Ma 2023 december 02. Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
Bayer Zsolt: Erről van szó!

Bayer Zsolt: Erről van szó!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Végtag nélküli hajléktalanokkal zsarolna Iványi

Iványi Gábor a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) és az Oltalom Karitatív Egyesület képviseletében jogtalan, egyszersmind fékevesztett anyagi követelőzésében a következőket üzente a nagyvilágnak: „Ki fogom tolni az utcára a végtag nélküli hajléktalanokat, mert nem fogok tudni mit csinálni.” Magatehetetlen, kiszolgáltatott emberek sanyargatásával akarja aljas módon kicsikarni az államtól azt a pénzt, ami neki egyszerűen nem jár. Undorító.

Vannak igazi humanisták is. Például Bodnár Attila, a Bajcsy Zsilinszky Kórház volt főigazgatója, aki annak a Tóth Ilona medikának állíttatott szobrot éppen három éve ilyenkor, akit jogtalanul ítélt el az ötvenhatos kommunista megtorló halálbrigád és végeztek ki annak pribékjei 66 évvel ezelőtt. Most éppen ezek mai utódai állnak Iványi Gábor mellé, hogy támogassák őt jogtalan és igazságtalan fellépésében. Semmi egyéb értelme nincs, mint Gyurcsánnyal, Pikó András józsefvárosi polgármesterrel meg a noÁr-féle állami haszonlesőkkel, akik a busás megrendelések utáni nagy pénz bezsebelése nyomán zokszó nélkül belecsinálnak abba a tányérba, amelyikből esznek.

Ha igazuk lenne, akkor persze jogos lenne a dolog. De itt nem az igazságkeresés a fontos. A Kúria, az Alkotmánybíróság már nem foglalkozik az üggyel, meg jogi akadályokba ütközik. Ezen intézményeknél magasabb jogi fórum pedig nincs. Csak a politika a terepe. Iványi most a szegények és rászorultak kiszolgáltatott helyzetével visszaélve nyilvánosságot toboroz az ügynek, hogy a jövő évi választáson újraválasszák azokat az embereket, akik a hazug módon tálalt ügyét is képesek támogatni.

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a tárca közleményében hangsúlyozta, Iványi tudna mit csinálni, de nem azt teszi.

Például megfizethetné az adót, a dolgozók után a járulékot, ne halmozzon fel köztartozást, és lássa el azt a feladatot, amit állami támogatás fejében saját maga vállalt. Erre mondják otthon a vasárnapi asztalnál, addig nyújtózkodj fiam, amíg a takaród ér.

Iványiéknál ezek szerint ez a mondás nem volt használatban. Ő ezzel nem foglalkozik, helyette ma már nyíltan és büszkén használja túszul a legkiszolgáltatottabbakat személyes érdekei szolgálatában. Visszataszító és aljas dolog a rászorulókra és a kiszolgáltatott emberekre hivatkozva nem teljesíti a kötelezettséget. Márpedig itt ez a helyzet. Fülöp Attila aláhúzta, az elmúlt napokban elhangzott teljesen valótlan állításokkal szemben ugyanis a MET és az Oltalom Karitatív Egyesülettel kapcsolatban a következők a tények:

  • „Nem 20 ezer, hanem összesen ezer férőhelyen nyújt szociális szolgáltatásokat a két szervezet;

  • az általuk ellátott feladatokat állami támogatással teszik, összesen 8,6 milliárd forintot kaptak 2010 óta;

  • Budapesten a hajléktalan-ellátás férőhelyeinek mindössze öt százalékát tartják fenn;

  • országosan összesen 240 szervezet vesz részt a hajléktalan-ellátásban, ebből a MET-en és az Oltalom Karitatív Egyesületen kívül 28 szervezet kap civil szervezeteknek járó normatív finanszírozást. Az ő esetükben – a MET-tel és az Oltalom Karitatív Egyesülettel ellentétben – adótartozásról nem tudunk, feladatukat stabilan ellátják;

  • ha a MET úgy dönt, hogy megszünteti a szolgáltatásait, akkor az állam és az önkormányzatok felelősségüknél fogva ellátják a rászorultakat. A szociális ellátások megszervezésének felelősségi köreit a szociális törvény tartalmazza;

  • minden szociális szolgáltatást végzőnek törvényi kötelezettsége van a szolgáltatás esetleges megszüntetése előtt három vagy hat hónappal a kormányhivatal felé jelzéssel élni. A MET ilyen hivatalos jelzéssel nem élt.”

Jelenleg Iványi Gábor tetteivel, kiállásával a rájuk bízottakat veszélyezteti és a saját, a MET munkavállalóival szemben felelőtlenül jár el.

Iványiék nem akarják teljesíteni törvényi kötelezettségeiket. Zsarolnak a kiszolgáltatottakkal, és tiltakozási akciót szerveztek „Adj egy órát az életedből!” címmel. „Kérjük, hogy napi egy órát töltsenek itt velünk, és így fejezzék ki támogatásukat!” Mindez arra utal, hogy még olyan támogatójuk sincs, akik tiltakoznának mellettük. Őket is csak „kalapozzák.”

A gyurcsányista Pikó, noÁr, és a több szabadsággyalázó libsikomcsi csak a saját politikai pecsenyéjét sütögeti, állami pénzből, ezért hangoskodnak Iványi Gábor mellett. Egy lelkésztől sok mindenre számít az ember, de ilyen érzéketlen magatartásra a legkevésbé. De mi várható Donáth Anna apja, Donáth László disznóságai után.

Horváth K. József

]]>www.magyarhirlap.hu]]>

Forrás: Bádog - Bayer Zsolt blogja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (531) Jobbegyenes (2721) Egészség (50) Mozi világ (440) Kultúra (6) Mondom a magamét (7244) Nagyvilág (1309) Flag gondolja (34) Titkok és talányok (12) Sport (729) Vetítő (30) Autómánia (61) Politika (1581) Heti lámpás (281) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (10) Életmód (1) Gasztronómia (539) Történelem (16) Gazdaság (693) Mozaik (83) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>