Ma 2021 december 02. Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Juncker és a szerelem

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Juncker azt üzente a magyaroknak, tanuljuk meg szeretni a migránsokat.

Mindenekelőtt olvassák el a ]]>pestisracok.hu]]> beszámolóját:

Magyarországot és a visegrádi szövetséghez tartozó országokat is megfenyegette Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke, amikor a két politikus a France 24 televízió kedd esti adásában azt üzente a magyaroknak és a kelet-európaiaknak, hogy tanulják meg szeretni a migránsokat és a kvótát. Juncker leszögezte, továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a menekülteket szétosszák az unió tagállamai között. “Szó nincs arról, hogy lemondtam volna a kvóta ötletéről” – mondta Juncker. Schulz még Junckernél is messzebbre ment a fenyegetőzésben, amikor hazánkra is utalva kijelentette, a kelet-európaiak ismerik a szolidaritást, ha pénzügyi támogatásra van szükségük, de migráció ügyében semmit nem akarnak kezdeni a szolidaritással.

Magyarországnak és a kelet-európai államoknak címzett üzengetésre és fenyegetésre használta fel a France 24 televízió kedd esti adásában leadott interjút Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke. A két uniós vezető ugyanis nem fogta vissza magát és keményen nekiment Orbán Viktor és a visegrádi államok migránspolitikájának és álláspontjának.

Juncker kifejtette, szó nincs arról, hogy lemondott volna a kvóta, a migránsok szétosztásának ötletéről, továbbra is ragaszkodik ahhoz a gondolathoz, hogy a migrációs válságot pontosan a kvótával kell kezelni. “Nem az Európai Unió, hanem egyes tagországok vallanak kudarcot a migránskérdés kezelésében” – üzent Orbán Viktornak és Magyarországnak Juncker.

Az Európai Bizottság elnökéhez hasonlóan Martin Schulz is bírálta, hogy a kelet-európai tagállamok vonakodnak végrehajtani a menekültek elosztására vonatkozó döntéseket. Schulz itt azonban nem bírt megállni, messzebbre ment. “A szolidaritás egy elv, nem könyöradomány. A kelet-európaiak ismerik ezt a szolidaritást, amikor pénzügyi támogatásra van szükségük, vagy fenyegetve érzik magukat Oroszországtól. A migráció ügyében azonban semmit nem akarnak ezzel a szolidaritással kezdeni. Ha megkérdőjelezzük a szolidaritást, magát az EU-t kérdőjelezzük meg” – fogalmazott Schulz, aki szerint az európai közösség azért van mély válságban, mert egyesek, például mi magyarok kilógunk a sorból. “Az Európai Unió egyáltalán nincs jó állapotban, mivel a tagállamok között viszály alakult ki” – nehezményezte Schulz.

Ismert, ma délelőtt Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős uniós biztos is arról beszélt, hogy fel kell gyorsítani a menedékkérők áthelyezését. A nyilatkozatra Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelenöke, a Fidesz frakcióvezető-helyettese reagált, aki leszögezte, ez a nyilatkozat is megerősítette, szó sincs arról „a szocialisták által terjesztett hazugságról”, hogy már nincs napirenden a kvótacsomag.

“A brüsszeli kijelentés egyértelművé teszi, hogy az Európába illegálisan érkezettek betelepítését a tagállamokba kifejezetten fel akarják gyorsítani. Így ha a magyar választók nem állítják meg ezt a folyamatot a vasárnapi kvótanépszavazáson, akkor karácsonyra felső korlát nélkülivé válhat a betelepítés” – mondta Gulyás Gergely. Szavai szerint Brüsszel döntése „olyan meghívólevelet jelent az Európába jönni szándékozóknak, amely jóval felülmúlhatja a tavalyi többmilliós népvándorlás méretét is”.

A frakcióvezető-helyettes a brüsszeli csomag „három különösen veszélyes” eleme közé sorolta a felső létszámkorlát nélküli kötelező betelepítési kvótát, a be nem fogadott illegális bevándorlók után fizetendő pénzbüntetést és a családegyesítések megkönnyítését. Gulyás Gergely azt is mondta, hogy a magyar ellenzék „nem egyenes, nem tisztességes, kétarcú politikát folytat”, mert míg itthon nem mer nyíltan az igen mellett kampányolni, addig az Európai Parlamentben (EP) az MSZP és a DK EP-képviselői minden olyan javaslatot megszavaztak, amelyek felső korlát nélkülivé tennék a bevándorlók kényszerbetelepítését Magyarországra, illetve ennek a folyamatnak az elindítását célozzák.

