Ma 2021 augusztus 02. Lehel napja van. Holnap Hermina napja lesz.
5ab3bf846e9c90d4570e59456e68c682.png

Hol a pofátlanság határa?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A francia liberális vicclap a Charlie Hebdo legújabb számával ismét kiverte a biztosítékot. Most éppen a németországi szexuális zaklatásokra reagált meglehetősen szélsőséges módon.

A Charlie Hebdo karikatúrái nemzetközi figyelem középpontjában állnak tavaly január óta, amikor a Kouachi testvérek megtámadták a magazin párizsi székhelyű szerkesztőségét és brutálisan megöltek 12 embert.

A magazin szerkesztői, akkor leszögezték, hogy nem változtatnak az addigi stílusukon és nem engednek a véleménynyilvánítás szabadságából.

Most azonban a lap által képviselt, mindenbe és mindenkibe belerúgó, semmit sem tiszteletben tartó parttalan liberalizmus, ha lehet mélyebbre süllyedt, mint valaha.

A jól bevált liberális technikákat - az összemosást, elkenést, bagatellizálást, cinizmust – felhasználva azt a három éves szír kisfiút, Aylan Kurdit figurázták ki, aki tavaly szeptemberben fulladt meg, amikor családjával együtt egy csónakkal próbálta elérni a görög partokat. A halott kisfiúról készült szörnyű felvételek bejárták a világsajtót.

A szatirikus lap megdöbbentő karikatúráján a szilveszter éjszaka több német nagyvárosban elkövetett, nők elleni csoportos szexuális zaklatások karikatúrája látható, a felső sarokban pedig a vízbefulladt kisfiú holttestéről készült rajz.

A szöveg, meglehetősen cinikus módon azt boncolgatja: vajon Aylanból is szexuális erőszaktevő vált volna, ha felnő?

Érdemes felidézni, hogy a tavalyi támadásokat követően Ferenc pápa arra figyelmeztetett, hogy nem lehet gúnyolódni az egyetemes emberi értékkel és igen is van határa a véleménynyilvánítás szabadságának.

Az új karikatúrát elnézve nagyon úgy tűnik, hogy a pofátlanságnak azonban nincs.

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1456) Sport (729) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (5467) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (505) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (14) Életmód (1) Kultúra (6) Politika (1578) Mozaik (83) Heti lámpás (255) Belföld (6) Tereb (138) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Egészség (50) Jobbegyenes (2084) Gasztronómia (539) Gazdaság (659)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>