Ma 2021 szeptember 20. Friderika napja van. Holnap Máté, Mirella napja lesz.
2cca2ec9b8af5b56bdd51fdec056e469.jpg

Bayer Zsolt: Jobbikos fiúk

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Most következik a „húsz évet a húsz évért” balladája. A Jobbik meséje. A jobbikos fiúk egyre szánalmasabb története. Mondtam már, így jöttek: „Húsz évet a húsz évért!” – hazudták, és már akkor sem volt fogalmuk semmiről.

Még azt sem vették észre, kikhez is beszélnek valójában. A szocialista szavazók törzsgárdájához beszéltek.

És azok, akik igazi, elmélyült, szelíd szeretettel csüngtek Horn Gyulán, kedvelték Medgyessyt, és pusztító, öröknek hitt, lángoló szenvedéllyel voltak szerelmesek Gyurcsányba, nos azok hirtelen felfedezték maguknak a jobbikos fiúkat.

Biztosan az tetszett meg nekik, hogy „húsz évet a húsz évért”. Hiszen pont ennyi az eszük. Meg aztán, a mély, férfias cigányutálat is ezek sajátja, együtt ápolgatják azt a munkásőr-nosztalgiával és immáron a jobbikos fiúk obligát kecskeszakállával. No és persze Suchman Tamás is megmondta végre, hogy az MSZP-szavazók nagyjából harmada súlyos antiszemita. Azért csak ennyi, mert a többi már rég jobbikos szavazó.

Csak a jobbikos fiúk nem vették ezt észre.

Nem tűnt fel nekik, hogy a régi, bevehetetlennek tűnő szocialista fellegvárakban lettek erősek. Nem tűnt fel nekik, hogy ahogy ők erősödtek, úgy gyengült ezeken a helyeken az MSZP – és viszont. Nem vették észre, hogy olyanok ők ketten, mint a közlekedőedények. Nem vették észre, mint Bélájuk a KGB-t. Pedig már rég benne volt. A jobbikos fiúk is benne vannak. Csak nem látják. Csak hajtogatják egyre, hogy „húsz évet a húsz évért”, meg hogy az MSZP és a Fidesz egy és ugyanaz.

Ezt hajtogatják Mátészalkán is.                                      

Arrafelé Apáti Pistike az ő főnökük. Csengeri fiú ő. Családi indíttatása is megfelelő: apukája volt az SZDSZ csengeri tótumfaktuma, egészen 2010-ig. Mindig ő koszorúzott az SZDSZ nevében az ünnepeken. Ma a napszámo­saival meg a közmunkásokkal üvöltözik. A mama a Nőszövetség helyi elnöke volt a szocializmusban, ami szintén klasszikus ellenálló pozíció volt. Ma „szebb jövőt” rikkantással köszönti a szembejövőket az utcán. Ebből következően mindenki átmegy a túloldalra, ha közeledik. Talán nem is csoda, hogy Apáti Pisti szülővárosában is alig kapott szavazatot tavasszal. Azóta rühelli az egész hálátlan világot, amely nem tartott igényt őreá, s amely természetesen meg sem érdemli őt. Haragszik az Apáti fiú, és furfangos tervet eszelt ki, hogy bosszút álljon. Bosszújának neve: Katona Péter.

Katona Péter a 2010-es önkormányzati választásokon a Jobbik kompenzációs listájáról jutott mandátumhoz, és lett Mátészalka képviselő-testületének tagja. Katona Péter ma, mikor önök ezeket a sorokat olvassák, Mátészalka jobbikos képviselője a városházán. És mit gondolnak, még micsoda?

Elárulom: Katona Péter a 2014-es önkormányzati választáson „független” (!) egyéni képviselőjelölt és „független” polgármesterjelölt is egyben. Ezzel párhuzamosan Katona Péter ismét vezeti a Jobbik mátészalkai kompenzációs listáját.

Ez azért izgalmas, nem?

És hogy a maga természetes közegében lássuk a dolgokat, nem árt tudnunk, hogy a mátészalkai MSZP fizetett hirdetésben szólította fel híveit a „független” Katona Péter támogatására. „Kérjük, hogy szavazatukkal Önök is Katona Péter függetlenként induló polgármesterjelöltet támogassák!” – szól a szocialisták hirdetése.

Mindeközben a Jobbik fennen hangoztatja, hogy a Fidesz és az MSZP egykutya; az MSZP meg azt hajtogatja, hogy a Jobbik a Fidesz kreatúrája, édes gyermeke, és a Jobbik meg a Fidesz egylényegűek. Hát persze…

Tényleg így kerek a világ. Együtt tolják a szekeret Mátészalkán, meg máshol is. Eközben Vona Gábor vizslakölyköket dédelget az ölében. Képviselőjelöltje, bizonyos Takó Péter az ország Mátészalkával szemközti végében, Körmenden, kimaradt az irányváltásból. Ez a fehérjehalmaz halálfejes SS-pólóban pózol a soproni Tűztorony tetején, és a Betyársereg ku-klux-klanos posztját kommentálja imigyen: „Kár, hogy a régi dolgokból nem maradt meg semmi.”

Bélájuk meg feleségül veszi a KGB-t, csak nem veszi észre.

„Mint aki halkan belelépett. / / És jönnek távol, ferde illatok / Mint kósza lányok és hideg cselédek / Kiknek bús kontyán angyal andalog / Mint aki halkan belelépett. / / Mint aki halkan belelépett / Valamibe... s most tüszköl s fintorog / Mint trombiták és roppant trombonok / S a holdvilágnál szédelegve ferdül / Nehéz boroktól és aranyló sertül / Úgy lépek vissza mostan életembe / Mint kisfiú, ki csendes, csitri, csempe / S látok barnát, kókuszt, koporsót, képet - / / Mint aki halkan belelépett.”

Ez a Karinthy paródia (Így írtok ti) a jobbikos fiúk himnusza. És visszalépnének már végre az életükbe ők is, csak nem tudják, az hol van. Így aztán marad nekik a vizslakölyök, az SS-póló, az MSZP-támogatás és a KGBéla kombináció. Meg a húsz évet a húsz évért.

Meg is fogják kapni.

Bayer Zsolt –magyarhirlap.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (662) Kultúra (6) Sport (729) Tereb (138) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1578) Flag gondolja (33) Vetítő (30) Belföld (6) Történelem (14) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1458) Irodalmi kávéház (505) Gasztronómia (539) Életmód (1) Tv fotel (65) Mozaik (83) Mondom a magamét (5579) Jobbegyenes (2114) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (255) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>