Gulyás Gergely szerint megdőlt az ellenzék hazugsága, hogy nincs is kvóta.

A kormánypárti politikus szerint a magyar álláspont nem a migránsok ellen van, sőt humánusabb, mint sok nyugat-európai állam álláspontja. A magyar kormány ugyanis azt mondta: csak azokat szabad beengedni Európába, akiket valamelyik állam önkéntes kvóta alapján hajlandó befogadni – közölte. Magyarország azonban nem akar bevándorlókat befogadni – jelentette ki. Szavait azzal zárta, hogy az Európa melletti felelős magatartásnak azt tartja, ha valaki részt vesz a népszavazáson, és nemmel voksol. „Aki az EU pártján van, az nemmel szavaz, aki távol marad, az egy erős, hatékony, kulturális identitását megőrző és jól működő Európával szemben foglal állást” – fogalmazott Gulyás Gergely.”

Nos, a beszámolóhoz némi kiegészítést mellékelek. Ugyanis (az M1 híradója és a Kossuth Krónika be is számolt róla) Juncker egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy a kelet európaiak kezdjenek el megbarátkozni a kvótával. Mint mondta, olyan ez, mint a szerelem. Ritkán jön első látásra, de az idő meghozhatja.

És akkor szögezzük le, hogy Juncker (és Schultz és Merkel és Európa többi hóhéra) is elkezdhetne végre megbarátkozni a gondolattal, hogy el lesznek zavarva, az anyjuk keservébe. És nagyon-nagyon boldogok lehetnek majd, ha ez választások útján fog bekövetkezni. Nagyjából ennyi az, amit mindenképpen meg kell jegyeznünk.

A másik fontos dolog, amit szem előtt kell tartanunk, hogy milyen karriert futott be a magyar sajtóban ez a hír.

Mert hát, lássuk be, ez azért mégis csak hír, nem? Mégis csak az Európai Bizottság elnöke, meg az Európai Parlament elnöke mondott valamit, ráadásul a mai Európa legfontosabb kérdésében, a migránsválság ügyében. És azt is megszokhattuk már, hogy ha nevezett két gazember bármit mond vagy mondott eddig ebben az ügyben, ismétlem, bármit, amit félre lehetett magyarázni, és úgy lehetett beállítani, mintha Juncker vagy Schultz „lemondott volna a kötelező kvótáról”, akkor a hazai sajtó ellenzéki fele egész napokat töltött azon hírek sulykolásával.

És most?

Nos, kedd este hangzottak el az ominózus kijelentések a francia televízióban. E sorokat szerda este 21 óra 18 perckor csapkodom a gépbe. És eddig így fest a dolog:

A nagyon hírérzékeny, rendkívül független és mindenekfelett tisztességes 444 legfrissebb hírei Junckerről ezek:

1.: „Juncker már nem akar kötelező kvótát”

2.: „Juncker tagadta, hogy alkoholista lenne, majd felhajtott négy pohár pezsgőt”

Az Index is nagyon friss. Ha beütöm a keresőjébe, hogyí Juncker, ez a legutolsó kiadott anyag:

„Lázár: Alkotmánymódosítást is hozhat a kvótareferendum”

]]>nol.hu]]> keresőjébe beütött Junckerre ez a legfrissebb találat:

„Van, aki a pápát is lemondatná a migránsok miatt”

Az anyagban pedig imigyen kerül elő Juncker:

„A közíró az Európai Unió vezetőit sem kímélte. Tavaly decemberben azt írta róluk: „Az ilyen Junckerek méltó megbüntetése érdekében kell majd visszaállítani a halálbüntetést. Mielőtt még a muszlim hódítók alkalmazzák – ellenünk.” (Amúgy népszabóéknál egy Gyurácz Ferenc nevű újságírót ekéznek éppen, mert rosszat mert mondani a pápáról.)

A HVG is roppant naprakész. Náluk a „Juncker” ezt adja ki:

„Ingyenwifi mindenhol? Van egy sokkal jobb ötletünk

Jean-Claude Juncker. Az Európai Bizottság (EB) elnöke határidőt is kitűzött: a Wifi4EU projekt célja mindezt 2020-ig megvalósítani.”

Viszont a címlap vezető hírei a következők:

„Nekiment Orbánéknak az ET emberi jogi biztosa a New York Times-ban”

„A hazai cégvezetők továbbra is állítják, hogy van korrupció, csak nem náluk”

„Megtéptek egy magyar muszlim nőt egy benzinkúton - sok a furcsa részlet”

„Nagy dobásra készül a Tesco: nem kell majd Budaörsre zarándokolni”

És persze helyet kap a fontos hírek között ez is:

„Megtörténhetne ma is

Olyan ez a kampány, mint antiszemitizmus zsidók nélkül - állítja publicisztikájában a történész, aki a Bayer-ügy miatt mondott le a GULÁG-okban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány elnökségéről.”

