Ma 2021 augusztus 04. Domonkos, Dominika napja van. Holnap Krisztina napja lesz.
424293f90a3bbee8b937994ea543851f.jpg

Bayer Zsolt: A földekről

Flag

Szöveg méret

2
Átlag: 2 (1 szavazat)

Akár tud róla Ángyán József, akár nem, nagyon rossz embereket, nagyon rossz érdekeket és nagyon-nagyon rossz eszméket szolgál. S miközben „tanulmányait” telerakja grafikonokkal és táblázatokkal – ezzel a megkérdőjelezhetetlen szaktekintély benyomását keltve –, állításai köszönő viszonyban sincsenek a valósággal és az igazsággal.

Legutóbb éppen a Népszabadságot tartotta megfelelő fórumnak, hogy rögeszméit ország-világ elé tárja. S hogy milyen is az egész hadjárat szakmaisága, illetve, hogy milyen szakmai színvonalat képvisel a Népszabadság, arra álljon itt egyetlen idézet: az Ángyánnak szekundáló Doros Judit újságíró szót ejt a geleji földekre pályázó Demeter Péterről. És hogy a Fidesz-kormány, valamint az egész pályázati rendszer elvetemültségét bizonyítsa, nevezett Demeter Péterről leírja ezt a mondatot: Demeter Péter nem helyben, hanem Gelejen él. Kedves olvasóink! A Népszabadság és Ángyán József leleplező akciójának eddigi legnagyobb eredménye szerint a geleji földekre pályázó Demeter Péter nem helyben, hanem Gelejen él. Nos, itt akár be is fejezhetnénk az egészet, de sajnos Ángyán doktor és a mögötte állók egész egyszerűen tudatosan hazudnak, és ezeket a tudatos hazugságokat egyszer tisztába kell tenni.

S ha már a nem helyben, hanem Gelejen lakó Demeter Péter szóba került, lássuk a helyben lakás kérdését.

Ángyán doktor makacs következetességgel állítja, hogy a helyben lakás követelményének számos pályázó nem felelt meg. Hazugság. Ennek a követelménynek kivétel nélkül valamennyi pályázó megfelelt. Ugyanis a pályázati kiírás feltételeiben az szerepel, hogy a pályázó az adott település közigazgatási határától nem lakhat húsz kilométernél távolabb. Még egyszer mondom: ez szerepel a pályázati kiírásban. Abban a pályázati kiírásban, amelynek ezen kitételét Ángyán József államtitkár korábban soha nem kifogásolta. De még ha kifogásolta volna is, ezek a szabályok jelenleg, ezek a szabályok nyilvánosak és köztudottak, és ezeket a szabályokat mindenkinek tiszteletben kell tartania. Még Ángyánnak is.

És – ismétlem – ennek a feltételnek minden pályázó megfelelt. Így aki ennek ellenkezőjét állítja, az hazudik. Még akkor is, ha történetesen Ángyán Józsefnek hívják.

S akkor nézzük Ángyán másik vesszőparipáját, azt a bizonyos 1200 hektáros összeszámítási szabályt. Itt arról van szó, hogy a pályázati feltételek – bárki is állítja ennek ellenkezőjét! – a gazdák termőföldhöz jutását támogatják, legfeljebb 1200 hektár összeszámított területhatárig. Ángyán és a mögötte álló erők folyamatosan azt állítják, hogy ezt a szabályt is megszegték a pályáztatás során, példaként pedig mindig Mészáros Lőrinc felcsúti gazdálkodót hozzák fel. (Hiszen ismeri Orbán Viktort, te jóságos atyaúristen!)

Nos, nézzük akkor ismét a tényeket! Ángyán doktor – valamilyen érthetetlen, vagy nagyon is érthető? – oknál fogva Mészáros Lőrinc földterületadataihoz egyszerűen hozzáadja Mészáros Lőrinc testvérének adatait is. Ez pedig a legaljasabb hazugság, ami csak arra jó, hogy Ángyán prekoncepcióját igazolja. Amúgy, ismételten csak tényszerűen:

Mészáros Lőrinc a pályázatok során összesen 1103 hektár földterületet nyert el. De ebből az 1103 hektárból 673 hektárra, vagyis a terület 61 százalékára ő volt az egyedüli pályázó! Ezekre a területekre rajta kívül nem pályázott senki. Mit kellett volna tennie a pályáztatónak? Gyorsan be kellett volna írnia a feltételek közé, hogy aki egyedül pályázik, és Mészáros Lőrincnek hívják, az nem nyerhet?

Hm, Ángyán doktor úr? Ez legalább akkora képtelenség, mint amikor a „fideszes gazdákat” emlegetik. Ugyanis a hatóság nem vizsgálhatja és nem is vizsgálja a pályázók politikai hovatartozását, másrészt elég nehéz is lenne a gazdák között szocit, pláne elempést találni…

Amúgy Ángyán saját bevallása szerint 264 okiratot vizsgált át. Mindeközben eddig 1008 megkötött haszonbérleti szerződés áll rendelkezésünkre, vagyis Ángyán ezek egynegyedét látta. És ebből az egynegyedből von le „megfellebbezhetetlen igazságokat” – látjuk, hogyan.

Az 1008 megkötött haszonbérleti szerződés adatai pedig a következők: 429 esetben nyert családi gazdaság, 249 esetben pedig őstermelő. Ez a két adat kiteszi a pályázatok hetven százalékát.

Végezetül pedig álljon itt egy mindennél beszédesebb számadat:a szocialisták idején négyszázezer hektáron kétszáz vállalkozás gaz­dálkodott. Most 18 ezer hektáron 1008 nyertes pályázó gazdálkodik. Ennyit a „kevesen kaptak sokat, sokan keveset” ostobaságáról. Ennyit Ángyán doktor adatairól, és a szocialisták meg a Kuruc.info tisztességéről.

Bayer Zsolt - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Vetítő (30) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (255) Tereb (138) Politika (1578) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Életmód (1) Nagyvilág (1456) Mondom a magamét (5474) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2085) Belföld (6) Mozi világ (440) Egészség (50) Sport (729) Gazdaság (660) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (505)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>