Ma 2024 február 23. Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.
Futótűzként terjed a neten Csintalan dermesztő bejelentése, megfagyott a levegő a stúdióban

Futótűzként terjed a neten Csintalan dermesztő bejelentése, megfagyott a levegő a stúdióban

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni?

 

A Magyar Hang Kötöttfogás című műsorában illusztris vendégek gyűltek össze egy jó kis kormányszapulásra. Pörzse Sándor volt a műsorvezető, Csintalan Sándor, Konok Péter, Balogh Gábor és Dévényi István voltak a meghívott vendégek. A szokásos ellenzéki siránkozás, szokásos baloldali témafelvetések mellett, Csintalan Sándor a rendíthetetlen, eltántoríthatatlan ideológiai elkötelezettséggel bíró megmondóember]]> elvitte a show-t]]> a társai elől. Ugyanis olyat mondott, amitől pestiesen szólva égnek állt a haja a vendégeknek, de a műsor nézőinek is. Az egykori bukfenckirály a következőket mondta, kapaszkodjanak meg:

„[…] Konkrét élményem, hogy van a környéken egy olyan trafik, ahol azért nem lehet bizonyos fajta cigarettát kapni, mert én rendszeresen azt veszem. Nem viccelek. Megmondták. Ide azt a cigarettát nem lehet. […]”

Ezt nem viccként mondta, mielőtt valaki ezt feltételezné. Ez az ember ezt halál komolyan így gondolja, meg van róla győződve, hogy a gonosz, bosszúszomjas Orbán, ilyen aljas, még arra is van ideje, hogy az ő dohányzási szokásait feltérképezze, majd körmönfont módon eltiltatja az adott márkát a hozzá legközelebb eső trafikból, hogy távolabb kelljen mennie a Sándornak, ha elfogy a bagója.

Ez valami egészen elképesztő történet, meg is fagyott a levegő egy pillanatra a stúdióban a bejelentés után, majd még a kollégái is kinevették az állítását.

Csintalan egyébként ]]>érdekes pályaívet]]> tudhat magáénak. Pilhál György remekül tűzte a]]> tolla hegyére]]> korábban a köpönyegforgatásait. Mint írta, a KISZ-évek után az MSZMP-ben, majd a szociáldemokratáknál kavart. Némi szakszervezeti ügyeskedés után az MSZP-t nézte ki magának, pár évvel később már ő volt a párt ügyvezető alelnöke. Horn Gyula győzelme hallatán bukfencet vetett a Hősök terén, ettől nyomban népi hős lett, munkásszülők parasztgyereke. 2002-ig tartott a proletárszerep – ekkor ráébredt, hogy ő valójában szolid polgár. Innentől kezdve Orbán-hívő (2005-től már betelefonálós műsort vezet a Hír TV-ben). 2015-ben átpártolt az O1G-zős Simicskához, aki ekkortájt a Jobbikot patronálta. Majd ismét az MSZP következett a sorban. 

Úgy látszik, túl azon, hogy az egész mondókája nettó hülyeség, Csintalan elvtárs egy kicsit többet gondol magáról, mint amennyire fontos ő valójában. Kísérteties a hasonlóság a zseniális A tanú című filmben szereplő Bástya elvtárs és közte. Amikor a film egyik jelenetében a koholt vádiratban nem szerepelt a főelvtárs neve, azonnal kikelt magából: 

– Mi ez? Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? Én már sz…rt érek?

Nos, valahogy így van ezzel Csintalan elvtárs is a lelke mélyén, hogy ha már a cigarettáját sem akarná a NER letiltani, úgy érezné, hogy nincs rá semmi szükség, ezért beszél ilyen zagyvaságokat.

Így múlik el a világ dicsősége...

Borítókép: Bástya elvtárs (Both Béla) és Csintalan Sándor (Forrás: Montázs – YouTube)

Csépányi Balázs - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2761) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (17) Gazdaság (698) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Belföld (10) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Egészség (50) Mozaik (83) Mozi világ (440) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Tereb (146) Nézőpont (1) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7420) Heti lámpás (305) Sport (729) Irodalmi kávéház (535) Nagyvilág (1309) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>