Ma 2023 december 03. Ferenc napja van. Holnap Borbála, Barbara napja lesz.
05d61314171f5096707f67f9bf5d0baa.jpg

Bayer Zsolt: Látogatás a lakásunkban

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Egy felvétellel állt elő a HVG. A felvételhez írt cikk címe: „Itt a bizonyíték a csalásra: pénzért és tűzifáért szavaztak Baján.” Ha megnézi valaki a kilencperces felvételt, azonnal gyanús lesz néhány dolog. Mindenekelőtt az, hogy a felvétel nyilvánvalóan nem titokban készült.

A felvételt egy mobiltelefonnal készíti valaki, aki ott van a társaságban. Hogy honnan lehet ezt tudni? A kép minőségéből, a kép mozgásából, továbbá abból, hogy a „legütősebb” részeknél a „kamera” ráközelít (zoomol) a „látnivalóra”. Így például amikor a főszereplő előveszi a pénzt a belső zsebéből, akkor a felvétel készítője ügyesen ráfókuszál a pénzre, nehogy a rossz minőség miatt esetleg ne látszódjék pontosan minden.

Mindebből következik a másik kérdés: miképpen lehetséges mindez? Bizony… A felvételen szereplők egyike a következőket mondja: „Cigányok vagyunk, de ennyire nem vagyunk hülyék.” Jó, akkor induljunk ki ebből: egy cigány ember érkezik egy szintúgy cigányokból álló társasághoz, és nekifog megvásárolni a szavazataikat. Pénzt ígér, tűzifát ígér, majd elő is veszi a pénzt, leteszi az asztalra, előtte gondosan megszámolja. Bűncselekményt követ el. S közben mindvégig ott egy ember, aki teljesen nyíltan rögzíti az eseményeket. Kérdés: lehet-e egy cigány vagy egy nem cigány ennyire hülye? Érdemes eltöprengeni ezen…

De nézzük tovább: a kilencperces felvétel alatt minden elhangzik, aminek „el kell hangoznia”. Az embernek kifejezetten olyan érzése támad, mintha az ellenérdekelt fél kívánsága szerint történne minden. Elhangzik „Róbert”, „Csaba”, „Szilveszter” neve, vagyis minden fideszesé, aki fontos. Elhangoznak az ígért pénzösszegek és egyéb juttatások, visszamenőlegesen is. Elhangzik, hogy amúgy a cigányok inkább Teket Melindára szavaznának, „de hát kell a pénz”. Elhangzik, hogy a „Robi” majd elintézi, ne kapcsolják ki a villanyt. Elhangzik, hogy a pénzt a „Robi küldte”, a „Csaba küldte”. Majd a pénz is előkerül a maga valóságában, és a kamera rajta van, gondosan. Ez így kicsit több, mint tökéletes. Ez így több, mint gyanús.

S aztán még egy kérdés: ki a felvétel készítője? Nyilvánvaló, hogy a bűncselekményben részt vevők ismerik őt. De ki ő? S a felvétel miért nem a megismételt választás előtt került elő? Hiszen akkor minden másképpen alakult (alakulhatott) volna.

Mi volt a célja a bűncselekmény elkövetőinek (a vesztegetőnek és a megvesztegetetteknek) azzal, hogy nyilvánosságra hozták az önmagukat is leleplező anyagot? És miért a választás után majdnem egy héttel?

S ki a megvesztegető?

Nos, őt Gilián Róbertnek hívják. Zsigó Róbert polgármester életében nem találkozott, nem beszélt vele. S hogyan kerül a 32. szavazókör választóihoz, amikor amúgy Baja Bajaszentistván nevű kerületében lakik, ami a város északi szélén van, míg a kérdéses szavazókör délen…

S még egy fontos – talán a legfontosabb – kérdés: miért tesz úgy Gilián Róbert a felvételen, mintha ő érkezne valahová, egy társasághoz, akik őrá várnak? Mert a felvétel szerint ez történik. Gilián érkezik, belép egy szobába, lekezel mindenkivel, majd leül, és nekifog megvesztegetni. A felvétel végén pedig azt mondja, „nem is akarok tovább zavarni”, és elköszön, elmegy. Igen ám, de Gilián Facebook-oldaláról kiderül, hogy a felvétel Gilián saját lakásában készült! Még a kislánya is rajta van! Szóval Giliánéknál az a szokás, hogy a vendégek fogadják a házigazdát, majd a házigazda elköszön tőlük, és távozik. Miért van szükség erre a színjátékra?

Valószínűleg azért, mert egy színjátékkal állunk szemben. És nagyon úgy tűnik, hogy az előttünk álló kampányban ez lesz az egyik csodafegyverük a gazembereknek. Papcsák Ferenc zuglói polgármester esetében már találkozhattunk ezzel, igaz, még „csak” hangfelvétel formájában. És most íme, Baján előkerült a másik, csalást „bizonyító” felvétel.

Ha igaz, amit sejteni vélünk, akkor viszont a rendszerváltás óta a legnagyobb, legocsmányabb gazemberséggel és csalással állunk szemben. Ez pedig innentől kezdve világbotrány. S akik ebben benne vannak, azokat börtönbe kell vinni, de azonnal. Legyenek bár ellenzéki politikusok, aktivisták, vagy éppen rohadék újságírók, akik csak alkalmazzák és „kipróbálják a technikákat”.

És ha úgy van, ahogy sejtjük, akkor nem úszhatja meg sem a HVG, sem az Index, sem a többi szemét orgánum. És a végére csak egy kérdés marad: tényleg nem szégyellitek magatokat, gazemberek?

Bayer Zsolt – magyarhirlap.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!
                               Köszönettel és Barátsággal!

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (693) Vetítő (30) Sport (729) Belföld (10) Kultúra (6) Életmód (1) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1309) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Nézőpont (1) Heti lámpás (281) Mondom a magamét (7244) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (531) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (34) Történelem (16) Egészség (50) Mozaik (83) Jobbegyenes (2722) Tv fotel (65) Politika (1581)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>