Ma 2022 január 24. Timót napja van. Holnap Pál napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Kéri is ellovagolhat

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Szóval Lackó, te is… a kurva anyádba…

Az alábbi remek és fontos írás a spíleren jelent meg:

]]>Kéri megfejtette: a magyarok kulákmentalitása miatt népszerű Orbán]]>

Szerző: ]]>Edward Blake]]>

A szebb napokat látott Hír TV tegnap igazán mélyre süllyedt, Kéri László ugyanis valódi magyargyalázást mutatott be Kálmán Olga vendégeként. Kéri és Kálmán beszélgetése nemcsak azért megdöbbentő, mert a Hír TV-n hangzott el, hanem azért is, mert tartalmában tényleg az 1950-es éveket idézte.

Kéri László: "Én arra gondoltam - most már tudom két-három napja, hogy jövök az új munkahelyére -, hogy szeretnék elmondani valami olyat, amit sose tudtam se megírni se elmondani a korábbi beszélgetésekben sem, hogy mi az az újdonság - ugye a korábbi műsorokban éveken keresztül megkérdezte tőlem, hogy mégis mért van az, hogy a Fideszt a társadalom látható többsége szereti?

 [...] Van úgy, hogy a népszerűség oka valami rémesen sötét dolog. És nem tudom, hogy mit tudok én ebből most elmondani magának. Csak annyit szeretnék így vázlatszerűen elmondani, hogy permanensen visszaél a magyar politikai kultúra örökségének a rosszabbik arculatával. [...] Egy elem az nekem nagyon zavaró és most megpróbálom - legfeljebb nem jutunk a végére - szóval azon gondolkodom, hogy mi a vonzereje ennek a magatartásnak, ennek a macsó, ennek a gazdagodásorientált, megmutatjuk bármi áron a külvilágnak, mindenkinek, ezt nem tudom másként, munkacímen azt mondom:  ez a kuláktempó.

[...] A szerzés, az önmagáért való szerzés öröme. Ez a faja kulákmentalitás a magyar társadalomnak szerintem nagyon nagy részében rejtett örökségként ott van. [...] Gyorsan mondok néhány dolgot. Az 1949-es népszámlálásnál a magyar társadalomnak majdnem kétharmada mezőgazdaságból élt, falun lakott. Tehát még mi a mi szüleinknek meg a közvetlen előttünk lévő korosztályoknak is hihetetlen szoros kapcsolata van azzal a paraszti magyar társadalommal, amelynek a mentalitása sok szempontból falusi, de tulajdonfosztott és minden áron az volt a vágya, hogy egyszer az enyém legyen valami, az istálló, a juhnyáj, a szomszéd birtok. [...] Ez lett ennek a Fidesz-korszaknak a lényege. [...]

Ez a fajta későkulák mentalitás, ez a gyűjtögetés, a tulajdonszerzés öröme. [...] A magyar társadalomban szerintem milliókban ott van ez a szubkulturális érzület."

itt ér véget az idézet. Most tegyük zárójelbe, hogy az „önmagáért való szerzés öröme” egyébként a kapitalizmus lényege. A szöveg stílusa és a magyar nép megvetése az, ami botrányos ebben a szövegben. Kálmán Olga mindettől nem határolódott el, hanem annyit mondott, hogy érti és már tovább is gondolta. Úgy tűnik tehát, hogy a Simicska-média az 1950-es éveket idéző, magyargyalázó, kommunista gondolatokat propagál.

Várjuk a még meglévő gerinces munkatársak tiltakozását, ha vannak még ilyenek arrafelé. 

Mit lehet ehhez hozzátenni? Szinte semmit. Talán csak annyit, hogy Kérinek is van még egy hely a Kis Tibi lován. Szóval Lackó, te is… a kurva anyádba…

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Gazdaság (663) Autómánia (61) Heti lámpás (256) Belföld (6) Irodalmi kávéház (509) Kultúra (6) Egészség (50) Sport (729) Mondom a magamét (5836) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1464) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Politika (1579) Vetítő (30) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2203) Történelem (14) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Tereb (139)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>