Ma 2021 szeptember 21. Máté, Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.
A Jobbik-kakukktojásra figyelt fel a nemzetközi sajtó

A Jobbik-kakukktojásra figyelt fel a nemzetközi sajtó

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Ez a lépés külföldön is kiverte a biztosítékot.

A nemzetközi sajtóban is visszhangot keltett, hogy a magyar baloldal bejelentette: közös listán indulnak a 2022-es országgyűlési választáson. Több lap is kiemelte, hogy a szivárványkoalíció ideológiailag erősen heterogén.

Az izreaeli Yediot Ahronot szélsőjobboldalinak nevezte az együttműködésben szintén részt vevő Jobbikot, míg a német Frankfurter Allgemeine Zeitung úgy fogalmazott, hogy „ideológiai szempontból leginkább a Jobbik szúr szemet, hiszen a párt eredetileg egy extrém jobboldali helyzetből jön, ami a magyar neonácikat is magában foglalja”. A FAZ-hoz hasonlóan a Kronen Zeitung is egyedül a Bernner Kolomannak, a parlament jobbikos alelnökének a nyilatkozatát idézte az összefogás szereplői közül.

A cseh Lidové Noviny szintén megjegyezte, hogy az egykori jobboldali-radikális Jobbik képviselői a múltban antiszemita megnyilvánulásokkal hívták fel magukra a figyelmet. A lap mindazonáltal az ész szövetségének nevezte a baloldali összeborulást, amely félretette az ideológiai ellentéteket, és a tavaly őszi önkormányzati választást említették példaként arra, hogy ez sikeres lehet. Figyelemre méltó, hogy a Lidové Noviny úgy fogalmazott, hogy a következő parlamenti választásra „legkésőbb” 2022-ben kerül sor.

Két román nyelvű újság is foglalkozott a baloldali összefogással, azt kiemelve, hogy egy friss Medián felmérés szerint az egyesült ellenzéknek van esélye a Fidesz ellen, 41 százalékkal, két százalékponttal vezetnek a kormánypárt előtt. Az Evenimentul Zilei azt is idézte, az ellenzék vállalta, hogy megnyitja a kommunista archívumot, újraírja az alkotmányt és megváltoztatja a választási törvényt, amely szerintük Orbán Viktor hatalmának bebetonozását szolgálja. A Jutarnji list nevű horvát lap véleménycikkében arról értekeztek, hogy a zágrábi polgármester leváltása érdekében a tömbösödő magyar ellenzék példáját kellene követni.

Kárpáti András - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1578) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Gazdaság (662) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1458) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Tereb (138) Mondom a magamét (5584) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (505) Egészség (50) Heti lámpás (255) Sport (729) Kultúra (6) Jobbegyenes (2115) Mozaik (83) Belföld (6) Tv fotel (65) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>