Ma 2022 december 04. Borbála, Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: Egy tisztességes levél

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Hallod, Horváth Csaba László, te...

Tamási Miklós, akit szintén megemlítettem a közérdekű adatigénylésem során, levelet írt a Magyar Nemzet online-ra, alább ezt olvashatják.

Egy tisztességes levél érkezett. Tömör, benne van a lényeg. Például az, hogy Tamási Miklós mennyit fizet a lakása négyzetméteréért. Körülbelül a harmadát, mint én. Aminek - félreértés ne essék! - nyilván oka van. Pusztán a tény kedvéért rögzítem.

S persze azért, mert kíváncsi vagyok, vajon a momentumos kisköcsögök most felkeresik-e Tamási úr otthonát, hogy idiótaságokat firkáljanak az aszfaltra. S vajon az a kopasz, szakállas gazember megjelenik-e Tamási úr lakása előtt, hogy érdeklődjön.

S vajon az RTL Klub meglepi-e Tamási urat úgy hajnali hétkor vagy este nyolckor, szemétkivitel közben, hogy ugyan vajon miért lakik ilyen "olcsón" a várban, "néhány száz méterre a miniszterelnökségtől"?

Hallod, Horváth Csaba László, te roh@dék! Hegyezed már a val@gad? Lopakodsz már "anyagot gyűjteni"?

Eh, mindegy...

A lényeg, hogy Tamási Miklós tisztességes levelet írt.

S csak jelzem, hogy egy másik érintett is megkeresett már, az ő levelének nyilvánosságra hozatalára nincs engedélyem, de nagyjából ugyanezen a vonalon mozog. Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy a budavári önkormányzat mentesült az adatszolgáltatási kötelezettsége alól. Még egy hetük van...

És akkor a levél:

Tisztelt Szerkesztőség!

Bayer Zsolt Közérdekű adatigénylés c. cikkére szeretnék reagálni.
A szerző a cikkében arra kéri a Budavári Önkormányzatot, hogy hozza nyilvánosságra több vári lakos lakásszerződésének részleteit, köztük az enyémet is. Nem tudom, hogy valaha bármiben egyetértettem volna Bayer Zsolttal, de most megtörtént. Íme a száraz adatok: 2010-ben, lakáscserével költöztünk az Országház utcába.

A lakbérünk 320 forint/nm körül van. Évek óta próbálom elérni, hogy az Önkormányzat válassza szét az örökölhető bérleti jogú és a piaci alapon bérelhető lakások ügyét. Így nem fordulhatna elő, hogy mindkét kategóriára a "bérleti díj" kifejezést használjuk. Ez megtévesztő.

Mi valójában közös költséget fizetünk és nem bérleti díjat. Sajnos ezen a fogalmi problémán képtelen átlépni az Önkormányzat és ez jó alapot ad az ellenzéki sajtó által vitt hecckampányhoz. Nagyon sajnálom ami ez ügyben történik.

Tisztelettel:

Tamási Miklós
Fortepan - szerkesztő

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (8) Történelem (15) Flag gondolja (33) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2487) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Gazdaság (669) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (516) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Autómánia (61) Mozi világ (440) Vetítő (30) Heti lámpás (260) Mondom a magamét (6472) Tereb (142) Szépségápolás (15) Politika (1581) Nagyvilág (1304) Életmód (1) Mozaik (83) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>