Vagyis Juncker és Schultz kedd este a francia tévében a HVG szerint sem mondott semmi fontosat…

De megnéztem a Népszavát, semmi. A ]]>24.hu]]> következett a sorban, és láss csodát! Ott az anyag! Meg is nyugodtam kicsit, hogy lám-lám, milyen előítéletes vagyok, hiszen azt gondoltam, egyetlen egy ellenzéki orgánum sem lesz, amelyik beszámol erről a hírről, de tessék, a ]]>24.hu]]> igen. No, nem csoda, tettem még hozzá gondolatban, hiszen ott a Farkas Gyuri a hírfőnök, együtt jártunk az ELTE tfk-ra, sőt, jó barátok voltunk, nem kellett csalódnom benne, még ha mást is gondolunk a világról.

Aztán elolvastam a „beszámolót”. Olvassák el önök is:

„Juncker és Schulz együtt adott interjút, és nem voltak boldogok

Az európai közösség továbbra is mély válságban van – vélekedett Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke a France 24 televízió kedd esti adásában.

Az Európai Unió egyáltalán nincs jó állapotban, mivel a tagállamok között viszály alakult ki.” A pozsonyi csúcstalálkozó ebben a tekintetben “nem jelentett előrelépést

– mondta Schulz a francia hírtévében.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a kettejükkel közösen készített interjúban ismét az unió létét érintő válságról beszélt. Mindamellett úgy vélte, hogy a pozsonyi csúcstalálkozó nem nevezhető kudarcnak.

A szlovák fővárosban szűk két hete lezajlott informális csúcson az EU-ban maradó 27 tagállam a közösség Nagy-Britannia kilépése (Brexit) utáni jövőjéről tanácskozott. A tagállamok vezetői egy olyan munkaprogramról egyeztettek, amellyel a következő fél évben bizonyítani tudják az unió cselekvőképességét mindenekelőtt az európai migrációs válság kezelésében. A visegrádi négyek úgynevezett “rugalmas szolidaritást” szorgalmaztak, nevezetesen azt, hogy a menekültbefogadási képesség megítélésében vegyék figyelembe a tagállamok gazdasági fejlettségét is.

Matteo Renzi olasz és Orbán Viktor magyar miniszterelnök ugyanakkor szegényesnek minősítették a csúcs eredményeit. A France 24-nek adott kedd esti interjúban Martin Schulz azt mondta, az unió erejét a tagállamoktól kapott támogatása határozza meg. Junckerhez hasonlóan, a német szociáldemokrata (SPD) politikus ismét bírálta, hogy a kelet-európai tagállamok vonakodnak végrehajtani a menekültek elosztására vonatkozó döntéseket.

A szolidaritás egy elv, nem könyöradomány

– mondta Schulz. A kelet-európaiak ismerik ezt a szolidaritást, amikor pénzügyi támogatásra van szükségük, vagy fenyegetve érzik magukat Oroszországtól. A migráció ügyében azonban semmit nem akarnak ezzel (a szolidaritással) kezdeni. “Ha megkérdőjelezzük a szolidaritást, magát az EU-t kérdőjelezzük meg” – fogalmazott.”

Önöknek nem tűnik úgy, hogy mindössze az maradt ki ebből, ami például a magyar kvóta referendum szempontjából a legfontosabb? Mármint hogy Juncker és Schultz kijelentették, szó sincs a kötelező kvóta feladásáról, és ideje a keletieknek megszeretniük a kvótát…

De legalább az kiderült (két hét után), hogy a pozsonyi vsúcs még Schultz szerint sem volt bombasiker. (Mikor Orbán állította ezt, lehazugozták, és két hete kitartóan hazugozzák…)

Nem néztem meg több oldalt. Mert minek is néztem volna. Ennyi bőven elég annak bizonyítására, hogy az ellenzéki sajtó manipulatív, aljas, szemét, és hazug.

Viszont naponta elmondja ugyanezt rólunk. És biztosan el is hiszi.

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (5727) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1463) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (507) Heti lámpás (255) Tv fotel (65) Történelem (14) Tereb (138) Flag gondolja (33) Gazdaság (662) Vetítő (30) Sport (729) Jobbegyenes (2163) Egészség (50) Belföld (6) Politika (1578) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>