Ma 2023 május 30. Janka, Zsanett napja van. Holnap Angéla, Petronella napja lesz.
Bayer Zsolt: A Shawshankben könnyű!

Bayer Zsolt: A Shawshankben könnyű!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Borkai lemondott, Szájer lemondott. Lackner a helyén, Gajda a helyén, Wittinghoff a helyén. Ennyi!

Sehol nincs pofája az ellenzékben lévőknek halottakkal kampányolni, gyűlöletet szítani, ellenségeskedni, a kormány munkáját nehezíteni.

Nézzünk előbb néhány adatot:

„A belga kórházakban folyamatosan nő a koronavírus-fertőzés miatt ápoltak száma, idesorolandók azok is, akik az intenzíven vannak. Emelkedett a kórházba kerültek száma is, átlagosan naponta 663 beteget helyeztek el ápolási intézményekben, szemben az előző hét nap 640-es átlagával. A 11,5 milliós országban a vírus okozta Covid–19 betegség szövődményeiben eddig 12520 ember halt bele.” (]]>https://index.hu/kulfold/2020/11/06/belgiumban_a_halalozasok_megketszerezodtek_mikozben_a_fertozesek_szama_csokkent/]]>)

Tehát a magyarral csaknem megegyező lélekszámú Belgiumban kétszer annyi a halott. Vagyis a belga kormány…?

„A fertőzés eddigi halálos áldozatainak száma 34366. Az elmúlt egy hétben 575-en vesztették életüket, szerdán 43-an hunytak el – olvasható a minisztérium jelentésében. Covid–19 megbetegedéssel jelenleg 13698-an vannak kórházban, intenzív osztályon 1930 pácienst kezelnek.” (]]>https://nepszava.hu/3096416_egymillio-folott-a-koronavirus-fertozottek-szama-spanyolorszagban – okt 21]]>.)

Spanyolország népessége 47 millió fő. Ha a spanyol kormány ugyanolyan „rosszul” csinált mindent, mint a magyar, akkor ott népességarányosan nagyjából 28 ezer halottnak kellene lenni. De több van. Sokkal több. Következtetés az ellenzéki „logika” szerint: a spanyol kormány sokkal rosszabbul kezeli a járványt, mint a magyar.

„Túllépte a hatvanezret a koronavírus-járványban meghaltak száma Olaszországban az egészségügyi minisztérium vasárnap esti adatai szerint.”

(]]>https://nepszava.hu/3101869_mar-60-ezer-felett-van-a-koronavirus-halalos-aldozatainak-szama-olaszorszagban dec 6]]>.)

Olaszország népessége hatvanmillió fő. Fenti „logika” alapján ott 36 ezer halottnak kellene lennie, ha annyira „rosszak” és tehetetlenek, mint Orbánék. De majdnem a duplája a halottak száma. Az olasz kormány tehát kétszer olyan rossz és tehetetlen, mint a magyar.

„Svédország tavasszal, a járvány kezdetén egyáltalán nem vezetett be szigorú korlátozásokat, emiatt azután jóval többen haltak meg a ragály miatt, mint Skandinávia más államaiban. Keddre egyébként egy nap alatt újabb 133 ember halt meg a vírus okán, ezzel 7200-ra emelkedett a ragály halálos áldozatainak száma. Ami a bizonyított fertőzéseket illeti, péntektől keddig 18820 új esetet jegyeztek fel. (A négynapos adat oka, hogy a svéd közegészségügyi hatóság szombaton, vasárnap és hétfőn nem közölt friss statisztikát.”

(]]>https://ma7.sk/nagyvilag/svedorszagban-karacsonykor-legfeljebb-csak-nyolcan-lehetnek-egyutt – dec. 9.]]>)

A svédek tízmillióan vannak. Tehát a „bezzeg Svédország” ezerkétszáz halottal teljesít rosszabbul, mint Orbánék.

