Ma 2023 május 31. Angéla, Petronella napja van. Holnap Tünde napja lesz.
5147fb00c56fd6980e2bc94f234841e2.jpg

Bayer Zsolt: Béla 2.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nézem a Bélát. Béla leszegett fejjel, némán halad az újságírók között. Léptei határozottnak tűnnek, de Béla menekül. Alig várja, hogy kint legyen, hogy egyedül legyen, hogy csend vegye körül és nyugalom. Hogy ne is legyen.

Nézem Bélát, ahogy érkezik. Eldugva érkezik. Vona és Mirkóczki háta mögött bújik meg. A pártelnök és a szóvivő körülveszi, körülfolydogálja, nehogy véletlenül hozzáférjen egy sajtómunkás. És beszélnek helyette. Hogy aljas lejáratás, meg különben is a Fidesz, és a Béla teljesen feddhetetlen.

Nézem Bélát a nemzetbiztonsági bizottság ülése után. Ahogy kijönnek. Úgy jönnek ki, ahogy bementek. Elöl Vona és Mirkóczki, mögöttük eldugva a Béla. Az újságírók kérdeznek a Bélától valamit, ő nekifog a válasznak, de Vona eléje nyomakodik, és folytatja. A Béla helyett. Aztán meg is mondja az újságíróknak, hogy most tőle kérdezzenek, tőle lehet kérdezni, a Bélától nem. Mert a Béla nem ér rá. A Bélát várják Szegeden. (Aztán a szegedi programot a Jobbik lefújja. Nehogy kérdezzenek valamit a Bélától…)

Nézem a Vonát. Vagy a hülyék vagy a kétségbeesettek magabiztosságával áll a stúdióban. És beszél. Azt mondja, ő bizony hibának tartja, hogy a Béla nem állt szóba az újságírókkal. Mondja ezt azok után, hogy ország-világ szeme láttára tiltotta meg a Bélának, hogy szóba álljon az újságírókkal.

Azt is mondja a Vona, hogy neki bizony nem mutattak semmiféle bizonyítékot a Béla ellen, pedig elvárta volna. Mert hát mégis ő az elnök, vagy mi a csoda. Neki jár a bizonyíték.

Úgy mondja ezt a Vona, hogy pontosan tudja: mivel nem tagja a nemzetbiztonsági bizottságnak, így nem kaphat semmiféle tájékoztatást a minősített adatokról. Az adatok titkosak – az ügy természetéből fakadóan. Ezzel természetesen a Vona is tisztában van, de annyit már megtanult a baromi nagy, nemzetért vívott harc közben, hogy miképpen kell elterelni a szót, miképpen kell hazudozni, félrebeszélni, öntudatos hülyének lenni a nyilvánosság előtt. És úgy tenni, mintha ők lennének a gyöngyharmat, s bárki más a trágyalé.

Azt is mondja a Vona – újságírói felvetésre reagálva, ostoba arcán erőltetett, kínos vigyorral –, hogy „miért, mit jelent az, hogy konspirálva? Azt jelenti, hogy nem kötötte az ön orrára, mikor fog találkozni orosz diplomatákkal? Vagy hogy nem abban a kávézóban találkoztak, ahol szoktak?”

Nem. Nem ezt jelenti. És ezt a Vona is tudja, mert nem teljesen hülye, csak szelektíve, hogy ne mondjam, politikailag vezérelten hülye ő. A konspiráció mibenlétéről egy óvodással is lehetne dolgozatot íratni nagyjából öt perc előkészítés után. De a Vona természetesen most nem érti, mi az.

Nem érti, mert nem értheti. Mert a Vona és a Jobbik mára elhitte magát. Nem csak azt hitték el, hogy ők majd lesznek valakik, de azt is, hogy ők érinthetetlenek. Ebből következően rohan a szánalmas végkifejlet felé. A Béla némán, fejét leszegve menetel ugyanarra. A Vona hangosan, öntudatosan mondja menetelés közben a baromságokat.

S az út végén ott lesznek azok a hang- és képfelvételek, amelyek alátámasztják a Béla bűnösségét. Mert a Szolgálatok hál’ istennek nem a Vonához hasonló hülyékből állnak. És amikor a Bélát majd elítélik, a Vona akkor is öntudatosan és ellentmondást nem tűrően fog hülyeségeket beszélni. Éppen, mint a komcsik. Ahol ezek összeérnek. Mint a Béla meg a Vona. Meg a többi. Akik most majd lassan tényleg elhiszik, hogy a Fidesz, meg az Orbán, meg az amerikai alelnök, meg a cionisták, meg a meleglobbi leszólt, és a magyar titkosszolgálatok nekifogtak lejáratni a szegény Bélát. És megfigyelték, mindenki konspirált a Bélán kívül, és hamis bizonyítékokat gyártottak, mert így épül fel a jobbikos világ. Hogy van a mindenki más, és a mindenki más csupa-csupa gazember, összeesküvő, hazaáruló, zsidó, cigány, nem jó magyar, és vannak ők. Az igaziak. A jó magyarok, a hazafiak, a derekak, az igazak, a bölcsek, akik tudják.

Van a mindenki más meg a Béla meg a Vona. Meg a vizslakölykök.

Olyan egyszerű ez, mint egy ácskapocs. Mint a Vona. Meg a híveik. Akik köpködnek a tereken. Tényleg egy csőcselékünk van. Meg a Béla és a Vona. Akik mind-mind feltételezik egymást.

Bayer Zsolt – magyarhirlap.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Mondom a magamét (6842) Autómánia (61) Kultúra (6) Életmód (1) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (681) Belföld (9) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (142) Vetítő (30) Sport (729) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1306) Jobbegyenes (2620) Mozaik (83) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (521) Heti lámpás (264) Történelem (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>