Ma 2020 november 29. Taksony napja van. Holnap András, Andor napja lesz.
Orbán szokatlanul ütős beszédet mondott

Orbán szokatlanul ütős beszédet mondott

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Sohasem voltunk hajlandóak részt venni a saját temetésünkön.

A miniszterelnök turulszobrot avatott Sátoraljaújhelyen.

Centenáriumi turulszobrot avattak Sátoraljaújhelyen, amelyen a miniszterelnök is részt vett.

Nekünk sikerült, ami a többi sztyeppei népnek nem.

Kiharcoltuk a helyünket Európában

– mondta a kormányfő, majd hozzátette: „bár az évszázadok alatt magyarok százezrei estek el a csatatéren, a magyarokon nem fog sem a kard, sem a golyó”.

Orbán elmondta: nem lettünk sem német tartomány, sem török vilajet, sem szovjet tagköztársaság. „Templomok, városok és főterek hirdetik, hogy mi, magyarok, egy kultúra- és államszervező nemzet vagyunk” – tette hozzá. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy az ezeréves történelmi Magyarországot hátba döfték, lezüllesztették, bolsevikok kezére adták az országot, megfosztottak bennünket, területeinktől, ásványkincseinktől, lakosságunk egy részétől.

„Makacs népség vagyunk, sohasem voltunk hajlandóak részt venni a saját temetésünkön”

– jelentette ki Orbán.

Nincs már sem Csehszlovákia, sem Jugoszlávia, sem Szovjetunió, sem brit és francia birodalmak” – sorolta a miniszterelnök, majd hozzátette, ha igaz az, hogy összenő, ami összetartozik, akkor az is igaz, hogy szétesik, ami nem tartozik össze. Úgy fogalmazott: méltósággal őrizzük a Kárpát-medencét, melyet lakhelyül kijelöltek számunkra őseink, minden megszülető gyermek egy-egy újabb őrhely.

A történelem megadta az esélyt, talán az utolsót, hogy a közép-európai népek együtt emelkedjenek föl. Ha az erőnk összeadódik, az nem csak nekünk, hanem nekik is jó. Csak az államnak van határa, a törvénynek nincs, valaki megértette, valaki nem. Akik még nem, jobban tennék, ha sietnének, mert fogytán az idejük” – mondta a kormányfő, majd kiemelte: ha magyarul nézel, elfogadod, hogy a szlovák szlovák marad, a román pedig román.

Aki magyarul néz a világra, Szent István szemével lát!” 

A száz év magány korszaka véget ért. Ma ismét győzelemre állunk. Orbán köszönetet mondott az elszakított területek magyarjainak hűségükért és százéves kitartásukért.

A magyar történelem nem ért véget sem Mohácsnál, sem Világosnál, sem Trianonnál.

Szent István koronájának valamennyi köve ismét ragyogni fog.”

– fogalmazott, majd elmondta: a világrend változik, ne ijedjünk meg attól, amit látunk, mi vagyunk azok, akik Magyarországot megváltoztatják, a munkát pedig a Trianon utáni ötödik generációnak kell majd befejezni.

]]>www.mandiner.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Mondom a magamét (4938) Rejtőzködő magyarország (171) Tv fotel (65) Belföld (5) Nagyvilág (1452) Jobbegyenes (1908) Kultúra (6) Autómánia (61) Heti lámpás (246) Tereb (140) Politika (1571) Irodalmi kávéház (492) Egészség (50) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (37) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (14) Sport (729) Gazdaság (655)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>