Ma 2021 szeptember 24. Gellért, Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina, Kende napja lesz.
A mai nappal végleg szétszakadt a Jobbik

A mai nappal végleg szétszakadt a Jobbik

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Kilépünk, pedig nem mi változtunk, hanem a pártunk...

Mai napon, szombaton bontott zászlót a Toroczkai László nevével fémjelzett Mi Hazánk Mozgalom Ásotthalmon. Ezzel egyértelművé vált az üzenet: a Jobbik kettészakadt a néppártosodásnak hívott balrafordulás következtében.

A rendezvényen a nyitóbeszédet Novák Előd, a Jobbik volt alelnöke mondta, akit Vona Gábor a "néppártosodás" során fúrt ki a Jobbikból. 

Kilépünk, pedig nem mi változtunk, hanem a pártunk"

– hangoztatta az egykori alelnök. Novák Előd éles kritikával illette a Jobbikot, amely mára szerinte egy "színtelen, szagtalan, íztelen" párttá vált. Ezt követően hivatalosan is bejelentette a pártszakadást.

Novák azt is megemlítette, hogy szimpatizánsaiktól eddig 2,48 millió forintot gyűjtöttek össze, de ezt Vona Gáborékkal ellentétben nem kívánják elherdálni. Ezzel arra a csalásra utalt, amelyre még Gyöngyösi Márton elszólásából derült fény. ]]>Ő elismerte ugyanis,]]> hogy az eredetileg az ÁSZ-büntetésre összegyűjtött pénzösszeget a Jobbik a kampányra költötte, az adományozók tudta nélkül.

Az eseményen felszólalt többek között Pongrátz András is, aki korábban már leszögezte: ]]>nem tudja erkölcsileg támogatni]]> a balra fordult Jobbikot, pedig korábban fivére, a néhai Pongrátz Gergely alapító tagja volt az egykor nemzeti pártnak. 

Toroczkai László mozgalmának még nincs alapítónyilatkozata, ennek a tervezetét júliusban bocsájtják közvitára, augusztus 20-ig kell elkészülnie annak.

A Jobbik szombati közleményében be is támadta a mozgalmat 

A párt országos elnöksége visszahívja mandátumából azokat a képviselőket, akik kiléptek a pártból és akár a 2014-es önkormányzati, akár a 2018-as országgyűlési választáson a Jobbik listáin szereztek képviselői mandátumot. A párt közleményében arra hivatkozik, hogy a párt színében szerezték a mandátumaikat a párt szavazóitól, és etikátlan lenne, ha mandátumaikat felvennék a kilépésük után. 

A párt radikálisabb vonalát képviselő, és a parlamenti frakcióból kirúgott Dúró Dóra nem adja vissza képviselői mandátumát, hanem függetlenként folytatja a munkát. 

Az esemény érzékletesen jelzi: a Jobbik hivatalos kommunikációjával ellentétben a párt válságban van, a pusztán taktikai megfontolásból történő néppártosodás pedig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, helyette kettészakította a Jobbikot.

Forisek Ádám -]]> www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Autómánia (61) Életmód (1) Belföld (6) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (14) Heti lámpás (255) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2117) Tereb (138) Mondom a magamét (5586) Egészség (50) Vetítő (30) Gazdaság (662) Flag gondolja (33) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (505) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Politika (1578) Nagyvilág (1458) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>