Ma 2021 augusztus 01. Boglárka napja van. Holnap Lehel napja lesz.
A Helsinki Bizottság a börtönbizniszes bevételeiért harcol

A Helsinki Bizottság a börtönbizniszes bevételeiért harcol

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Figyelem ez egy nagyon felkavaró írás! Készüljenek!

Milliárdos összegeket kereshettek a jogvédők a bűnözők kártérítési perein

Az Európa Tanácsnál járná ki a Soros György által támogatott Magyar Helsinki Bizottság, hogy a bűnözőket védő ügyvédek megkapják a sikerdíjukat. A börtönbiznisz, vagy a börtönzsúfoltsági perek visszaéléseinek a megakadályozására a magyar állam az év végéig felfüggesztette a kártérítések kifizetését, ezt a döntést hatálytalaníttatnák a saját bevételeiket is féltő liberális jogvédők.

– Újabb támadás Magyarország ellen a Helsinki Bizottságtól: ismét az Európa Tanácsnál próbálják védeni a bűnözőket – és persze a saját pénztárcájukat – írta Völner Pál a keddi Facebook-bejegyzésében. Az Igazságügyi Miniszrérium államtitkára arra reagált, hogy a Magyar Helsinki Bizottság (HCC) a napokban az Európa Tanácshoz fordult egy beadvánnyal, amelyben az uniós testületet arra kérték, hogy hatálytalanítsák a kabinet arra vonatkozó döntését, hogy az év végéig felfüggesztették a fogvatartottaknak megítélt kártérítési összegek kifizetését a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos visszaélések megszüntetése érdekében. A beadvány végén megfogalmazott javaslatok egyikében sokatmondóan azt kérik, hogy a bűnözők jogi képviselői is megkaphassák a gázsijukat. – Most is az a legfőbb kifogásuk, hogy a börtönbiznisz leállítását szolgáló kormányzati lépések miatt nem landolhatnak az ügyvédeik letéti számláin a kártérítési összegek, így nem kereshetik zsírosra magukat az üzleten. A Soros-lobbi folyamatos támadásban van. Ezért is fontos, hogy kitartsunk céljaink mellett és számoljuk fel végleg a börtönbizniszt – hangsúlyozta az államtitkár.

Mint korábban beszámoltunk róla, a börtönbiznisz lényege, hogy az állítólagos rossz tartási körülményekre hivatkozva a rabok a liberális jogvédő szervezetek segítségével perlik az államot.

A börtönbiznisz volumenét mutatja, hogy tavasszal 12 ezer eljárás volt folyamatban hazánkban, s már több mint tízmilliárd forint kártérítést fizetett ki bűnözőknek a magyar állam a döntések eredményeként. Mások mellett négy olaszliszkai lincselő, Szögi Lajos tanár gyilkosai nyertek ilyen pereket, kettőjüknek összesen csaknem tízmilliót ítéltek, s az indokok között szerepelt, hogy nem süt be rendesen a nap a cellába. A battonyai rémként elhíresült szadista gyilkosnak is járt két és fél millió forint, s a legnagyobb összeget, összesen 45 millió forintot szintén gyilkosoknak – id. Burka Ferencnek és fiának – ítélték meg. Az ügyleteken pedig a jogvédők és az ügyvédek is szépen kerestek. A nagyjából tízmilliárdos összeg majdnem negyven százaléka mindössze tíz ügyvédi iroda közbenjárásának köszönhető. Ezek közül a Mohácsi Ügyvédi Iroda a csúcstartó, amely 1880 ügyfelének több mint nyolcszázmillió forintot perelt ki a magyar államtól. A baloldali kötődésű Magyar György ügyvédi irodája több mint félmilliárd forintot járt ki 419 bűnözőnek. Amennyiben sikerdíjért dolgozott – ami jellemzően a megítélt összeg 10-30 százalékát teszi ki –, akkor 50-150 millió forintot kaszálhatott az iroda.

Az amerikai tőzsdespekuláns Soros Györgynek és a HCC-t is magában foglaló hálózatának bevallott célja a büntetés-végrehajtás liberalizálása, a büntetési tételek csökkentése. Az Amerikai Egyesült Államokban – ahol a legerősebb lobbitevékenységet folytatják, és ahol a törvényhozásra is a legnagyobb befolyással bírnak – már több pontban is sikerült érvényesíteni az akaratukat, például a pandémia alatt több tízezer bűnözőt engedtek szabadon Amerikában. Az utóbbi időszakban a rasszizmusellenesség jelszava alatt folytatott tengerentúli tüntetéssorozaton még a rendőrség részbeni leépítését is sikerült elérniük. Az ottani polgárháború-közeli állapotok kialakulásában központi szerepet játszott a szélsőbaloldali, terrorszervezetként is emlegetett Black Lives Matter.

Kárpáti András - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

Kiegészítés:
A börtönbiznisz első nagy haszonélvezője a gyilkos Burka
Dörzsölt ügyvédek és álcivilek segítségével sok millió forinttal nyúlják le a magyar államot különféle bűnözők. A börtönbiznisz dübörög: 12 ezer eljárás van folyamatban, az állam már több mint 10 milliárd forint kártérítést volt kénytelen kifizetni az elítélteknek és az ügyeken szépen meggazdagodó ügyvédeknek. A börtönbiznisz egyik első és legnagyobb haszonélvezője Burka Ferenc és fia, akik 45 millió kártérítést kaptak. Természetesen a pénzt szinte azonnal eltapsolták – és már újra börtönben vannak. A slusszpoén pedig, hogy ügyvédjük még újabb tízmilliós kártérítéssel próbálkozott be, sőt azzal fenyegetőzött, hogy a strasbourgi bíróságig megy az ügyben...

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (138) Tv fotel (65) Mozaik (83) Nagyvilág (1456) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (33) Belföld (6) Életmód (1) Egészség (50) Gazdaság (659) Irodalmi kávéház (505) Történelem (14) Jobbegyenes (2084) Politika (1578) Autómánia (61) Mozi világ (440) Mondom a magamét (5467) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Heti lámpás (255)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>