Ma 2023 május 28. Emil, Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
Bayer Zsolt: Jámbor cucu

Bayer Zsolt: Jámbor cucu

Flag

Szöveg méret

4
Átlag: 4 (1 szavazat)

Ti még nem unjátok ezeket a retkeket? Én már nagyon...

Disznópofájú Jámbor cucu éppen békésen tüntet...

Tüntetés volt a Karmelitánál – Jámbor Andrásék nekirontottak egy kordonnak is (VIDEÓ)

Negyedszer is kordont akart bontani a Momentum a Karmelita Kolostornál.

Negyedszer is kordonbontással próbálkozik a Momentum.

A liberális párt akciója egybeesik egy másik tüntetéssel, amelyet a tanárok közalkalmazotti jogviszonyának tervezett megszüntetése ellen szervezett egy diákmozgalom.  A mások mellett a pedagógus szakszervezetek által szervezett  „Le a bosszútörvénnyel! Le az elnyomással!” elnevezésű megmozduláson résztvevők

a Kálvin tértől a Ferenciek tere és a Március 15. tér érintésével vonultak a Belügyminisztérium épülete elé. 

A belügyi tárca Széchenyi téri épülete előtt Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányának tagja beszédében azt követelte, hogy a kormány vonja vissza a státusztörvény tervezetét, mivel annak nem a közoktatás megjavítása a célja, hanem a pedagógusok megregulázása. Úgy folytatta: ehelyett a kormány olyan jogszabályokkal álljon elő, amelyek betöltik azt a szerepet, amelyet a kabinet az EU felé vállalt, mert – mint fogalmazott – „akkor a közoktatás is javulni fog és pénz is lesz”.    

Nagy Erzsébet beszámolt arról is: az Európai Parlament „összes nagy frakciója” aláírt egy, az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek címzett levelet, amelyben azt követelték,

hogy az EB gyakoroljon nyomást a magyar kormányra a státusztörvény visszavonása érdekében.        

A demonstráció többi szónoka – köztük pedagógusok és diákok – az összefogás fontosságát hangsúlyozták „az igazságtalansággal szemben”. A Széchenyi téri demonstráció után tüntetők egy része a Karmelita kolostor elé vonult.  Hétfő reggel a Belügyminisztérium épülete előtt több más résztvevővel együtt Szabó Tímea, Szabó Rebeka, Tordai Bence és Berki Sándor, a Párbeszéd – Zöldek politikusai tartottak demonstrációt.

A tanártüntetők este hét körül érkeztek meg a Karmelitához, egyelőre csak skandálnak, „szabad ország, szabad oktatás”, „nincs tanár, nincs jövő”, „rendőrállam nem jogállam”, „kordont le” rigmusokat. 

A Telex beszámolója szerint a rendőrök a korábbiakkal ellentétben most nem engedték a képviselőknek elbontani a kordont.

Közben azonban a Vadhajtások-alapító Bede Zsolt Facebook-oldalán közzétett videóban már az látható, hogy ellenzéki politikusok Jámbor András vezetésével megtámadták a kordont és ledöntötték azt.

Frissítés:

Reagált a rendőrség is közben.

„Be nem jelentett gyűlést tartottak 2023. április 24-én kora este a Budapest, I. kerület, Karmelita Kolostornál. Miután a gyűlés több résztvevője agresszívan lépett fel a rendőrökkel szemben, az egyenruhások a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény alapján 19 óra 11 perckor vegyi eszközt alkalmaztak”, olvasható ]]>a police.hu-n.]]>

forrás: Mandiner

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt ]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (9) Autómánia (61) Mondom a magamét (6833) Mozi világ (440) Politika (1581) Kultúra (6) Egészség (50) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2619) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (521) Nagyvilág (1306) Gasztronómia (539) Történelem (15) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Gazdaság (681) Mozaik (83) Tereb (142) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (263) Vetítő (30) Sport (729) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>