Ma 2021 március 05. Adorján, Adrián napja van. Holnap Leonóra, Inez napja lesz.
e68032b34ca607cda3e21911f107d199.jpg

Bayer Zsolt: Jelcin project

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Jó sokat beszélnek mostanában a forgatókönyvekről. Hogy van-e avagy sincs, s ha van, ugyan mi. Szerintem igenis van forgatókönyv. Mégpedig az, hogy bármi áron meg kell akadályozni a Fidesz kétharmados győzelmét.

Erről szól minden. A káosz, a hazudozás, a bohóckodás, a felköpök a levegőbe, aztán aláállok mentalitás (lásd SZDSZ, ahol Gulyás József az egyedüli, aki nyilvánosan is hajlandó nem aláállni).

Látszólag és valóságosan is minden szétesett, már a közös bűn sem tudja egyben tartani a szocialistákat. Gyurcsány egy hét alatt veszített el mindent, s végszóként tegnap még odaszólt Szekeres Imrének: "Szekeres gyenge minőségű ember". El tudtuk ezt képzelni akár tíz nappal ezelőtt? Dehogyis tudtuk!

Mégis, jó, ha tudjuk, ez a forgatókönyv. Kivárni, ameddig legalább annyira konszolidálódik a helyzet, legalább annyira összeszedik magukat, hogy elkerülhető a kétharmados bukás. Vagy legalább esély van rá. Rég nem számít itt már ország, állam, hatalom, válság, kormányzás – semmi sem számít. Csak választás ne legyen. Ha kell, lesz majd még öt vagy tíz miniszterelnök-jelölt. Egyenként két-három hét, vagy egy hónap. Az SZDSZ, úgy tűnik, bármire kapható. S közben megy az idő. Megy az idő, s majd csak történik valami. Hogy is mondja Mihály, az Utas és holdvilág főhőse a regény végén? "Élni fog ő is, mint patkányok a romok között, de élni. S amíg az ember él, még mindig történhet valami…"
Ez a forgatókönyv.


De ez még mindig kevés. Ez csak az időhúzásra elegendő, de közben az utálat, a gyűlölet csak nő majd velük szemben. S minél tovább húzzák, annál nagyobbat fognak bukni a végén, legkésőbb jövő tavasszal. Hát akkor, miért? Akkor mégis miben bíznak a mi patkányaink a romok között?

Ha erre a kérdésre keressük a választ, mindenképpen nézzük meg a Jelcin project című filmet. Ez egy afféle dokumentum-játékfilm, vagyis a valódi, hiteles és dokumentált eseményeket dolgozza fel játékfilmes eszközökkel. Nos, a film témája az a kampány, amelyben a teljesen reménytelen helyzetben lévő Borisz Jelcin végül is megverte ellenfelét, Gennagyij Zjuganovot. Ezt a győzelmet egy amerikai kampánycsapat és tanácsadó team hozta össze neki. Jelcin a választás előtt néhány héttel harmincszázalékos hátrányban volt. Mindenki elkönyvelte, hogy Zjuganov győzni fog. Az amerikai kampánycsapat két hét alatt felmérte a helyzetet a maga teljes és sivár valójában, majd az eredményekkel és a stratégiával bementek Jelcinhez. S a csapat főnöke elmondta a kulcsmondatot:
"Elnök úr, az a helyzet, hogy önt gyűlölik ebben az országban. S ezen a megítélésen mi nem is tudunk változtatni. Úgyhogy egy dolgot tehetünk: el kell érnünk, hogy Zjuganovot még önnél is jobban gyűlöljék."

És nekiláttak. És sikerült nekik.
Nos, hát ez a másik, amiben a mi patkányaink reménykednek a romok között. S bár Magyarország (még) nem Oroszország, de a kétharmados vereséget csak így tudják elkerülni. Vagyis, tisztelt barátaim, olyan negatív kampány(ok) elé nézünk, amelyhez képest a 2002-es és 2006-os szarhajigálás egy babazsúr volt.

S azt is tudjuk, a főpatkány ehhez ért, ebben jó. Ráadásul most meg is van sértve. Vérig. Most gyűlöli csak igazán a világot. Orbánt, akit meg is tudna ölni, bármikor. A Fideszt, amit szintúgy. S már a sajátjait is gyűlöli. A sok-sok hűtlen szocit, akik cserben hagyták, akik nem álltak mellé, akik elküldték, megalázták.
A főpatkány még él a romok között, és bosszút forral.
S tudjuk: képes bármire. Szó szerint értsük: bármire… Ha egy megfelelő pillanatban merényletet követnek majd el őellene, amelyben könnyebben megsérül, hát ne csodálkozzunk.

Bármi megtörténhet. A Jelcin project beindult.

Eredeti forrás: Bayer Zsolt

magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Autómánia (61) Heti lámpás (252) Mondom a magamét (5139) Jobbegyenes (1973) Gazdaság (657) Tereb (140) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (505) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1576) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Vetítő (37) Tv fotel (65) Belföld (6) Történelem (14) Mozaik (83) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (171) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1454) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>