Ma 2024 július 21. Dániel, Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
Bayer Zsolt: Ami a hírekből kimarad

Bayer Zsolt: Ami a hírekből kimarad

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Vannak dolgok, amelyeket a kedves olvasó hiába is keresgélne a meghatározó, liberális-neomarxista világsajtóban

 

 így pedig természetesen az ugyanilyen, Magyarországon tevékenykedő sajtóban is, mondjuk a 24.hu–444.hu–HVG Bermuda-háromszögben, amelyben mindig nyoma vész a valóságnak és a tisztességnek.

Így aztán önök soha nem fognak cikkeket olvasni arról, hogy az illegálisan Bajorországba érkező migránsok száma olyan szintre emelkedett, amely már kezelhetetlenné teszi a helyzetet. A bajor hatóságok kezdenek tehetetlenné válni.

Az úgynevezett anker-centrumok (közösségi szállások) túlzsúfoltak, ellenben – és talán ez a legfontosabb fejlemény! – egyre több bajor önkormányzat lázad fel, és megtagadja a közösségi szállásként használható helyiségei megnyitását.

A 2015-ös migrációs hullám eufóriája elmúlt, a felső-bajorországi önkormányzatok önkéntesen nem hajlandók az iskolák tornatermeit megnyitni közösségi szállás céljából, annak ellenére, hogy erre központi, tartományi szintű felkérést kaptak.

 

Fürstenfeldbruck járási vezetője, Thomas Karmasin kijelentette: még egyszer nem fogja önkéntesen – a múlthoz hasonlóan – az iskolák tornatermeit menekültek elhelyezésére átadni.

„A bevándorláspolitika szövetségi ügy, de nem kommentálnám, hogy Németország, úgy, mint korábban, támogatja a szinte megfékezhetetlen migránsbeáramlást” – jelentette ki. „Érthetetlen, hogy hét év alatt és két év koronapandémia mellett a politikának semmi más nem jut eszébe, mint hogy az iskolai tornatermek megnyitásával minél több migránst helyezzünk el. Ezért önkéntesen a tornatermeket nem nyittatom meg, a gyerekeknek joguk van két »koronaév« után szabadon sportolni” – hangsúlyozta Thomas Karmasin.

„A járási hivatal felül fogja vizsgálni, hogy milyen közösségi vagy magántulajdonban álló ingatlanokat lehetne erre a célra lefoglalni” – tette még hozzá, ami azért elég fenyegetően hangzik, és több mint megdöbbentő.

De mitől is ennyire feszült a helyzet? Míg a háborús konfliktus elől Bajorországba menekült ukránok száma az elmúlt hetekben stagnál, addig a belügyi adatok szerint a tartományba 2022-ben beáramlott illegális migránsok száma szeptemberben meghaladta a hatvanezer főt, ez a szám a tavalyinak majdnem a hatszorosa (!) – 2021-ben tizenegyezer főt regisztráltak.

A kijelölt közösségi szállások (anker-centrumok) 105 százalékosan telítettek, és naponta érkeznek új, befogadásra kötelezett illegális migránsok. A legtöbbük szír, afgán, iraki állampolgár. Nemzetközi oltalomra legnagyobb eséllyel a szírek és afgánok számíthatnak, ezt igazolják a statisztikák: 2022 első felében 78 százalékkal megnőtt a tartózkodási engedélyt kapók száma.

A szükségszállásokon élők közül sokan még 2015/16-ban érkeztek Bajorországba, akik megkapták a tartózkodás jogát, ugyanakkor még mindig nem jutottak önálló lakáshoz. Ez a helyzet megnehezíti az újonnan érkező illegális migránsok elhelyezését.

Az ukrán háborús helyzet elhúzódása miatt a hatóságok újabb ukrán menekülthullámmal számolnak. Ez tovább fogja nehezíteni a helyzetet. Joachim Herrmann bajor belügyminiszter bejelentette, hogy a kitoloncolásra kötelezettek repatriálása következetesen tovább fog folytatódni. Ugyanakkor az iráni belpolitikai események kapcsán – szövetségi belügyminiszteri ajánlásra – néhány tartomány már felfüggesztette az iráni állampolgárok visszatoloncolását.

Herrmann miniszter állásfoglalásában indulatosan reagált a szövetségi belügyminiszter felhívására, és kijelentette: az iráni helyzet, a külügyi kapcsolatok megítélése szövetségi szintű kérdés, ugyanakkor a Német Külügyi Hivatal „nem közölt velünk aktuális helyzetértékelést vagy más ezzel összefüggő információt”. Ennek ellenére Bajorország, a nehézsúlyú bűnözők kivételével, felfüggeszti az irániak kitoloncolását – hangsúlyozta a miniszter.

A belügyminiszter október 7-től visszavonásig elrendelte az osztrák és a cseh határ közelében végrehajtott, szúrópróbaszerű ellenőrzések fokozását. Az intézkedés célja az illegális migráció és az embercsempészek elleni küzdelem. Herrmann az intézkedést azzal indokolta, hogy „migrációs szakértőink becslései szerint a következő hónapokban az illegális beutazás növekedésével kell számolni, főleg a nyugat-balkáni útvonal felől”. A miniszter az Európai Unió külső határainak védelmét hiányosnak értékelte.

Ezt a mondatot ismételjük csak meg!: „A miniszter az Európai Unió külső határainak védelmét hiányosnak értékelte.”

Milyen érdekes… Mióta is hangoztatja ezt például a magyar miniszterelnök?

Mindezekből levonhatjuk ezt a két következtetést:

1.: A „Wir schaffen das!” jóemberkedő elmebaja után Bajorországba (is) beköszöntött a valóság, és megemelte zsíros kalapját, valamint lerúgta büdös gumicsizmáját is, most pedig mindenki néz maga elé, és megpróbál illatos keszkenőt szorítani az orra alá. Vagy legalább kiszellőztetni…

2.: Thomas Karmasin járási vezetőről és Joachim Herrmann bajor belügyminiszterről a liberális és neomarxista világsajtó hamarosan ki fogja deríteni, hogy szélsőjobboldaliak, valamint homofóbok. Vagy: korrupciós „ügyük” lesz hirtelen.

De semmi baj. A bűzlő valóság kovászként erjeszti a világsajtó és a háttérhatalmak ácsolta látszatvilágot.

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (322) Politika (1582) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Egészség (50) Életmód (1) Szépségápolás (15) Tereb (146) Autómánia (61) Történelem (18) Gazdaság (713) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7725) Kultúra (9) Jobbegyenes (2825) Belföld (11) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Sport (729) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>