Csehország: „A kórházakban jelenleg 5210 beteget kezelnek, kétszázzal kevesebbet, mint kedden. A járvány halálos áldozatainak száma csütörtökön hatvannal 7779-re emelkedett. Az elhunytak napi száma a későbbi pontosítások után rendszeresen magasabbnak bizonyul az első közléseknél.”

(]]>https://www.portfolio.hu/uzlet/20201127/ujra-csokkent-az-igazolt-fertozottek-napi-szama-csehorszagban-459234]]>)

A csehek is nagyjából tízmillióan vannak, vagyis a helyzet ugyanaz, mint Svédország esetében. És a sort hosszan folytathatnám.

Nem folytatom, mert nem ez a lényeg. Hanem az, hogy sehol a kerek világon nincs olyan brutálisan aljas, ócska és becstelen ellenzék, mint nálunk. Sehol nincs pofája az ellenzékben lévőknek halottakkal kampányolni, gyűlöletet szítani, ellenségeskedni, a kormány munkáját nehezíteni. Miként régen igaz volt a mondás: nekünk kommunistából is a legalja jutott, úgy igaz most is: kommunistából, szocialistából, liberálisból, kommunistává lett náciból meg a többi semmilyenből – csak a legalja.

És ez nem sok mindent, hanem mindent megmagyaráz. Megmagyarázza az álságos fekete zászlók elé állást, amit az szó szerint hülye DK-s produkált most éppen. Ez az alak arról híresült el először, hogy alufóliából hajtogatott sisakban jelent meg a nyilvánosság előtt, így védekezve a nem is tudom mi ellen. Aztán egy ereszcsatorna-darabbal hadonászott a parlamentben, kijelentve, hogy a Fidesz a „k…rvák, a kokain és a korrupció pártja”.

Tényleg?

És mi a helyzet Wittinghoffal, az atlétában, zokeszban prostit reszelő büdös prolival? Akkor az egykorvolt SZDSZ, ma már összellenzék a k…rvák és k…rvák pártja?

Kokainnal az MSZP-s Lackner bukott le, önfeledt beszámolót tartva arról, hogy főnöke és beosztottja is kokózik, valamint prostizik, továbbá lopja a közpénzt. Akkor ezek szerint az MSZP a prostik, a kokain és a korrupció pártja?

Gréczyről hirtelen nincsenek szavaim. Csak kérdezem, hogy akkor a DK a nyilvánosan f…szverők pártja?

Ja! El ne felejtsem! Néhány éve egy MSZP-s potentát felbujtóként gyilkossági ügybe keveredett Csepelen, megölve egy nevelőtanárt, aki sokat tudott bizonyos korrupciós ügyeikről. Szóval akkor az MSZP a gyilkosok pártja.

Nos, ez a ti logikátok, gazemberek! Mondhatnám egy kedvenc filmemből vett idézettel is. A Remény rabjaiban, a Reddinget alakító Morgan Freeman mondja, mikor kátrányozzák a Shawshank börtön tetejét, és a kegyetlen, szadista Byron Hadley kapitány (Clancy Brown alakítja) megengedi nekik, hogy munka után sörözzenek: „Még ez a kapitális ]]>f…sz]]> is tudott nagylelkű lenni.”

Hja, kérem, könnyű volt a Shawshankben! A mi kapitálisaink nemhogy a nagylelkűségre, de a minimális emberségre is képtelenek.

(Utóirat. Még egy apróság: Borkai lemondott, Szájer lemondott. Lackner a helyén, Gajda a helyén, Wittinghoff a helyén. Ennyi.)

Bayer Zsolt - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Politika (1581) Autómánia (61) Kultúra (6) Mozaik (83) Belföld (9) Heti lámpás (264) Történelem (15) Tereb (142) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1306) Mozi világ (440) Egészség (50) Szépségápolás (15) Életmód (1) Flag gondolja (33) Irodalmi kávéház (521) Mondom a magamét (6835) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2620) Vetítő (30) Sport (729) Gazdaság (681)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>