyertük a választást, ünnepelni hívott az ő falujába Kovács Sanyi barátom, Géberjén polgármestere. Géberjén Szatmárban van. Kedves falu, gyönyörű vidék, Holt-Szamos partja – s úgy egyáltalán, csupa-csupa öreg, igazi magyar múlt s jelen. Hát oda hívtak, ők hívtak. Géberjénbe, s aztán Tyukodba („Te vagy a legény, Tyukodi pajtás…” – ha rémlik még a kuruc nóta). Tyukod polgármestere is régi, jó barát, Nagy Miki. Ősfideszes barátok ők. Ők hívtak, ott voltak, mindannyian. Polgármesterek, a dokik, fideszes aktivisták, kampányfőnökök, talpasok. Barátok. Olyanok, akikkel elmennék háborúba. Olyanok, akik kitartottak mindvégig, s tették a dolgukat.

Mulattunk. S jó ővelük mulatni. Igazából itt kellene véget érjen a történet, de nem tud itt véget érni, mert történt valami.


Az történt, hogy a nagyecsedi polgármester, bizonyos Kovács Lajos úgy döntött, tovább írja a történetet.

Kovács Lajos nem ősfideszes, s nem fideszes. Kovács Lajos leginkább semmilyen, vagy hogy közérthetőbb legyek: afféle „aktuális” ember. Ez idáig a szocik hátsójából lógott ki, de amikor még márciusban Fülöp Istvánnak kampányoltam Mátészalkán, már megjelent a vacsorán, már odaült az asztal végére, már… Igen. Kovács Lajos, a „már”. Mindig idejében érkezik. S nincsenek erkölcsi skrupulusai.

S történt, hogy a kétnapos géberjéni, tyukodi ünneplés után nevezett Kovács Lajos felhívott némely velem, velünk ünneplő helyi embert, s közölte velük, hogy – idézem: „Nem tesz nekik jót, ha olyan buliban vannak, ahol jelen van a Bayer Zsolt is.”

No, véreim, akkor tehát még egyszer, hogy világos legyen: miután kétharmaddal megnyertük a választást, egy szatmári seggnyaló, egy semmi ember, egy szocibérenc velem fenyegeti az ősfideszeseket.

A dolog innentől közügy. Úgyhogy nagyon figyelj most, Kovács Lajos! Mint mondottam volt, ilyenféle alakokkal tele voltunk 1998 és 2002 között is már. De most nem leszünk tele. S te már most, a legelején jó, ha tudod, mostantól fogva a legszemélyesebb magánügyem, hogy veled leszámoljak. Ezt a kis cikket vedd selyemzsinórnak. Mert az. S nem érdekel, kivel vadászgatsz – semmi nem érdekel. Csak az érdekel, hogy a kétharmados győzelmünk után te vetted a bátorságot, hogy velem, az ötös számú párttagkönyv tulajdonosával fenyegesd, riogasd a helybéli ősfideszeseket. Egyáltalán: te vetted a bátorságot, hogy megfenyegesd az ősfideszeseket.

Kár volt, Kovács Lajos.

Hiba volt, Kovács Lajos.

Ha meghúzod magad, ha kussolsz, ha csöndben végzed a dolgod, ellavírozhattál volna akármeddig. De te azt hitted, minden úgy lesz, ahogy eddig volt. Azt hitted, majd megint te, ti, a tifélétek fognak fenyegetőzni, s ti fogjátok megmondani, mi hogyan lesz.

Súlyosan tévedsz, Kovács Lajos.

Súlyosan másképpen lesz.

S mondom neked, még egyszer, hogy megértsd: immáron személyes ügyem, hogy te ne legyél köztünk. Ez a mi kis magánügyünk, Kovács Lajos. S a mi kis magánügyünk végkifejlete, mint lakmuszpapír fogja megmutatni, mi is a helyzet valójában. S ettől, ezért lesz belőle közügy.

A géberjénieknek, tyukodiaknak pedig üzenem: nemsokára megyek megint. S legyenek ott mindannyian – mert ez immáron a barátság próbája is egyben. S Fülöp Pistának is üzenem, tőle, a helyi fideszes képviselőtől elvárom a támogatást. Csak azért, mert ez már szintúgy nem kettőnkről szól. Hanem arról, hogy ki merészel itten üzengetni, és kinek.

Bayer Zsolt , magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (145) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2685) Gazdaság (689) Belföld (10) Mozi világ (440) Heti lámpás (276) Sport (729) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Vetítő (30) Autómánia (61) Tv fotel (65) Egészség (50) Flag gondolja (34) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7110) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1581) Kultúra (6) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1309) Történelem (16) Irodalmi kávéház (530)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>