Ma 2023 szeptember 27. Adalbert napja van. Holnap Vencel napja lesz.
Bayer Zsolt: Aljas, sötét, beteg, torz lelkű gazemberek

Bayer Zsolt: Aljas, sötét, beteg, torz lelkű gazemberek

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A Momentum nevű anarchista, újbalos dögpárt két újdonsült EP képviselőjéről van szó.
Akik azzal büszkélkednek, hogyan próbálták megfúrni Járóka Líviát, az egész EP talán egyetlen cigány képviselőjét, aki minden energiáját a szegénység felszámolására, a szegények megsegítésére fordítja, csak azért, mert fideszes.
 
Keresgélem a megfelelő szavakat, nem könnyű, de azt hiszem, megtaláltam: a ku...va anyátokat!
 
Íme:
 
A roma származású, szegénységpolitikára fókuszáló Járóka Lívia EP-alelnöksége ellen kampányolt utolsó pillanatban is a Momentum – csak azért, mert fideszes.

Járóka Lívia, az Európai Parlament roma származású, fideszes képviselője korábbi EP-s pályafutása során és most is a kisebbségek, a hátrányos helyzetű csoportok és a szegény társadalmi rétegek ügyét képviselte az európai színtéren. A Mandinernek adott ]]>új interjújában arról beszélt]]>: európai szegénységstratégiára van szükség, ennek érdekében fog politizálni a következő években.

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője most ]]>posztban számol be arról]]>, hogyan próbálta megakadályozni, hogy Járóka Líviát a Néppárt színeiben az EP alelnökévé válasszák.

„Hosszú napon vagyunk túl, amelynek során az Európai Parlament megválasztotta David Sassolit elnöknek, illetve számos alelnököt is, amelyek körülbelül arányosan képviselik Európa politikai, földrajzi megoszlását, sőt a nemi egyensúlyt is.

Azt viszont elfogadhatatlannak tartom, hogy egy több mint 60%-ban új képviselőkből álló parlamenttől, úgy várják el, hogy alelnököket válasszon, hogy a jelöltek bemutatása nem történt meg és kérdésekre sem volt lehetőség. A szavazólistán is csupán a jelöltek neve és pártcsaládja volt megjelölve.

Így aztán Járóka Líviát, mint néppárti politikust úgy választották meg, hogy a többség nem tudta, hogy Fidesz tag. Annak a Fidesznek, amely Európa minden országában az EP kampány kulcselemeként szerepelt, mint az európai egységet aláásó, és az unió működését veszélyeztető példa. Ehhez képest Járóka Líviát egy szimbolikus, de igen nagy presztízsű pozícióra jelölték, majd választották meg.

Cseh Katalin képviselőtársammal a nap során számos kollégánkkal találkoztunk frakción belül és kívül, hogy felhívjuk a figyelmüket arra, hogy mit támogatnak azzal, ha Járóka Líviára szavaznak. Ugyan szimbolikus kérdésnek tűnik csupán egy alelnöki tisztség, mindazonáltal az ilyen döntések mutatják meg, hogy érték vagy érdek alapú politizálást akarunk folytatni az elkövetkező öt évben.”

 
Bayer Zsolt
 
 
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (10) Mozaik (83) Sport (729) Egészség (50) Gazdaság (689) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2682) Politika (1581) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Flag gondolja (34) Nagyvilág (1309) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (276) Autómánia (61) Mondom a magamét (7100) Irodalmi kávéház (529) Tereb (145) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (16) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>