Ma 2021 december 07. Ambrus napja van. Holnap Mária napja lesz.
Bayer Zsolt: Ismét levelet kaptam...

Bayer Zsolt: Ismét levelet kaptam...

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
...közkincsé teszem.

]]>Honlapunkon]]> többször foglalkoztunk az állítólagos 97 %-os konszenzussal; ]]>itt, VI. fejezet]]> és ]]>itt]]>.

A nemzetiszocialista Németországban a tudósok 97 %-a a fajelmélet híve volt. A kommunista Magyarországon a tudósok 97 %-a a szocializmust felsőbbrendűnek tartotta a kapitalizmussal szemben. A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett közgazdászok ki nem fogytak a szocializmus előnyeinek ecseteléséből. Hivatalból sajnálták az eladósodott nyugati országokat, és büszkén mutattak rá, milyen jó is a szocializmus, amelyben ismeretlen az állam eladósodása. (Ezek a hangok Schwarcz János MNB elnökhelyettes színrelépésével elhalkultak.) Az egyetemen vizsgatétel volt a Közös Piac és a KGST összehasonlítása – nem kétséges, mit volt csak szabad felmondani.

A magyar tudósok 97 %-a követelte a múlt század hetvenes éveiben az Egyesült Államoktól Angela Davis szabadonbocsátását, elítélte az USA szennyes vietnami háborúját, a vegyi fegyvereket, a neutronbombát, és még sorolhatnám, mi mindent.
E sorok írójának nagybátyját úgy agitálták a TSzCs-be való belépésre, hogy levették az ólajtót, hátára tették, és négyen elkezdtek ugrálni rajta. Persze, hogy a falu 97 %-a önként és dalolva tag lett.
Édesapja pedig 1948-ban, mint főiskolai tanár nem írta alá a Mindszenthyt elítélő levelet munkahelyén, emiatt elveszítette állását. (Isten nyugosztalja mindkettőt.) Persze, hogy a 97 % habozás nélkül aláírta. Ebben a szituációban ő volt a törpe néhány %.
Az iráni tudósok 97 %-a meg van győződve róla, hogy a világ nem iszlám részének is alá kell magát vetnie az iszlámnak, és a cél elérése érdekében az erőszak is megengedhető. Helyesnek tartják továbbá az iszlám dominanciáját a társadalmi életben, így pl. azt is, hogy halállal büntetendő, ha egy muszlim más hitre akarna térni. Hogy mit vall a kínai tudósok 97 %-a, azt az olvasó fantáziájára bízom.

Ugyan néhányszor már bebizonyítottuk, hogy az állítólagos 97 %-os konszenzus éghajlat ügyben egy kamu, álhír.

De hogy hogyan történik, hogy akár egy tudós is úgy tegyen, mintha hinne a klíma-maszlagban, jól példázza az alábbi eset.

Susan Crockford zoológus a világ egyik legismertebb szaktekintélye jegesmedve kutatás területen. Ilyen minőségben tájékoztatja tudományos világot és a közvéleményt ]]>https://polarbearscience.com]]> honlapján. A hölgynek nem szakterülete az éghajlatkutatás, úgy hogy abban nem is foglal állást. Ő csupáncsak nem hajlandó saját szakmai tapasztalatainak ellentmondva azt állítani, hogy a jegesmedvék végveszélyben vannak a sarki éghajlat változása miatt.
]]>Emiatt azonban elveszítette egyetemi adjunktusi állását a Victoria Egyetemen (University of Victoria, Kanada).]]>

Az eset különlegessége hogy a klímaszektások tulajdonképpen nagyon jól meglennének rögeszméjükkel akkor is, ha búcsút mondanának a jegesmedve kamunak. De hát annyira vékony a jég az alattuk, hogy már nem tudnak racionálisan gondolkodni. Már nem tudják megkülönböztetni, mi az, ami ideológiájuk alapja, és mi az, ami annak csak sallangja. Egy dolog fontos nekik: foggal-körömmel ragaszkodni a mítoszhoz, annak minden eleméhez, mert ha egyszer bebizonyosodik, hogy egy lufi volt az egész, akkor ez olyan lesz számukra, mint amikor Hirohito japán császár 1945-ben a kapitulációs feltételeknek megfelelően nyilvánosan kijelentette, hogy ő nem Isten. Szamurájok ezrei dőltek kardjukba.
És a klíma-rögeszmések nyilván úgy érzik, a klíma-mítosz nem állhat meg jegesmedve-mítosz nélkül. Valamilyen szinten persze igazuk van. A klíma-mítosz egyik sarokköve az, hogy olvad a sarkvidéki jég, emiatt kevesebb ennivalót találnak a jegesmedvék maguknak. Már egyszer megírtuk. A jegesmedvék a gyerekek és így a gyerekes szülők kedvencei. Alkalmasak arra, hogy érzelmi alapon manipulálják a közvéleményt. Valószínűleg nem buknának az emberek a hisztériára, ha “tudósok figyelmeztetnének” (avval riogatnának), hogy a globális fölmelegedés miatt csökken a csótányok populációja, vagy végveszélybe került a vándorpatkány Európában. Ma, 2019 novemberében a google 61.800 találatot ad a “klímaváltozás jegesmedvék” szavak kombinációjára. Az első oldalon csupa pánikkeltő hír. Susan Crokford neve nem szerepel a találatok között.

Susan Crokford mellett Peter Ridd ausztráliai kutató  a másik tudós,

akit a James Cook Egyetem kitett állásából, mert 30 éven át folytatott kutatásai alapján nyilvánosan ]]>kétségbe vonta a Great Barrier korallzátonnyal kapcsolatos klímahisztériát]]>.

A “klíma” jegesedését mutatja: ]]>Robert Kennedy jr]]>. és ]]>Sheldon Whitehouse szenátor]]> bíróság elé akarja állítani az elhajlókat, nem kizárva börtönbüntetésüket.

Nos így születik a 97 %-os konszenzus.

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (509) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (663) Titkok és talányok (12) Tereb (138) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Belföld (6) Egészség (50) Politika (1578) Mozaik (83) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (5741) Szépségápolás (15) Történelem (14) Sport (729) Flag gondolja (33) Kultúra (6) Nagyvilág (1463) Életmód (1) Vetítő (30) Jobbegyenes (2167) Heti lámpás (255)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>