Ma 2021 szeptember 23. Tekla napja van. Holnap Gellért, Mercédesz napja lesz.
A Da Vinci kód írójának misztikus magyar kapcsolata

A Da Vinci kód írójának misztikus magyar kapcsolata

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Kiderült Dan Brown titka...

Dan Brown első gyerekkönyvének képeit magyar illusztrátor készítette

300 művész közül választották ki Bátori Zsuzsannát

Dan Brown első gyerekkönyve, a Vad Szimfónia szeptember 9-én debütál Magyarországon. A világhírű regényíró legújabb kötete több szempontból is különleges. A könyv számos rejtvényt és különlegességet tartogat, a magával ragadó illusztrációkat pedig egy elismert magyar grafikusművész, Bátori Zsuzsanna készítette.

A Vad Szimfónia állati karaktereihez tartozik egy-egy Brown által komponált zenei tétel is, amelyek mind egy nagykoncert részét képezik. A teljes zenemű hamarosan világszerte debütál a felkért zenekarok előadásában, de addig is, egy applikáció segítségével, a gyerekek meghallgathatják az oldalakhoz tartozó melódiákat. 

A világhírű regényíró több mint 40 országban megjelenő, unikális mesekönyvének illusztrálásához mintegy 300 művész közül választották ki Bátori Zsuzsannát. A külföldön Susan Batori néven ismert tervezőgrafikus, illusztrátor és karakterdesigner a Magyar Képzőművészeti Egyetemen tanult először tervezőgrafikát, majd később reklámügynökségeknél helyezkedett el.

A grafika számos területén bizonyított, munkája során pedig több neves szakmai díjat is nyert, egy idő után azonban az illusztráció felé fordult, amivel nemzetközi karriert futott be. A Vad Szimfónia egyébként nem az első könyv, amelynek illusztrálására felkérték, hiszen számos külföldön megjelent kötet képeit készítette már el.


/Bátori Zsuzsanna/

A Da Vinci-kód szerzőjének első gyermekkönyvében azonban nem csak a képek varázsolnak el minket: minden karakterhez párosul egy-egy, maga Brown által komponált zenei tétel is, amelyek mind egy nagykoncert anyagát képezik. A Vad Szimfónia című zenei mű október 10-én mutatkozik be a nagyközönségnek Zágrábban, ezt követően pedig világszerte hallható lesz. A nagykoncertet az adott országokban felkért zenekarok, így Magyarországon a Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában hallhatjuk majd. A járványhelyzet miatt az előadások 2021-re tolódnak, a Margó Irodalmi Fesztiválra látogatók azonban kaphatnak egy kis ízelítőt az irodalmi-zenei műből, hiszen egy vonósnégyes előadásában hallgathatnak meg néhány tételt.

Dan Brown különleges könyve több szintű szórakozást ígér a családoknak. A versek, bölcs üzenetek és vidám illusztrációk mellett a kicsik egy oldalakon át bújócskázó méhecskével is találkozhatnak, elrejtett betűket kereshetnek – amelyek végül hangszerek neveit adják ki –, sőt, a legvégén még egy kódolt üzenetet is megfejthetnek. A Vad Szimfónia olvasása közben a főszereplő, Cin művész úr vezetésével több fajta állatot, élőhelyet és hangszert ismerhetnek meg a gyerekek, egy ingyenes telefonos applikációval pedig akár csodálatos melódiákat is hallgathatnak a szüleikkel.

]]>https://orszagut.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Gazdaság (662) Autómánia (61) Belföld (6) Kultúra (6) Történelem (14) Heti lámpás (255) Vetítő (30) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2116) Sport (729) Politika (1578) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (505) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Nagyvilág (1458) Tereb (138) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (5586)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>