Ma 2023 január 31. Marcella napja van. Holnap Ignác napja lesz.
lead-cropped-0-1.jpg

Bayer Zsolt: Kötelezővé tenné az arab nyelv oktatását egy német professzor

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Thomas Strothotte szerint minden német iskolásnak meg kellene tanulnia arabul. A professzornak nem ez az egyetlen javaslata.

Kötelező tárggyá tenné az arab nyelv oktatását az egyik hamburgi magánegyetem informatika professzora. Thomas Strothotte szerint ezzel elismerhetnék, hogy Németországban jelentős számú bevándorló hazája, és ma már egy többnyelvű társadalom él az országban - írja a Die Weltre hivatkozva a Hirado.hu.

Thomas Strothotte

Az arab nyelv oktatása felkészítené a gyerekeket egy mélyebb társadalmi változásra - fogalmazott a professzor, aki ennél is tovább ment: szerinte még jobb lenne, ha a német és az arab egyenlő rangú oktatási nyelvvé emelnék Németországban.” 

Természetesen lehet feszíteni a húrt, nagyon sokáig. Csak azután senki ne lepődjön meg a következményeken. Ráadásul azt se felejtsük el, hogy a németek semmit sem tudnak félszívvel csinálni. Amikor nácinak kellett lenni, nagyon beleálltak a projektbe. Amikor komcsinak kellett lenni, ők voltak az egyetlenek, akik teljesen komolyan gondolták. Amikor agymosott, lélekölt liberálisnak kell lenni, ők aztán abban is verhetetlenek.

De előbb-utóbb mindig jön az ellenhatás.

Ez a helyzet, Strothotte úr. Te kártékony, rettenetes, elviselhetetlen barom.

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog- Bayer Zsolt blogja]]>

Hozzászólások

Tomaj
2016-02-09 16:59
Há' mé'? Nem szép az arabus nyelv? Csak tudnám, mitől jutott eszembe ez:"Ne vigyorogj Iván, nem lesz így örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké."

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (516) Tereb (142) Heti lámpás (260) Gazdaság (675) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2535) Nagyvilág (1305) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Mozaik (83) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Történelem (15) Autómánia (61) Mondom a magamét (6583) Egészség (50) Tv fotel (65) Életmód (1) Politika (1581) Belföld (8) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>