Ma 2020 október 20. Vendel napja van. Holnap Orsolya napja lesz.
Matolcsy ismét riadalmat keltett

Matolcsy ismét riadalmat keltett

Flag

Szöveg méret

3
Átlag: 3 (1 szavazat)
Az ellenzék összerezzent.

Matolcsy György szerint évtizedünk az eddigi pénzügyi innovációk forradalmi felgyorsítását hozhatja. A jegybank elnöke a növekedés.hu portálon megjelent legfrissebb írásában arra keresi a választ, milyen fordulatokra érdemes készülnünk.

Matolcsy György azt prognosztizálja, hogy a négy nagy régió – Amerika, Európa, Ázsia és India – saját digitális világpénzeket hoz létre. Az olajdollár helyére több, párhuzamos világpénz lép, az államok újratárgyalják a pénzteremtés feltételeit a pénzügyi rendszer szereplőivel. Az államok a központi bankokon keresztül még erősebben jelen lesznek a magán pénzügyi rendszerben digitális jegybanki pénzek, új szabályozás és új pénzteremtés révén az MNB elnöke szerint.

A szerző azt várja, hogy a vállalkozások és magánszemélyek számára nagyon olcsó, szuper gyors, biztonságos és általános lesz a pénzhez való hozzáférés. A jegybankok közvetlenül is részt vesznek a gazdaság finanszírozásában. Ezután kiemeli: az alapjövedelem helyett alapvető hitelkeret áll majd mindenki rendelkezésére. Nem halat, tehát alapjövedelmet, hanem hálót, tehát alap hitelkeretet ajánlanak az államok mindenkinek – írta Matolcsy György.

Az országok kettéválnak, az erős versenyképességet választó államok sorozatosan újítanak, a többiek beragadnak és meghódítják őket, mint a gyarmatosítások korában. Hozzáteszi, hogy a pénzügyi innovációk és az új technológiák teljesen összekapcsolódnak, a fúzió olyan gyors lesz, mint a hadiipar és a hadviselés területén.

A század három nagy kihívására – geopolitika, technológia és pénz – az ad jó választ, aki mind a háromra jól válaszol. Aki a pénzügyi forradalomból kimarad, az a másik kettőt is elveszíti – összegzi gondolatait a jegybank elnöke, aki szokása szerint idézettel zárja írását:

„Bár tiltakozunk ellene, de talán mégis lehet abban valami, hogy +az egész világot a pénz mozgatja+ (Kabaré – 1968)”.

]]>www.demokrata.hu ]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (171) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (491) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (5) Sport (729) Tv fotel (65) Egészség (50) Politika (1571) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (4866) Jobbegyenes (1871) Autómánia (61) Vetítő (37) Nagyvilág (1452) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Gazdaság (652) Életmód (1) Szépségápolás (15) Történelem (14) Heti lámpás (244) Mozi világ (440) Tereb (140)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>