Ma 2024 február 21. Eleonóra napja van. Holnap Gerzson napja lesz.
Bayer Zsolt: Churchill szól hozzás 1899-ből...

Bayer Zsolt: Churchill szól hozzás 1899-ből...

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Most őszintén: változott bármi is azóta? - Ezt el kell olvasniuk!

Egy-egy muszlim ragyogó tehetséget mutathat fel, de e vallás befolyása megbénítja a hívei társadalmi fejlődését. Nincs ennél nagyobb visszahúzó erő a világban. Mily irtózatosak azok a tilalmak, amiket a mohamedánizmus ír elő a követőinek!

A fanatikus őrjöngés mellett, ami oly veszélyes egy emberben, mint a víziszony a kutyában, ott van az a félelmetes, fatalista apátia. Ennek hatásai jelen vannak számos országban: könnyelmű szokások, szervezetlen mezőgazdaság, lomha kereskedelem és a tulajdon bizonytalansága a jellemző mindenhol, ahol a Próféta követői élnek.

Elfajzott érzékiség fosztja meg az életet a kellemtől és a kifinomultságtól, aztán a méltóságától és a szentségétől. A tény, hogy a mohamedán jog szerint minden nőnek valamely férfi abszolút tulajdonában kell lennie, akár gyerekként, akár feleségként vagy ágyasként, elhalasztja a rabszolgaság végső megszűnését addig, amíg az iszlám elveszíti nagy hatalmát az emberek között.

A mohamedanizmus messze nem haldoklik: militáns és térítő hitről van szó. Már kiterjedt Közép-Afrikára, mindenhol félelem nélküli harcosokat nevelt; és ha a kereszténységet nem védené a tudomány erős karja, azé a tudományé, amely ellen hiába harcolt, a modern Európa civilizációja elbukhat úgy, ahogy az ősi Róma civilizációja is elbukott.

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Egészség (50) Mozaik (83) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Heti lámpás (304) Mondom a magamét (7417) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Politika (1582) Irodalmi kávéház (535) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Gazdaság (698) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (146) Nagyvilág (1309) Kultúra (6) Nézőpont (1) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (10) Jobbegyenes (2760) Történelem (17) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>