Ma 2021 január 22. Vince, Artúr napja van. Holnap Zelma, Rajmund napja lesz.
Farkasházy Tivadar végre megszólalt

Farkasházy Tivadar végre megszólalt

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Bár ne tette volna...
Ekkora baromról régen hallottam a közoktatásban.

„Egy vidéki alapítványi iskola 12 középiskolás tanulója és igazgatónőjük vasárnap Milánóba repült három hetes tanulmányi kirándulásra az EU mobilitási programja, az Erasmus+ keretében. Az igazgatónő már az induláskor tisztában volt vele, hogy az olasz kormány karantén alá helyezte a koronavírus észak-olaszországi gócpontját, mégsem maradtak itthon. Ahogy számosan azok közül, akik befizettek síelésre, miegymásra. Az említett csoport nem tapasztalt pánikhangulatot, mi több, az igazgatónő az Indexhez eljuttatott képernyőfotók szerint, ezzel a szöveggel posztolt a közösségi oldalára vasárnap: az első pizza, ünnepeljük az otthoni hisztériát.

Szívből gratulálok neki, ekkora baromról régen hallottam a közoktatásban. Hölgy lévén, átjavíthatnám ostobára, de az ide most kevés.  Mert itt most sokkal többről van szó, ez a vírus pillanatokon belül minket is elérhet. És ha valamikor, a többnyire felülről szponzorált és sokak által oly nemes buzgalommal gyakorolt ellenségkeresések helyett, most aztán igazán óriási szolidaritásra lenne szükség ebben az országban. Például az idősebb és az ifjabb generációk között, főleg az utóbbiak részéről.

Az Index ugyanis kedden közzétette a koronavírus halálozási rátáját korcsoportok szerint. Az adatokat tessék óvatosan kezelni, de azért az arányok igen ijesztőek. Mármint az idősebbek számára.

Ugyanis a megbetegedett 80 felettiek esetében 15, a 70-80 közöttiek esetében 8, a 60-70 közöttiek esetében 4, az 50-60 közöttiek esetében 1,5 százalékra tehető az elhunytak száma. 50 év alatt 0,2 százalék.  Ezt a tényt eddig nemigen hangsúlyozták, s még olyan cikkel is találkoztam, hogy nyugi, csak az idősebbek halnak bele.”

Az eredeti, teljes írást ]]>itt olvashatja el]]>.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (503) Politika (1571) Vetítő (37) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Sport (729) Heti lámpás (249) Gasztronómia (539) Történelem (14) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Belföld (5) Tereb (140) Autómánia (61) Mozaik (83) Kultúra (6) Nagyvilág (1453) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (171) Gazdaság (656) Jobbegyenes (1950) Mondom a magamét (5052)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>